6.6  Să ne dezvoltăm darurile – st6 Posibilităţi nelimitate

Views


Gabriel Radu 6.6 Să ne dezvoltăm darurile (st6 Posibilităţi nelimitate)

7. Care este gândul cel mai însemnat pe care îl găseşti în pilda talanţilor? De ce primii doi slujitori au fost lăudaţi, iar ultimul a fost condamnat? Ce ne spune parabola despre folosirea talanţilor pe care îi avem? (Vezi vers. 29.); Matei 25:14-30

Stăpânul i-a încredinţat fiecărui slujitor câte un talant, „după puterea lui” (vers. 15). Fiecare a primit o sumă diferită de a celorlalţi. Unul a primit cinci talanţi, altul, doi şi altul, un talant. Fiecare slujitor a trebuit să aleagă cum să investească sau să folosească ce primise. Important de observat: ceea ce le fusese încredinţat nu era al lor, ci al stăpânului, care le dăduse slujitorilor şi o însărcinare anume.

Pe stăpân nu-l interesa cine primise talanţii cu o valoare mai mare sau cine îi primise pe cei cu o valoare mai mică. Şi nici câţi talanţi primise fiecare. El a vrut să ştie ce a făcut fiecare cu ce îi fusese încredinţat.

Pavel spune astfel în 2 Corinteni 8:12: „Pentru că, dacă este bunăvoinţă, darul este primit, avându-se în vedere ce are cineva, nu ce n-are.”

Stăpânul i-a lăudat pe primii doi slujitori, pentru că au fost credincioşi în întrebuinţarea talanţilor. Talanţii lor s-au înmulţit prin folosire. Robul „viclean” nu a folosit talantul pe care stăpânul i l-a dat, prin urmare nu l-a înmulţit. Este un adevăr veşnic acela că „legea slujirii devine veriga de legătură ce ne leagă de Dumnezeu şi de semenii noştri”. – Ellen G. White, Parabolele Domnului Hristos, p. 326. Robul netrebnic a dat cu piciorul ocaziei de a sluji şi, în cele din urmă, a pierdut abilitatea de a sluji.

Când ne folosim darurile încredinţate de Dumnezeu pentru slava Numelui Său, acestea se vor înmulţi şi vor creşte. Cum poţi să descoperi care sunt darurile pe care ţi le-a dat Dumnezeu? Cere-I lui Dumnezeu cu umilinţă să-ţi arate domeniile în care doreşte să slujeşti. În timp ce El îţi impresionează mintea, tu implică-te. Darurile tale se vor dezvolta pe măsură ce le vei folosi şi vei avea satisfacţie în slujirea Lui.

Gândeşte-te la această parabolă şi aplic-o în viaţa ta. Ce îţi spune despre ceea ce faci cu ce ţi-a încredinţat Dumnezeu? (Nu uita: Tot ce ai este un dar de la Domnul.)

Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link:
www.7adventist.com/studiu/

6.6 Să ne dezvoltăm darurile – st6 Posibilităţi nelimitate

Despre autor
-