Campania “Zbor de copil” organizată de ADRA România prin strângerea de fonduri pentru ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA” a fost implementată cu succes. Campania a cuprins 2 mari activități: “Festival Internațional Caritabil de Muzică și Arte” (online) și “Târguri caritabile / licitații online, prin parteneriate cu școli” (offline).
În perioada 21 mai – 1 iulie 2021, ADRA România a organizat campania de strângere de fonduri ZBOR DE COPIL – Festival Internațional Caritabil de Muzică și Arte și Ateliere de produse handmade cu motoul ”Împreună pentru un altfel de a fi!”, campanie destinată strângerii de fonduri pentru “Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA“. Prin activitățile derulate, ADRA și-a propus atingerea obiectivului de 70.000 euro, sumă necesară pentru susținerea centrului Casa ADRA pe o perioadă de 12 luni.
Prin implicarea și ajutorul dumneavoastră am reușit să obținem rezultate deosebite, pe care dorim să vi le împărtășim:
- am atins obiectivul principal de a păstra activitatea integrală pentru „Casa ADRA” și de a oferi toate serviciile specializate pentru 6 luni de zile;
- am avut un impact organic de peste 130.000 persoane pe Facebook și peste 3.700 persoane pe Instagram;
- 2 influenceri ne-au susținut campania pe Facebook și Instagram;
- am stabilit 7 parteneriate noi, dintre care 4 școli (3 școli au organizat târguri și licitații de produse handmade realizate de elevi, iar una dintre școli a făcut lobby pentru înscrierea participanților la festival);
- a fost realizat un podcast despre violența în familie ”Femei extraordinare”, de Oana Andreea Bordea;
- a fost scris un articol de un voluntar al asociației ADRA, articol plin de emoție și chemare la introspecție ce poate fi citit pe blogul ”Mămica Activă”. „Casa ADRA” are în continuare nevoie de ajutorul nostru pentru a susține victimele violenței în familie.
- Festival Internațional Caritabil de Muzică și Arte (cu peste 50 de jurați, voluntari, nume cu rezonanță în domeniile reprezentate, din România, SUA, Italia, Spania, Marea Britanie, Belgia, Germania). Copiii (cu vârste între 4 și 19 ani) au plătit o taxă de participare la una dintre cele 7 secțiuni ale festivalului (sau mai multe secțiuni) și s-au bucurat de a fi parte dintr-o poveste internațională, cu jurați extraordinari, dar și de sentimentul că fac o schimbare în viața copiilor aflați în situații de abuz (o parte din taxa lor de înscriere, după scăderea cheltuielilor festivalului, a mers direct către serviciile oferite la Casa ADRA).
- Ateliere de produse handmade, finalizate cu târguri, în care produsele realizate de copii au fost vândute cu succes. Astfel, bănuții adunați au fost direcționați în vederea sprijinului copiilor și mămicilor din “Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA“, adăpost pe care ADRA România îl coordonează de 12 ani.
- donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
- donații financiare în contul ADRA sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”
- donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.