În perioada 25-30 august 2024, la Centrul de Tineret Nadăș, din județul Arad, a avut loc cea de-a doua ediție a taberei „Vis de Copil”, dedicată unui număr de 45 de copii defavorizați înscriși în proiectul ADRA „Vreau la școală!”, în zona Banat și Crișana.
Această tabără, organizată de ADRA România în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea- Conferința Banat și Crișana a fost mai mult decât o simplă vacanță – a reprezentat o șansă unică de a împlini un „Vis de Copil”. Prin acest proiect, copiii au fost răsplătiți pentru rezultatele excepționale obținute în anul școlar 2023-2024, oferindu-li-se o experiență de neuitat.
Într-un efort comun, voluntari dedicați, instructori experimentați, studenți entuziaști și sponsori generoși au pus la dispoziție resurse și timp pentru a susține educația și pentru a crea amintiri de neprețuit. Tabăra a inclus activități interactive, ateliere creative, jocuri educative și momente de relaxare în mijlocul naturii, toate menite să dezvolte abilități esențiale și să inspire încredere în inima acestor copii. Tema principală a fost sănătatea și copiii au fost ajutați să înțeleagă elemente importante care țin de stilul de viață și de o alimentație echilibrată și sănătoasă.
Evenimentul a demonstrat, încă o dată, că atunci când comunitatea se unește pentru o cauză nobilă, visele copiilor devin realitate, iar impactul asupra vieților lor este cu adevărat semnificativ.
„ADRA România adresează mulțumiri voluntarilor și sponsorilor care au făcut posibilă Tabăra „Vis de Copil” în Nadăș. Prin implicarea dumneavoastră, copiii au avut parte de momente de neuitat, bucurie și dezvoltare într-un mediu sigur și prietenos. Fiecare gest de sprijin a contribuit la transformarea visurilor în realitate, demonstrând puterea solidarității. Suntem recunoscători pentru dedicarea voastră și pentru că ați fost alături de noi în această misiune!”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.
“Proiectul ADRA „Vis de Copil”, desfășurat la Centrul de Tineret de la Nadăș al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Conferința Banat, a fost mai mult decât o tabără, a fost o experiență „de vis” atât pentru copiii participanti, cât și pentru voluntarii implicați în coordonarea evenimentului. Nu credeam să văd atâta fericire și recunoștință în ochii copiilor, atâta bucurie și implinire în sufletele voluntarilor. Grija și atenția voluntarilor a fost „Ochiul lui Dumnezeu” îndreptat spre copiii aceștia, slujirea lor a fost „Mâna Domnului” întinsă ca binecuvântare peste copiii prezenți. Mă rog ca bunul Dumnezeu să poarte pe brațele Sale copiii și familiile lor și să răsplătească cu binecuvântări cerești pe cei mari dispuși să sacrifice din timpul lor. Mulțumim ADRA România pentru acest eveniment desfășurat în Conferința Banat, mulțumim voluntarilor implicați și tuturor celor care au făcut posibilă tabăra „Vis de Copil” de la Nadăș”, a declarat Mihai Maur, Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Conferința Banat și Crișana și Membru BOARD ADRA România.
„Tabăra ADRA „Vis de Copil” este pentru mine o porție mare de împlinire. Este împlinire să văd cum oameni dezinteresați formează o echipă frumoasă care muncesc și se implică din toată inima în slujirea beneficiarilor. Este o dedicare de excepție. Este o împlinire să văd fețele pline de bucurie ale copiilor care participă cu entuziasm la activitățile de acolo. Este o împlinire să știu că și prin această tabără am mai pus o cărămidă la visurile lor”, a declarat Daniel Bota, Responsabil ADRA Banat si Crișana.
„Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru modul frumos în care proiectele ADRA “Vreau la școală” și “Vis de copil” se dezvoltă în Banat. Am toată prețuirea pentru voluntarii din Roma(Italia) și din Arad implicați în această tabără, și mă rog ca Dumnezeu să le răsplătească efortul și truda. Respect pentru sponsorii care au ales să ne susțină și în acest an și Cerul să le înmulțească binecuvântările. Bucuria din ochii copiilor la finalul taberei și recunoștința exprimată de părinți și bunici, ne determină să luptăm mai departe pentru astfel de proiecte. ADRA este gata să susțină copiii care au încă puterea să viseze și ne bucurăm să fim parte a unei astfel de experiențe frumoase de creștere și dezvoltare a copiilor beneficiari. Împreună, împlinim vise și desenăm zâmbete pe chipul acestor micuți”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.