Views

1. DSC_0378Programul de cursuri, orele de practică, timpul de studiu și nici măcar   frigul unei zile reci de toamnă n-au putut să-i oprească pe studenții Institutului Teologic Adventist care au dorit să se implice în proiectul umanitar O șansă caldă. După o zi în care s-au făcut multe pregătiri, un grup de 17 tineri din Campusul Adventist din Cernica s-au deplasat în Gara de Nord pentru a oferi hrană caldă unui număr 130 de persoane. Gestul frumos al tinerilor a fost apreciat de cei pentru care s-a pregătit mâncarea, iar beneficiile acestui proiect nu a fost doar pentru cei care au primit, ci și pentru cei care au oferit.

2. IMG_1295

“Le mulțumim foarte mult celor care au venit să ne aducă această mâncare. Ne-a plăcut foarte mult, mai ales că afară este frig și această hrană este caldă. Contează foarte mult pentru noi că în fiecare zi de joi primim ceva de mâncare gătit și cald, mai ales că va veni iarna.” – beneficiar proiect

”Nu am mai fost într-un asemenea proiect. M-am bucurat știind că am putut fi de ajutor acestor persoane care trec prin situații atât de grele. Azi am înțeles mai bine mesajul textului biblic: “… Este mai ferice să dai decât să primești.” (F.A. 20:35) Este extraordinar să ai sentimentul că ești o binecuvântare pentru semenii tăi. De aceea, îmi doresc să mai particip în astfel de proiecte.” Claudiu Marius Capotă, student Asistență Socială, anul I.

DSC_0386Am crescut într-o familie în care n-am dus lipsă de nimic dar uneori am fost nemulțumit și nerecunoscător. În această seară mi-am dat seama încă o dată cât de mult am fost binecuvântat de Dumnezeu. M-am bucurat foarte mult că am putut să ofer un mic ajutor acestor oameni care au atât de multe nevoi neîmplinite. Îmi doresc să mă implic și în alte proiecte prin care pot să-i ajut pe oamenii care trec prin momente dificile. – Auraș Drăguț, student Teologie Pastorală anul I

Proiectul O șansă caldă este organizat de Asociația Șansa Ta în colaborare cu mai multe instituții, firme și ONG-uri. În acest an proiectul este la a-IV-a ediție, iar beneficiarii unei șanse calde sunt persoane fără adăpost din București, prioritate având oamenii care trăiesc în zona Gării de Nord. În ultimii doi ani peste 1000 de persoane fără adăpost (copii, tineri, familii cu copii si persoane in varsta) au beneficiat de alimente, imbracaminte si o vorba buna, ne-a declarat Gabriel Ciobotaru, organizatorul acestui proiect.

Tinerii care învață în Campusul Adventist din Cernica, în mod deosebit cei care sunt înscriși la programul de studii de licență Asistență Socială și la Școala Postliceală Sanitară Dr. Luca s-au implicat cu mult entuziasm și responsabilitate în acest proiect. Mai mult decât împlinirea unei nevoi urgente de hrană, gestul lor se dorește a fi în primul rând o mărturie a dispoziției de a ajuta după exemplul Celui care a fost întotdeauna alături de cei în suferință, iar în al doilea rând arată o preocupare continuă de a transmite ceea ce este cel mai important: valorile eterne.

3. DSC_0407

O șansă caldă cu tinerii care învață în Campusul Adventist din Cernica

| Cernica - Universitatea Adventus |
Despre autor
-