Views


Gabriel & Gertrud Radu; ”1.4 Umblarea pe apă  (st1 Omul Petru)”

Marţi, 28 martie – Umblarea pe apă

În perioada în care au fost cu Isus, ucenicii au văzut multe lucruri extraordinare, dar probabil că unul dintre cele mai ieşite din comun a fost evenimentul relatat în Matei 14:13-33, Marcu 6:30-52 şi Ioan 6:1-21. Isus a hrănit peste cinci mii de oameni cu numai cinci pâini şi doi peşti. Ne întrebăm din nou: Ce s-a întâmplat în mintea ucenicilor după această minune?

3. Citeşte Matei 14:22-33. Ce lecţii importante învăţăm din această relatare?

Cu ocazia hrănirii mulţimilor, ucenicii au fost martori la o minune remarcabilă: Isus avea într-adevăr control asupra naturii! Poate că această constatare l-a determinat pe Petru să îndrăznească, ba chiar să se încumete să-I facă această cerere: „Doamne, … dacă eşti Tu, porunceşte-mi să vin la Tine pe ape” (Matei 14:28).

Ce impresionantă dovadă de credinţă!

Isus i-a recunoscut credinţa şi i-a poruncit să vină, iar el a venit, dovadă că Petru credea. Şi să nu uităm că nu a mers pe ape când marea era liniştită, ci când era agitată.

În mod obişnuit, lecţia desprinsă din această relatare este să nu ne luăm privirea de la Isus. Mai există însă o lecţie. Este clar că Petru a avut încredere în Isus, altminteri nu I-ar fi făcut această cerere şi nici n-ar fi coborât din corabie. Cu toate acestea, după ce a făcut câţiva paşi, s-a temut şi, de frică, a început să se afunde.

De ce? N-ar fi fost Isus capabil să-l menţină pe Petru la suprafaţă, cu toată frica lui? Ba da, dar a îngăduit ca el să ajungă într-o situaţie în care să nu mai poată face nimic altceva decât să strige: „Doamne, scapă-mă!” (Matei 14:30). Atunci, i-a întins mâna şi l-a scăpat. Faptul că „Isus a întins mâna şi l-a apucat” (vers. 31), deşi ar fi putut să-l menţină la suprafaţă fără contact fizic, l-a ajutat pe Petru să devină conştient de marea sa nevoie de a depinde de Isus.

Poate că ni se întâmplă şi nouă să pornim într-o anumită situaţie cu multă credinţă, cu încredere că Domnul este puternic, dar apoi să începem să ne temem. Să ne reamintim atunci întrebarea adresată de Isus lui Petru: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?” (Matei 14:31).

Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link:
Scoala de sabat

1.4 Umblarea pe apă (st1 Omul Petru)

Despre autor
-