Cristina Voicu & Lucian Chiță; ”7.1 Introducere în studiul 7 (st7 Conducători care slujesc)”
Textul de memorat: „Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi.” (1 Petru 5:7)
Cercetările pe tema creşterii bisericilor relevă aproape fără nicio excepţie importanţa conducerii eficiente. Conducătorii eficienţi îşi iau viziunea de la Dumnezeu şi din Cuvântul Său şi le oferă tuturor credincioşilor posibilitatea de a-şi pune la lucru darurile spirituale, în scopul împlinirii misiunii Evangheliei.
Să conduci o biserică este o mare provocare. Cei care se ocupă de conducerea unei biserici fac, în majoritatea lor, activitate de voluntariat, rupându-şi din timpul lor deja aglomerat. Iar uneori, pot lua decizii care îi nemulţumesc pe alţii. Ei trebui să facă faţă la diferite situaţii. Mai mult, conducătorul creştin eficient trebuie să fie profund spiritual. Şi să nu uităm că Petru le scrie credincioşilor care treceau prin încercări. În aceste circumstanţe, conducătorul bisericii este în mod special vulnerabil. Atunci, cine este în măsură să îndeplinească o asemenea misiune?
În 1 Petru 5:1-10, Petru trece la subiectul conducerii creştine de la nivelul bisericii locale. El aminteşte aici câteva calităţi esenţiale necesare conducătorilor locali, dar şi credincioşilor, în egală măsură. Sfaturile sale sunt la fel de relevante astăzi ca şi în vremea sa.
Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link: