Views


Daniela Măgureanu & Lucian Chiță; ”10.1 Introducere în studiul 10 (st10 Duhul Sfânt, Cuvântul şi rugăciunea)”

Textul de memorat: „Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite. Şi Cel ce cercetează inimile ştie care este năzuinţa Duhului; pentru că El mijloceşte pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu.” (Romani 8:26-27)

Spiritualitatea şi rugăciunea merg mână în mână. Viaţa spirituală nu poate exista fără rugăciune stăruitoare. După nevoia de pocăinţă, probabil că cea mai mare şi cea mai urgentă nevoie a noastră este aceea de a ne revigora viaţa de rugăciune. Vestea bună este că nici în acest punct nu suntem lăsaţi fără ajutor din partea Duhului Sfânt. Rugăciunea ne apropie de Dumnezeu, ne ridică în prezenţa Sa. Rugăciunea credinţei ne dă putere să trăim pe măsura făgăduinţelor îmbelşugate ale lui Dumnezeu. Când cerem împlinirea binecuvântărilor promise de El în Cuvântul Său, suntem transformaţi. Iar El poate să îngrijească de toate trebuinţele noastre, după bogăţia Sa (Filipeni 4:19). Întotdeauna, rugăciunea adevărată şi spiritualitatea autentică au ca motivaţie slava lui Dumnezeu şi îşi au rădăcina în Cuvântul Său scris.

Spiritualitatea noastră trebuie să se ghideze după Biblie şi trebuie să respecte voinţa lui Dumnezeu descoperită în Cuvântul Său. Duhul Sfânt este Cel care ne dă dorinţa de a căuta prezenţa lui Dumnezeu prin rugăciune şi de a ne sprijini unii pe alţii în cererile noastre.

Daca doriti materiale suplimentare de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link: http://www.7adventist.com/studiu/duhul-sfant-cuvantul-si-rugaciunea/

10.1 Introducere în studiul 10 (st10 Duhul Sfânt, Cuvântul şi rugăciunea)

Despre autor
-