Sprijină și tu familia Constantin-Udrea prin proiectul „Reclădind speranțe”

Views
Este dificil de exprimat în cuvinte ceea ce simte cineva atunci când toată agoniseala de o viață dispare într-o clipă mistuită de flăcările nemiloase ale unui incendiu, iar dacă familia respectivă este defavorizată și are și câțiva copilași durerea este cu atât mai mare privind din perspectiva viitorului care se întrevede total lipsit de speranță. Un astfel de caz este cel al familiei Constantin-Udrea din comuna Măicănești, județul Vrancea, care în luna februarie 2023 cei 11 membrii (7 adulți și 4 minori ) au rămas muți de durere atunci când focul, cauzat de o sobă veche, le-a distrus o mare parte din casă (mobilă și lucrurile care erau în interior) lăsând doar o mică cameră disponibilă.
Pentru casa care a fost reconstruită (4 camere, 1 baie și 1 hol) cu scopul de a fi locuită de către cei 11 beneficiari este nevoie de finisarea interioarelor (montarea rigipsului, pardoselii și gresiei) și mobilarea camerelor. Ne dorim și realizarea izolației exterioare pentru ca în perioada sezonului de iarnă să poată beneficia de o temperatură optimă în locuința lor.
„Când am aflat de incendiul de la Măicănești am mers de urgență la fața locului să cunosc situația am întâlnit, dincolo de dezastru, o familie care m-a impresionat, familia Constantin-Udrea. Am intrat în singura cameră care era neatinsă de flăcări și am văzut ordine și curățenie, ceea ce a însemnat mult pentru mine ca o primă impresie despre ei. Strigătul inimilor copiilor și al bătrânilor au fost la unison: Vrem căsuța înapoi dacă Domnul o vrea. Deși aveam câteva proiecte în desfășurare în zona Vrancea nu am putut rămâne insensibil la nevoia lor și, fără a avea resurse, am luat decizia de a ne implica. Printr-un parteneriat comun cu primăria locală, biserica, ADRA România, voluntari, dar și familia afectată ne-am propus ca visul lor să devină realitate. Sunt harnici și mereu recunoscători de fiecare dată când merg la ei. Mă bucur că i-am cunoscut și că împreună facem parte prin gestul nostru din familia lor, din viața lor și din inima lor! Puteți și voi să vă alăturați reclădind împreună speranță pentru familia Constantin-Udrea! Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru intervenție”, a declarat Daniel Chiriac, Voluntar ADRA în cadrul proiectului „Reclădind speranțe” și Pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.
„Ne dorim să reconstruim o mică parte din ceea ce a fost. Tot ceea ce vreau este un cămin, o casă pentru mine și familia mea, în special pentru copiii mei ca să aibă un loc al lor unde să crească”, a declarat Cornel Udrea, beneficiar în cadrul proiectului „Reclădind speranțe”.
Proiectul „Reclădind speranțe” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor care și-au pierdut bunurile materiale în urma unui incendiu. Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA identifică și sprijină persoanele care trec prin astfel de situații, prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate.
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Reclădind speranțe” și să se implice o pot face prin:
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit. ADRA România

Sprijină și tu familia Constantin-Udrea prin proiectul „Reclădind speranțe”

| Articole / Stiri, Intercer |
About The Author
-