12.6 Centre de prietenie „contagioasă” (st12 „Ce au văzut în casa ta?”)

Views

Florina Sanda & Emanuel Grecu 12.6 Centre de prietenie „contagioasă” (st12 „Ce au văzut în casa ta?”)

Joi, 20 iunie – Centre de prietenie „contagioasă”

8. Compară referinţele biblice despre ospitalitate cu situaţii reale din căminul unor familii din Biblie. Remarcă ce atribute ale ospitalităţii sunt demonstrate. Isaia 58:6,7,10-12; Romani 12:13; 1 Petru 4:9

Avraam şi Sara (Geneza 18:1-8)

Rebeca şi familia ei (Geneza 24:15-20,31-33)

Zacheu (Luca 19:1-9)

Ospitalitatea vine în întâmpinarea nevoilor de bază ale altei persoane, şi anume: odihnă, hrană şi părtăşie. Ea este o expresie tangibilă a iubirii care se dăruieşte pe sine. Isus i-a atribuit ospitalităţii şi o semnificaţie teologică atunci când a spus că a-i hrăni pe cei flămânzi şi a le da de băut celor însetaţi sunt acte de slujire făcute faţă de El (Matei 25:34-40). A-ţi folosi casa în slujba Evangheliei poate varia de la o simplă invitaţie la masă adresată vecinilor la ospitalitatea radicală – aceea de a-i oferi o cameră unei victime a abuzului. Ea poate să implice simpla prietenie, oferta de a te ruga împreună cu cineva sau susţinerea unor studii biblice. Adevărata ospitalitate izvorăşte din inimile celor care au fost atinşi de dragostea lui Dumnezeu şi, la rândul lor, vor să-şi exprime dragostea în cuvinte şi în fapte.

Unele familii sau unii oameni se plâng că nu au condiţii bune, timp şi energie pentru a oferi ospitalitate. Alţii se simt stânjeniţi, incapabili şi nesiguri să treacă de la ceea ce le este familiar la ceva necunoscut pentru a stabili relaţii de prietenie cu necredincioşii. Unii vor să evite complicaţiile care ar putea să apară în viaţa lor în urma unei astfel de implicări sociale. Multe familii contemporane confundă ospitalitatea cu distracţia.

În ce fel reflectă viaţa ta de familie starea ta spirituală?

12.6 Centre de prietenie „contagioasă” (st12 „Ce au văzut în casa ta?”)

About The Author
-