Views


Doina Purecel & Titu Boabă; ”7.4 Bucuria, pacea și răbdarea (st7 Duhul Sfânt şi roada Duhului)”

Marţi, 14 februarie – Bucuria, pacea şi răbdarea

Romani 14:17 spune: „Căci împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt.” Bucuria este reacţia iubirii faţă de binecuvântările lui Dumnezeu şi faţă de îndurarea şi iertarea Sa.

Bucuria oamenilor este în general legată de lucrurile pământeşti şi depinde de împrejurări. Spre deosebire de ea, bucuria ca rod al Duhului este legată de Dumnezeu şi de tot ce a făcut El pentru noi. Ea nu este afectată de conjunctură. Cei care fac parte din poporul lui Dumnezeu trebuie să fie bucuroşi. Aceasta nu înseamnă că trebuie să afişăm un zâmbet necurmat, cu toate că şi zâmbetul face mult. Ci, punându-ne încrederea în Dumnezeu, vom avea suficiente motive să ne bucurăm cu o bucurie negrăită de ceea ce a făcut El pentru noi şi prin noi. Bucuria spirituală este rodul credinţei active.

3. Compară Ioan 14:27 cu Romani 14:17. Ce relaţie există între pace şi lucrarea Duhului Sfânt?

Pacea este mai durabilă decât bucuria. Ea apare ca urmare a îndreptăţirii prin credinţa în Domnul nostru Isus Hristos (Romani 5:1). Când avem pace cu Dumnezeu, Duhul Sfânt ne ajută să fim împăciuitori şi răbdători cu ceilalţi. Când Dumnezeul păcii este cu noi (Filipeni 4:9), prin Duhul Sfânt, nu vom fi recalcitranţi şi dornici de răzbunare, ci vom căuta, pe cât posibil, să trăim în pace cu toţi oamenii (Romani 12:18).

4. Citeşte 2 Petru 3:9. Cum reflectă răbdarea caracterul lui Dumnezeu?

Răbdarea nu este o trăsătură specific umană. Ea înseamnă să-i suporţi pe alţii sau să înduri anumite situaţii, chiar dacă nu-ţi plac şi îţi este greu. Dar să nu uităm că nu trebuie să răbdăm singuri. Dumnezeu ne sprijină prin Duhul Sfânt şi ne măreşte răbdarea, semnul distinctiv al credincioşilor din timpul sfârşitului (Apocalipsa 14:12). Numai cei care urmăresc un ţel înalt pot fi răbdători.

Bucuria, pacea, răbdarea. În ce măsură manifeşti aceste trăsături? La ce capitol mai ai de crescut?

Daca doriti materiale suplimentare de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link: http://www.7adventist.com/studiu/duhul-sfant-si-roada-duhului/

 

¡¡¡¡AM REVENIT!! 7.4 Bucuria, pacea și răbdarea (st7 Duhul Sfânt şi roada Duhului) AM REVENIT!!NE CEREM SCUZE PT. PROBLEMELE TEHNICE!

Despre autor
-