„Zbor de copil” Festival Internațional Caritabil de Muzică și Arte, campanie de strângere de fonduri organizată de ADRA România a fost implementată cu succes

Views
Campania “Zbor de copil” organizată de ADRA România prin strângerea de fonduri pentru ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA” a fost implementată cu succes. Campania a cuprins 2 mari activități: “Festival Internațional Caritabil de Muzică și Arte” (online) și “Târguri caritabile / licitații online, prin parteneriate cu școli” (offline).  
În perioada 21 mai – 1 iulie 2021, ADRA România a organizat campania de strângere de fonduri ZBOR DE COPIL – Festival Internațional Caritabil de Muzică și Arte și Ateliere de produse handmade cu motoul ”Împreună pentru un altfel de a fi!”, campanie destinată strângerii de fonduri pentru “Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA. Prin activitățile derulate, ADRA și-a propus atingerea obiectivului de 70.000 euro, sumă necesară pentru susținerea centrului Casa ADRA pe o perioadă de 12 luni.
Prin implicarea și ajutorul dumneavoastră am reușit să obținem rezultate deosebite, pe care dorim să vi le împărtășim:
  • am atins obiectivul principal de a păstra activitatea integrală pentru „Casa ADRA” și de a oferi toate serviciile specializate pentru 6 luni de zile;
  • am avut un impact organic de peste 130.000 persoane pe Facebook și peste 3.700 persoane pe Instagram;
  • 2 influenceri ne-au susținut campania pe Facebook și Instagram;
  • am stabilit 7 parteneriate noi, dintre care 4 școli (3 școli au organizat târguri și licitații de produse handmade realizate de elevi, iar una dintre școli a făcut lobby pentru înscrierea participanților la festival);
  • a fost realizat un podcast despre violența în familie ”Femei extraordinare”, de Oana Andreea Bordea;
  • a fost scris un articol de un voluntar al asociației ADRA, articol plin de emoție și chemare la introspecție ce poate fi citit pe blogul ”Mămica Activă”. „Casa ADRA” are în continuare nevoie de ajutorul nostru pentru a susține victimele violenței în familie.
”Pentru noi acest festival a fost o campanie-pilot de strângere de fonduri. Ne-am dorit să nu vorbim doar despre nevoia adăpostului de susținere financiară, ci și să oferim ceva, astfel s-a conturat această idee de festival caritabil online, ținând cont de situația pandemică pentru a avea totuși o experiență pozitivă. Și iată-ne la final cu multe gânduri de bine și sugestii de a continua și de a transforma acest festival în tradiție. Feedback-urile venite de la participanți, părinți, jurați au fost foarte bune și aceștia și-au arătat dorința de a participa și la o posibilă ediție viitoare. Ce ne-a bucurat cel mai mult a fost să vedem că ne-am atins un alt obiectiv, dincolo de cel financiar, acela de a implica activ copii și părinți în cazuri sociale sau aflate în situație de risc, cum este cazul beneficiarilor, victime ale violentei în familie. Astfel, au fost copilași care au donat din alocația lor și au participat la festival, alții care au cumpărat produse de la târgurile caritabile cu gândul că bănuții lor vor ajunge la copilașii necăjiți. Am fost impresionați de toți aceștia și de ecoul pe care campania a reușit să-l trezească în inimile lor. Mulțumim celor aproximativ 160 de participanți unici la festival, sutelor de elevi care au participat la târgurile caritabile, părinților, profesorilor, directorilor de școli, juraților care au contribuit cu expertiza și timpul lor, în mod voluntar și nu în ultimul rând, sponsorilor și partenerilor care au empatizat alături de cauza noastră. Cu fiecare inima adusă aproape, am reușit să susținem activitatea adăpostului pentru următoarele 6 luni. Vă mulțumim!” a declarat Alina Bordas-Mohoreea, Coordonator campanie „Zbor de copil”. Psiholog ADRA România.
“A fost o plăcere să lucrez atât cu foștii colegi, cat și cu cei care s-au alăturat echipei ADRA între timp. Toți am luptat pentru supraviețuirea proiectului “Casa ADRA” având rezultate bune. Deși, lupta nu este încheiată sunt sigură că lucrurile vor merge spre mai bine. Întotdeauna îmi voi face timp să lucrez pentru proiectele desfășurate de această mare familie care poartă numele ADRA. Mult succes mai departe!” a declarat Ioana Neacșu, voluntar în cadrul campaniei “Zbor de copil” ADRA România.   Impactul estimat prin campania de strângere de fonduri ADRA România ZBOR DE COPIL a fost de aproximativ 500.000 de persoane, peste 70 de voluntari implicați și multă, multă bucurie de a dărui, campania vizând atât părinți, cât și copii implicați în două tipuri mari de activități:
  1. Festival Internațional Caritabil de Muzică și Arte (cu peste 50 de jurați, voluntari, nume cu rezonanță în domeniile reprezentate, din România, SUA, Italia, Spania, Marea Britanie, Belgia, Germania). Copiii (cu vârste între 4 și 19 ani) au plătit o taxă de participare la una dintre cele 7 secțiuni ale festivalului (sau mai multe secțiuni) și s-au bucurat de a fi parte dintr-o poveste internațională, cu jurați extraordinari, dar și de sentimentul că fac o schimbare în viața copiilor aflați în situații de abuz (o parte din taxa lor de înscriere, după scăderea cheltuielilor festivalului, a mers direct către serviciile oferite la Casa ADRA).
  2. Ateliere de produse handmade, finalizate cu târguri, în care produsele realizate de copii au fost vândute cu succes. Astfel, bănuții adunați au fost direcționați în vederea sprijinului copiilor și mămicilor din “Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA, adăpost pe care ADRA România îl coordonează de 12 ani.
   
Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.
În perioada anilor 2009 – 2020, în cadrul proiectului ADRA Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA, care se încadrează în domeniul de expertiză ”Lupta împotriva violenței în familie”, 979 de victime ale violenței în familie, mame și copii, au primit găzduire la ”Casa ADRA”.
Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.
În prezent, suma investită de ADRA România pentru fiecare victimă a violenței în familie care este găzduită la ”Casa ADRA” este de 2.500 lei. Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:
  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit. ADRA România

„Zbor de copil” Festival Internațional Caritabil de Muzică și Arte, campanie de strângere de fonduri organizată de ADRA România a fost implementată cu succes

About The Author
-