Views


Gabriel & Gertrud Radu; ”1.2 „Pleacă de la mine!”(st1 Omul Petru)”

Duminică, 26 martie – „Pleacă de la mine!”

Prima oară când îl întâlnim pe Petru, aflăm că era pescar pe Marea Galileei (Matei 4:18; Marcu 1:16 şi Luca 5:1-11). Trudise toată noaptea şi nu prinsese nimic. Dar a ascultat împreună cu ceilalţi pescari îndemnul lui Isus de a se întoarce pe lac şi de a mai încerca o dată. Cât de uluiţi trebuie să fi fost când au prins atât de mulţi peşti, încât corăbiile au început să li se scufunde! Oare ce s-a petrecut în mintea lor după această minune?

1. Citeşte Luca 5:1-9. Ce ne spun cuvintele lui Petru din versetul 8 despre el? Ce căutări spirituale putem presupune că avea?

Înainte de această minune, la îndemnul Său de a arunca din nou mrejele, el a spus (deşi cu neîncredere, fiindcă nu prinseseră nimic): „La cuvântul Tău, voi arunca mrejele!” Deducem că el ştia deja ceva despre Domnul Isus şi că informaţiile pe care le avea l-au determinat să-L asculte. Avem de altfel dovezi că Petru petrecuse ceva timp în compania Sa anterior acestui eveniment.

Un indiciu se găseşte în Luca 5:3, unde ni se spune ce s-a petrecut înainte de minunea cu peştii: „[Isus] S-a suit într-una din aceste corăbii, care era a lui Simon, şi l-a rugat s-o depărteze puţin de la ţărm. Apoi, a şezut jos şi învăţa pe noroade din corabie.” Probabil că Petru a fost impresionat de aceste învăţături ale lui Isus.

Mai târziu, după minune, se pare că şi-a dat seama că Isus era mai mult decât un om, era un sfânt, atât de diferit de el, un păcătos. Această conştientizare a stării lui de om păcătos şi dispoziţia sa de a admite public acest fapt ne dovedesc că a avut o atitudine deschisă faţă de Domnul. Nu ne mai mirăm atunci că a fost chemat ca ucenic! În pofida metehnelor lui (numeroase, de altfel), Petru era un om spiritual, gata să-L urmeze pe Domnul, oricât l-ar fi costat aceasta.

Citeşte Luca 5:11. Ce ni se spune despre angajamentul pe care îl aşteaptă Isus de la noi? Ce ne spune faptul că pescarii şi-au abandonat mrejele tocmai când erau pline?

Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link:
Scoala de sabat

1.2 „Pleacă de la mine!” (st1 Omul Petru)

Despre autor
-