Views

IMG_1297Primul proiect de sănătate în care s-au implicat elevii Școlii Postliceale Sanitare Dr. Luca din Cernica s-a desfășurat în seara zilei de 15 octombrie în zona Gării de Nord. În colaborare cu Asocialția Șansa Ta și Institutul Teologic Adventist tinerii au făcut parte din echipa care s-a mobilizat pentru o nouă acțiune din cadrul proiectului O șansă caldă.

4 DSC_0396După ce persoanele care au venit să primească mâncare caldă au consumat ceea ce s-a pregătit special pentru ele, li s-au oferit consiliere medicală și li s-a măsurat tensiunea arterială. Inițiativa tinerilor care au luat din timpul lor pentru a ajuta aceste persoane fără adăpost a fost foarte mult apreciată de cei prezenți, chiar a fost considerată o supriză deosebit de plăcută. Tinerii care învață în domeniul medical, fiind la prima acțiune de acest gen, au fost impresionați de această experiență și s-au bucurat că au putut oferi ajutor.

Chiar dacă este prima dată când particip într-un astfel de proiect, nu am emoții și chiar mă simt bine că pot fi de folos acestor oameni. Sunt impresionată de situația lor și îmi pare rău că pot să fac foarte puțin pentru ei. Dar, sper că atenția noastră, sfaturile pe care le-am oferit și vorbele bune îi vor ajuta.” Anda Emanuela Iakab, elevă anul I Școala Postliceală Sanitară Dr. Luca – Cernica

“Pot să spun că nu m-am așteptat ca acești oameni să fie atât de deschiși față de noi. Sunt profund emoționată de situația lor. Au o viață grea, trăiesc în condiții cumplite și nu este de mirare că au atât de multe problem de sănătate. Ceea ce m-a sensibilizat mai mult e faptul că foarte mulți au arsuri de la țevile de încălzire pe care dorm. Acum n-am putut face prea mult pentru ei pentru că n-am știut la ce să ne așteptăm, dar ne dorim să revenim și atunci promitem să fim mai bine pregătiți.” Emanuela Daniela Săvescu, elevă anul I Școala Postliceală Sanitară Dr. Luca – Cernica

Implicarea elevilor de la școala postliceală sanitară s-a făcut la inițiativa organizatorilor proiectului O șansă caldă și a adus un plus de valoare acestei acțiuni umanitare. Gabriel Ciobotaru, președintele Asociației Șansa Ta, a mulțumim elevilor care au fost prezenți în această ocazie și le-a transmis că îi așteaptă să se implice și în alte proiecte prin care pot să aducă sănătate atât pentru trup cât și pentru suflet.

6 DSC_0400

Elevii școlii Postliceale Sanitare Dr. Luca din Cernica în misiune medicală

| Cernica - Universitatea Adventus |
Despre autor
-