Views


Monica Cartog & Marius Nita; ” 4.7 Un gand de incheiere (st5 Relaţiile interumane)”

 

Ellen G. White a susţinut ideea ca adventiştii de ziua a şaptea să fie cetăţeni buni şi să se supună legilor ţării. I-a sfătuit să nu încalce în mod ostentativ legile duminicale locale; cu alte cuvinte, dacă păzeau sâmbăta ca zi sfântă, după porunca lui Dumnezeu, nu însemna că puteau încălca cu bună ştiinţă legile care interziceau munca în ziua de duminică. A existat totuşi o situaţie în care a arătat clar că adventiştii nu trebuiau să respecte legea. Dacă un sclav reuşea să scape de stăpânul lui, legea prevedea ca persoana care îl găsea să-l ducă înapoi la stăpân. Ea a criticat această lege şi i-a sfătuit pe adventişti să nu o respecte, în ciuda consecinţelor; „Atunci când legile oamenilor intră în conflict cu Cuvântul şi cu Legea lui Dumnezeu, noi trebuie să ascultăm de cele din urmă, indiferent care ar fi consecinţele. Nu trebuie să ascultăm de legea ţării noastre care ne cere să predăm un sclav fugit în mâinile stăpânului lui; aşadar, trebuie să ne asumăm consecinţele încălcării ei. Sclavul nu este proprietatea niciunui om. Dumnezeu este stăpânul lui de drept, iar omul nu are niciun drept să-l ia în stăpânire pe cel care este lucrarea mâinilor lui Dumnezeu şi să pretindă că este al lui.” – Mărturii, vol. 1, ed. 2010, p. 175 (201-202)

Pentru studiu suplimentar: Ellen G. White, Tragedia veacurilor, capitolele: „Iminentul conflict”, „Scripturile, apărarea noastră” şi „Criza finală”.

BIBLIA ŞI CARTEA PROFEŢI ŞI REGI – STUDIU LA RÂND

Biblia: Proverbele 8-14
1. Cine are ca locuinţă mintea?
2. Unde pot fi găsiţi oaspeţii nebuniei?
3. Cine îşi face bine sufletului său şi cine îşi tulbură însăşi carnea lui?
4. Ce anume îl doboară pe om şi ce îl înveseleşte?

Profeţi şi regi, capitolul 16
5. Prin ce sunt înlocuite astăzi misterele închinării păgâne?

Ştirea misionară video pentru Şcoala de Sabat poate fi descărcată şi vizionată accesând una dintre următoarele adrese de Internet: resurse.adventist.pro (secţiunea „Şcoala de Sabat”) sau YouTube (canalul „Şcoala de Sabat”).

Alte resurse veţi mai găsi şi la pagina primei şi ultimei lecţii din trimestru!

Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link:

www.7adventist.com/studiu/

4.7 Un gand de incheiere (st5 Relaţiile interumane )

Despre autor
-