Mămicile și bebelușii lor au o legătură specială și unică, bazată pe iubire, grijă și o legătură emoțională profundă, iar relația dintre mămici și bebeluși este fundamentală pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. O atenție și o grijă adecvate din partea mamelor contribuie la formarea unei baze solide pentru dezvoltarea viitoare a copilului. Pentru ca acest lucru să fie posibil, în cadrul proiectului ADRA “Sprijin pentru nou-născuți”, nou-născuții și mămicile lor vulnerabile primesc trusouri pentru bebeluși, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente.
Beneficiarii ADRA, nou-născuții și mămicile lor, care sunt cazuri sociale și corespund direcțiilor de implementare ale proiectelor ADRA, sunt selectați cu ajutorul Spitalului Municipal Câmpina și cu ajutorul Unităților Administrativ Teritoriale de pe raza județului Prahova. Finanțatorii sunt persoane fizice și juridice din țară și din afara țării care, împreună cu voluntarii ADRA, pregătesc, confecționează și oferă darurile de două ori pe săptămână cu sprijinul celor trei biserici adventiste de ziua a șaptea din orașul Câmpina.
Obiectivul proiectului ADRA “Sprijin pentru nou-născuți”, care se încadrează în domeniul de expertiză „Educație și Sănătate de Bază”, este susținerea lăuzelor la început de drum prin oferirea gratuită a unui trusou care conține lucruri necesare noului născut (căciuliță și botoșei croșetați, păturică, scutec de finet, căciuliță de bumbac, body, costumaș) și produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente.
Proiectul se realizează cu ajutorul mai multor voluntari empatici ADRA din județul Prahova, care se întâlnesc periodic pentru a tricota sau croșeta împreună lucrurile ce urmează a fi donate, investind atât timp, cât și mijloace materiale și financiare.
„În anul 2017 am început proiectul ADRA „Speranță pentru nou-născuți” la Maternitatea Câmpina și fiecare mămică a primit un trusou pentru bebelușul ei, care conținea lucruri indispensabile pentru un nou-născut. În această perioadă am avut câteva sponsorizări, dar în mare parte am cumpărat materia primă, iar doamnele voluntare au confecționat diferite articole de îmbrăcăminte. Dat fiind faptul că toate produsele s-au scumpit și articolele de bebeluși s-au dublat ca preț avem mare nevoie de ajutor. Criza se accentuează și noi din luna august nu mai avem nici o sponsorizare, încercăm cu mari eforturi ca și în luna decembrie să reușim să oferim aceste trusouri. Uneori este nevoie să strângem chiar și alimente pentru familiile cu probleme financiare. Aș vrea să menționez că Maternitatea din Spitalul Municipal Câmpina este foarte curată, cu medici devotați și multe mămici aleg să nască aici chiar din județele învecinate. Peste 1.800 de mămici au beneficiat de trusouri pentru bebeluși. Ne dorim ajutorul dumneavoastră în continuare ca acest proiect, care este cel mai mare proiect din Câmpina și apreciat de toate instituțiile, să aibă un viitor îndelungat. Vă mulțumim!”, a declarat Lidia Lixandroiu, Voluntar ADRA „Sprijin pentru nou-născuți”.
„Proiectul ADRA “Sprijin pentru nou-născuți” se bucură de o mare susținere din partea voluntarelor ADRA din Câmpina, care sunt animate de un entuziasm molipsitor. Anvergura la care se desfășoară proiectul presupune foarte mult spirit de sacrificiu. Le mulțumim și le dorim să fie mai departe la fel de neobosite și voioase. Dumnezeu nu rămâne dator!”, a declarat Daniel Neacșu, Coordonator proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea.
ADRA România promovează un viitor mai bun!
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul “Sprijin pentru nou-născuți” și să se implice, o pot face prin:
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România
- voluntariat (vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional);
- prin donații materiale (trusouri pentru bebeluși, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente);
- donații financiare în conturile ADRA sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Sprijin pentru nou-născuți”;
- donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul „ADRA”.