Views


Monica Cîrtog & Bogdan Stoica; ”11.6 Blasfemia la adresa Duhului Sfânt  (st11 Păcatul împotriva Duhului Sfânt)”

Joi, 16 martie – Blasfemia la adresa Duhului Sfânt

6. Toate păcatele şi hulele pot fi iertate, dar ce hulă nu poate fi iertată? Marcu 3:28,29; Luca 12:10 şi Matei 12:31,32.

Hula împotriva Duhului Sfânt este probabil păcatul care aduce în rândul creştinilor cea mai mare confuzie şi temere. Unii cred că Isus Se referă aici la anumite păcate deosebit de grave. Însă toate păcatele sunt grave înaintea lui Dumnezeu, indiferent de consecinţe. Atunci ce este păcatul de neiertat?

Textele biblice nu spun că păcatul acesta nu poate fi iertat, ci că nu va fi iertat. Duhul Sfânt are misiunea de a-i face pe păcătoşi conştienţi de păcatul lor şi de a le trezi dorinţa să-L primească pe Isus, singurul care îi poate ierta. Prin urmare, hula sau blasfemia la adresa Duhului Sfânt poate fi înţeleasă ca fiind respingerea deliberată şi persistentă a lucrării mântuitoare a lui Isus. Ea este comisă atunci când cineva se opune cu bună ştiinţă şi cu încăpăţânare mărturiei Duhului Sfânt despre Hristos, despre mântuirea şi harul Său.

Isus nu se referă aici la rostirea câtorva cuvinte calomnioase. Hula împotriva Duhului Sfânt este atitudinea de necredinţă persistentă şi de ostilitate făţişă faţă de Isus, ea nu este o faptă singulară, ci un mod de viaţă.

„În loc să primească dovada care le-a fost dată, în loc să recunoască în cuvintele lui Hristos darul Cerului, ei s-au ţinut cu tărie de planurile lor rele şi au spus că El făcuse această minune cu ajutorul Diavolului. Acesta a fost păcatul împotriva Duhului Sfânt.” – Ellen G. White, Loma Linda Messages, p. 156

Când omul I se opune cu îndărătnicie lui Dumnezeu şi refuză în mod deliberat să-I dea lui Isus cinstea cuvenită, inima se împietreşte şi nu vrea să recunoască adevărul mărturiei Duhului Sfânt despre jertfa mântuitoare adusă de Dumnezeu prin Isus. Păcatul acesta este de neiertat nu pentru că Dumnezeu n-ar putea sau nu ar vrea să-l ierte, ci pentru că omul care-l face nu este capabil să şi-l recunoască. În felul acesta, omul nu primeşte iertarea oferită prin Isus. Iar atitudinea aceasta are consecinţe veşnice.

Cum putem fi siguri că nu luptăm împotriva lui Dumnezeu şi că nu ne opunem Duhului Sfânt? (Vezi 1 Ioan 5:3 şi Romani 8:14.)

Daca doriti materiale suplimentare de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link: http://www.7adventist.com/studiu/pacatul-impotriva-duhului-sfant/

11.6 Blasfemia la adresa Duhului Sfânt (st11 Păcatul împotriva Duhului Sfânt)

About The Author
-