11.1 Introducere in studiu – st11 Sanctuarul noului legământ

Views


Daniela Magureanu si Bogdan Stoica 11.1 Introducere in studiu (st11 Sanctuarul noului legământ)

O seară fără lună şi un cer negru ca smoala l-au ascuns pe Frank în timp ce mergea pe străzile pustii ale oraşului. După un timp, el a auzit nişte paşi în spatele lui, ca şi când cineva îl urmărea în întuneric. Apoi, persoana care îl urmărea l-a ajuns din urmă şi i-a zis:

– Frank, tipograful?
– Da, eu sunt. Dar cum de ai ştiut?
– Ei bine, începu străinul, nu te cunosc. Dar îl ştiu pe fratele tău foarte bine. Şi, chiar în întuneric, felul tău de a merge, silueta ta mi-au reamintit atât de mult de fratele tău, încât am presupus că eşti fratele lui. Pentru că el mi-a spus că are un frate.

Această relatare descoperă un adevăr puternic despre serviciul de la sanctuarul israelit. Biblia spune că acesta a fost o umbră, un simbol, o imagine a adevăratului sanctuar. Cu toate acestea, umbrele şi imaginile conţineau suficient de multe elemente ca să prefigureze şi să descopere clar adevărurile pe care trebuiau să le reprezinte: moartea şi slujirea lui Isus ca Mare-Preot în sanctuarul ceresc.

Studiul pe scurt: De ce a vrut Dumnezeu ca israeliţii să construiască un sanctuar? Ce ne învaţă sanctuarul despre Isus ca Înlocuitor al nostru? Ce lucrare face Isus în cer ca reprezentant al nostru?

Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link:
www.7adventist.com/studiu/

11.1 Introducere in studiu – st11 Sanctuarul noului legământ

Despre autor
-