266
Views

swizen-1Swizen este un tanar ugandez student la Facultatea de Medicina ,,Victor Babes” din Timisoara. A ajuns in Romania in 2010 cu dorinta de a studia medicina si de a deveni medic cardiolog. A plecat din Uganda dupa ce a aflat ca in Romania nu exista taxa scolara la medicina si ca va putea munci cu 7 euro pe ora. Biletul de avion spre Romania i-a fost cumparat de tatal lui, dupa ce acesta si-a vandut vacile, singura sursa de venit a familiei (in Uganda, in zona rurala, averea unei familii se calculeaza in vaci). Visul lui de a deveni medic cardiolog s-a zdruncinat cand, ajuns in Romania a aflat ca avea de platit 3 200 de euro taxa la medicina, si ca nu poate munci asa cum i s-a spus si asa cum credea. In disperarea lui si-a sunat tatal care si-a vandut o casa mostenita si i-a trimis cei 3 200 de euro pentru a putea plati taxa scolara pentru primul an de studii. Cu toate acestea, nu avea bani de mancare si nici bani de cazare. Un tanar student inimos din Oravita, jud. Caras Severin, i-a oferit un loc de cazare, mancare si l-a integrat in anturajul sau, in familia si cunoscutii sai. Dupa terminarea primului an de studii asociatia noasta l-a gasit lucrand ca vacar la o ferma din zona Oraviata, jud. Caras Severin. Swizen isi luase orice gand de la facultate, resemnandu-se ca va ramane vacar in Romania. Insa proprietarii fermei au vazut in Swizen un baiat de valoare, ,,este prea responsabil, prea inteligent si prea serios ca ramana la vaci” ne-au marturisit acestia. Noi l-am cunoscut pe Swizen pe camp, pascand vacile, fiind apelati de proprietarii fermei care si-ar fi dorit sa il vada la scoala, nu la vaci. De atunci, an de an, cu ajutorul sponsorilor si donatorilor, am reusit sa ii asiguram cei 3 200 de euro taxa anuala la medicina si cei 200 de euro taxa pentru permisul de sedere in Romania.

VEZI VIDEO AICI

Unii dintre sponsori i-au asigurat o masa calda zilnic, altii i-au asigurat imbracamintea, altii un loc de munca pe timpul vacantei de vara, altii banii de buzunar sau de chirie, etc.

Anul acesta a fost un an cu emotii pentru Swizen, pentru ca reactia oamenilor prin apelul nostru a fost sub asteptari. Dar tot raul spre bine! De ce? Pentru ca, cu aceasta ocazie Swizen a putut sa vada si sa testeze cat de mult valoreaza el in ochii celor care il cunosc, prieteni si apropiatii lui. Iar ceea ce s-a intamplat in anul acesta nu poate decat sa il bucure pe Swizen si sa Ii multumeasca lui Dumnezeu pentru prietenii si cunoscutii lui.

Spunem lucrul acesta pentru ca, cei care l-au ajutat in anul acesta cel mai mult, au fost prietenii si cunoscutii lui. In lipsa unei reactii consistente din partea unor potentiali sponsori (necunoscuti), cei apropiati lui s-au mobilizat si au reusit mana de la mana sa stranga cea mai mare parte din suma necesara pentru taxa scolara (3 200 de euro) si taxa de sedere in Romania (200 de euro). Asta arata ca Swizen are valoare in ochii prietenilor si a cunoscutilor lui, care pana la urma urmei, ei nu aveau nici o obligatie fata de el, fiind un strain….

Dar valoarea lui Swizen o da faptul ca el este om…este un baiat responsabil, este un om de incredere, un tanar de perspectiva si cu viziune, este ceea ce ne-au marturisit proprietarii fermei de vaci cand l-am cunoscut: ,,este prea responsabil, prea inteligent, si prea serios ca ramana la vaci”

Toate aceste calitati si multe altele au fost un imbold, si i-au facut pe cei apropiati lui sa puna mana de la mana sa il ajute.

Acum Swizen are anul V de studii asigurat, si vom vedea la anul cine ii va sari din nou in ajutor…

Mai jos, va prezentam materialul video cu mesajul de multumire din partea lui Swizen pentru toti cei care au fost alaturi de el si l-au ajutat.

350 de euro din suma totala a fost donata de Libraria Crestina Maranatha. Aceasta este o librarie crestina umanitara si pune la vanzare Biblii, carti crestine si cadouri crestine, iar veniturile generate din vanzari sunt directionate catre astfel de cazuri umanitare. Orice comanda de carti crestine, Biblii sau cadouri crestine de la Libraria Maranatha devine in mod indirect un ajutor umaanitar.

 

Cu respect

Echipa Maranatha Romania

www.maranatharomania.ro

VIDEO – Taxa scolara la medicina de 3 200 de euro pentru Swizen a fost platita + 200 de euro taxa de sedere in Romania

About The Author
-