Festivitatea de absolvire în Campusul Adventist din Cernica – Promoția 2019

Views

Duminică 9 iunie, Campusul Adventist din Cernica a fost, pentru câteva ore, în sărbătoare, cu ocazia festivității de absolvire a promoției 2019, formată din absolvenți provenind de la patru instituții distincte: absolvenții celor trei programe de studii ale Universității Adventus, cei ai Școlii postliceale sanitare dr. Luca din Cernica, absolvenții  programului de master în teologie oferit de Universitatea Andrews (SUA) și cei ai programelor de master în științele educației și consiliere familială oferite de Universitatea Montemorelos (Mexic).  Prezența acestor absolvenți a fost motivul principal pentru vizita profesorilor Raquel Korniejczuk, Vice-rector și Víctor Korniejczuk, director pentru programele la distanță la Universitatea Montemorelos. Din partea Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România au participat pastorii Aurel Neațu, Președinte și Romică Sîrbu, Directorul departamentului de educație.

Inspirați de mottoul absolvenților “…un gând și o simțire!” (1 Corinteni 1:10), participanții la acest eveniment s-au unit într-un gând de recunoștință și într-o simțire de bucurie. Fiecare punct din program a făcut ca această întâlnire festivă între profesori, studenți, absolvenți, părinți și alți invitați să aducă în fiecare suflet multă împlinire, dar și sentimente de nostalgie. Momentul devoțional, prezentarea absolvenților, piesele corale, declararea absolvenților, cuvântul de trimitere, rugăciunea de consacrare, mesajul șefilor de promoție, prezentarea cuvintelor de mulțumire din partea studenților și alte puncte din program au trecut foarte repede, la fel ca cei trei, patru sau cinci ani pe care tinerii i-au petrecut în campusul adventist din Cernica. Dar satisfacția cea mai mare este că în urmă au rămas amintiri și rezultate frumoase, iar viitorul, chiar necunoscut, poate să ofere valoare cunoștințelor dobândite și experienței acumulate în anii de studii. Aceasta este una dintre ideile exprimate de câțiva dintre cei care au fost prezenți în campus la serbarea absolvenților din acest an:

“Îi mulțumim lui Dumnezeu că și anul acesta am avut o absolvire bogată, atât la Universitatea Adventus și la Școala Postliceală Sanitară, cât și la programele de master oferite de Universitățile Andrews (SUA) și Montemorelos (Mexic). Au fost ani frumoși împreună cu cei care azi își încheie studiile, ne bucurăm că au crescut, au ajuns la acest moment și le dorim ca binecuvântarea lui Dumnezeu să-i însoțească în tot ce vor face în continuare. Cred că vor realiza mult/multe pentru că sunt o generație de tineri conștiincioși, muncitori, dornici să ajute și să-și pună cunoștințele și abilitățile în slujba lui Dumnezeu și a semenilor. Avem toate motivele să credem că acolo unde vor ajunge vor aduce multe schimbări în bine!” (Conf. univ. dr. Roxana Paraschiv – Rector, Universitatea Adventus)

“Am trăit cu bucurie fiecare ocazie când am văzut că fiul are un progres spiritual în timpul studiilor. Am toată aprecierea pentru profesorii care l-au îndrumat, angajații din campus și oricine a încercat să-l susțină în experiența credinței și să-l ajute să înțeleagă mai bine tainele Împărăției. Mă gândesc cu multă plăcere la timpul când și eu am trecut printr-o asemenea experiență și sunt fericit pentru generația de astăzi care are condiții de studiu atât de bune pentru că am o imagine foarte bună despre acest campus. Dar să nu uităm că întotdeauna este loc pentru mai bine. Urez Universității Adventus să aibă parte de un progres continuu până la revenirea Domnului Isus Hristos!” (Virgil Sandu, părinte)

“Parcă ieri intram în acest campus, iar azi totul s-a terminat. Au fost clipe frumoase când am cunoscut prieteni, am petrecut timp împreună, am avut multe activități recreative, dar mai ales cu scop misionar și experiența trăită aici o voi purta în inimă pe tot parcursul vieții. Apreciez Universitatea Adventus pentru că în acest campus, pe lângă profesori sau angajații din administrație, am găsit prieteni, părinți și bunici care au fost alături de mine să mă sfătuiască, să mă încurajeze. Dar cel mai mult îmi place că în acest loc am găsit spiritul de slujire dezinteresată.” (Auraș Drăguț, Universitatea Adventus)

“Anii au trecut foarte repede iar acum la plecare sunt tristă ca un copil pentru că aici am găsit liniște, multă încredere, ajutor ca să pot profesa în domeniul dorit de mine și scopul în viață. Aprecierea maximă pentru acest loc este că aici există încredere în Dumnezeu. Eu eram rătăcită în această lume, iar aici chiar m-am regăsit. Aș recomanda acest campus tuturor tinerilor, mai ales celor care nu au o țintă în viață. Aici există profesori foarte bine pregătiți care îi pot ajuta să facă ceva important în viață.” (Ștefania Camelia Dinu, Școala Postliceală Dr. Luca din Cernica)

“Azi a fost o zi frumoasă. S-a încheiat pentru elevii noștri un program amplu de studii cu provocări și intervenții din partea lui Dumnezeu. Chiar au fost situații în care am văzut mâna divină la lucru. Avem așteptări mari din partea absolvenților noștri chiar dacă Școala Postliceală Dr. Luca are acum numai a doua generație de tineri care își încheie studiile. A fost mai bine și ușor pentru noi având experiența anului trecut, iar dacă ne gândim la prima promoție observăm cât de sus au ridicat nivelul împlinirii profesionale. Aproape toți sau angajat, iar unii dintre ei profesează ca asistenți medicali în instituții cu criterii de exigență recunoscute național și internațional, Spitalul Militar din București fiind numai un exemplu. Este un lucru demn de apreciat, îi felicităm și credem că și colegii lor din anii următori vor fi cel puțin ca ei. Domnul să fie lăudat că ne-a susținut și devenim tot mai vizibili.” (pastor Claudiu Șerban, Școala Postliceală Sanitară Doctor Luca din Cernica – Director)

Experiența educațională niciodată nu este ușoară, dar are întotdeauna o frumusețe specifică și mai ales, este cu un final fericit. În plus, pentru că educația creștină are același gând care era în Hristos Isus, îi pregătește pe absolvenți pentru o viață de slujire care aduce multe împliniri și bucuria unei vieți veșnice. Programul festivității de absolvire poate fi  urmărit integral pe pagina de Facebook a Universității Adventus.

Universitatea Adventus este singura instituție adventistă de învățământ superior din România și a fost acreditată de statul român în urma evaluării făcute de ARACIS. Tinerii care doresc să studieze la Universitatea Adventus se pot înscrie la sesiunile de admitere organizate în perioadele 15 – 22 iulie și 9 – 16 septembrie 2019. Sesiunile de admitere la Școala Postliceală Sanitară Dr. Luca din Cernica sunt programate în perioadele 15 – 22 iulie și 26 august – 6 septembrie. Pentru mai multe informații accesați www.uadventus.rosau apelați (+4) 021 369 5350.

Foto © Emanuela Jalbă

Festivitatea de absolvire în Campusul Adventist din Cernica – Promoția 2019

About The Author
-