Views


Monica Cîrtog & Bogdan Stoica; ”11.4 „Să nu întristaţi pe Duhul Sfânt!” (2) (st11 Păcatul împotriva Duhului Sfânt)”

Marţi, 14 martie – „Să nu întristaţi pe Duhul Sfânt!” (2)

3. Ce îndemnuri ne sunt date în Efeseni 4:25-32; 5:1,2 şi cum ar arăta viaţa noastră dacă le-am împlini?

Când spunem adevărul, când ne mâniem pe păcat, dar nu păcătuim în mânia noastră, când lucrăm cu mâinile noastre şi îi ajutăm şi pe cei nevoiaşi, când rostim cuvinte bune, pentru zidire, care să le dea har ascultătorilor, şi când suntem buni, miloşi şi iertători, noi îl bucurăm pe Duhul Sfânt.

Când pretindem că suntem creştini, dar trăim ca şi cum Hristos n-ar fi venit niciodată şi îndrumarea şi dragostea Sa nu ne-ar influenţa în niciun fel, îl întristăm pe Duhul Sfânt. Când pretindem că noi credem adevărul, dar îl negăm prin purtarea noastră, îl întristăm pe Duhul Sfânt. Şi lipsa de integritate morală îl întristează pe Duhul Sfânt. Nu trebuie să considerăm că eforturile noastre misionare nu au nicio legătură cu purtarea noastră. Când demonstrăm prin viaţa noastră că suntem cu adevărat copiii Săi şi când reflectăm caracterul Domnului Isus, îi aducem bucurie lui Dumnezeu!

4. Citeşte Efeseni 4:3,4,15,16,32. Ce ne spun aceste texte despre dimensiunea colectivă a trăirii în Duhul? Cum se manifestă viaţa plină de Duh în biserică?

În Efeseni 4, ideea unităţii este menţionată de mai multe ori. Pavel doreşte să menţinem unirea Duhului, întrucât ne ducem viaţa spirituală în cadrul unor relaţii interpersonale. Modul în care ne raportăm unii la alţii în biserică, eforturile de a păstra „unirea Duhului prin legătura păcii” sunt vitale dacă dorim să nu-L întristăm pe Duhul Sfânt. Modul în care ne tratăm unii pe alţii în biserică, în acest templu al Duhului Sfânt (1 Corinteni 3:16,17), şi consideraţia arătată membrilor ei sunt foarte importante pentru Spiritul Sfânt.

Noi cunoaştem adevărul, dar cum îi tratăm pe ceilalţi şi în special pe subordonaţi ori pe cei de la care nu putem aştepta nimic?

Daca doriti materiale suplimentare de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link: http://www.7adventist.com/studiu/pacatul-impotriva-duhului-sfant/

11.4 „Să nu întristaţi pe Duhul Sfânt!” (2) (st11 Păcatul împotriva Duhului Sfânt)

Despre autor
-