68
Views

IMG_0320În aceste zile, când examenele și evenimentele prilejuite de finalizarea studiilor sunt în atenție, a venit și rândul Institutului Teologic Adventist să organizeze festivitatea de absolvire a promoției 2015. Acest moment de sărbătoare a avut loc în capela Institutului Teologic Adventist, duminică 7 iunie, ora 10.00 sub motto-ul: Un viitor și o nădejde nouă! (Ieremia 29:11). La eveniment au participat studenții absolvenți alături de profesorii lor, colegi de studii, prieteni și membri ai familiilor celor și-au finalizat studiile.

Invitatul special al acestei ocazii a fost Prof. Dr. Ismael Castillo, rectorul Univeristății Montemorelos din Mexic. “Mă bucur foarte mult să particip la această absolvire, pentru că este o realizare pentru studenți și profesori. De asemenea, este rezultatul unei colaborări între Universitatea Montemorelors din Mexic și Institutul Teologic Adventist din România.”

IMG_0330Anul acesta au absolvit studenți din cadrul a două programe de studii de licență (Teologie Adventistă Pastorală și Limba și Literatura Română/Egleză) și două programe de master oferite de două dintre cele mai importante universități adventiste din lume, Master în Teologie (Universitatea Andrews-SUA) si Master în Științele Educației (Universitatea Montemorelos – Mexic). Prezentarea absolvenților și înmânarea diplomelor onorifice au fost făcute de îndrumătorii de an Lect. Univ. Dr.  Traian Aldea (TAP) și Lect. Univ. Dr. Roxana Lupu (LLR-LLE), pentru programele ITA și de reprezentați ai universităților de peste hotare, Prof. Univ. Dr. Ismael Castillo (Universitatea Montemorelos) și Conf. Univ. Dr. Szalos-Farkas Zoltán.

De la intrarea în sală pentru momentul festiv și până la fotografia finală de grup, fiecare moment al evenimentului a fost trăit în mod unic și intens de fiecare participant, mai ales de studenții absolvenți, părinții lor dar și de profesorii care au fost prezenți la această ocazie de sărbătoare. Declarațiile câtorva dintre participanți sunt elocvente în acest sens.

IMG_0310“Au fost multe emoții și totodată multă bucurie să văd familia care mă susține, să văd profesorii înt-un alt cadru decât cel din clasă. Am fost foarte emoționată să-i văd pe colegii mei îmbrăcați de sărbătoare și regret că acești ani frumoși se termină.” Emina Țuțuianu, absolventă LLR-LLE.

“Astăzi am simțit o bucurie deosebită de când am făcut primii pași călcând pe culoar împreună cu ceilalți absolvenți. Mi-am adus aminte de primul pas pe care l-am făcut atunci când am venit la admitere. Acum îmi doresc să continui să lucrez pentru slava lui Dumnezeu.” Adrian Gherghiță, absolvent TAP.

“Visurile mele s-au împlinit. Mă simt complet și fericit. Am certitudinea unei binecuvântări speciale și mă simt renăscut.” Elvis Harvey Sichiweza, absolvent Master în Teologie (Zambia)

“Sunt foarte bucuroasă, fericită și mulțumită de toți anii aceștia care au trecut cu bine. Îi mulțumim lui Dumenzeu care ne-a susținut în acest timp și tuturor celor care au fost alături de noi.”  Lidia Chirilă, părinte.

IMG_0463“Noi am fost stresați împreună cu ei, dar suntem fericiți că au ajuns aici. Vă dați seama că este o bucurie extraodinară să fii cadru didactic și părinte spiritual al acestor tineri.”  Conf. Univ. Dr. Szalos-Farkas Zoltán

Studenții care au terminat studiile în această vară se alătură celor peste 1500 de persoane care au primit o diplomă de absolvire la Institutului Teologic Adventist în cei 91 de ani de activitate. Festivitatea de absolvire din 2015 a avut loc în anul în care instituția adventistă de învățământ universitar din Cernica a primit acreditarea ARACIS. Această recunoaștere a calității învățământului adventist din România a adus multă bucurie studenților absolvenți dar este și un argument care poate conta pentru cei care doresc să se înscrie la programele de licență oferite de Institutul Teologic Adventist: Teologie Adventistă Pastorală, Asistență Socială și Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar.

IMG_0358Perioadele în care se pot depune dosarele pentru admitere sunt 13-23 iulie și 7-16 septembrie. Ca o noutate a acestui an, în campusul adventist din Cernica se va deschide o școală postliceală sanitară. Înscrierile la acest program se vor face în perioada 1-9 septembrie 2015. Mai multe informații despre oferta educațională oferită în campusul adventist din Cernica puteți  primi la adresa de internet http://institutadventist.ro/admitere/ sau dacă telefonați la 021 369 53 50; 0744 68 51 23 (Institutul Teologic Adventist) și 0744 15 77 23 (Școala Postliceală Sanitară – Cernica).

Festivitatea de absolvire la Institutul Teologic Adventist – promotia 2015

| Cernica - Universitatea Adventus |
About The Author
-