Împreună pentru București – o campanie ADRA România implementată cu succes

Views
În perioada 05-25 noiembrie 2023, ADRA România a desfășurat campania „Împreună pentru București” destinată persoanelor defavorizate îmbunătățind calitatea vieții acestora prin furnizarea de servicii, resurse și oportunități pentru 19.383 de beneficiari cu un buget de 106.076,36 EUR.  
Campania ADRA „Împreună pentru București”, desfășurată în București, a cuprins următoarele proiecte:
  1. O iarnă prietenoasă
Obiectivul proiectului, cu un număr de 855 de beneficiari și un buget de 66.712 EUR, a fost oferirea produselor specifice sezonului rece, astfel fiind distribuite carduri valorice pentru ca cei 411 copii să poată beneficia de îmbrăcăminte adecvată de iarnă, precum și distribuirea a 222 de kituri de gospodărie pentru cei 444 de beneficiari ale căror condiții de trai sunt grele. „De multe ori facem activități în diverse regiuni, oferind atât suport material, cât și alte tipuri de servicii sociale celor aflați în situații vulnerabile, dar în această ocazie ne-am adresat celor din regiunea București-Ilfov. Unul dintre proiectele desfășurat în această perioadă de ADRA România, în cadrul campaniei „Împreună pentru București”, este „O iarnă prietenoasă”. În cadrul proiectului, copiii și familiile acestora au primit sprijin pentru achiziționarea de haine pentru iarnă pentru copii și kituri de gospodărie pentru sezonul rece. Recunoștința exprimată de unii dintre beneficiari a fost mare pentru sprijinul primit, oferind un plus de imbold și motivare pentru echipa de implementare. Ne bucurăm că în această ocazie s-a putut oferi un astfel de sprijin și le mulțumim celor care sprijină organizația pentru ca noi la rândul nostru să putem oferi suportul necesar celor care au nevoie”, a declarat Monica Brînceanu, Manager Proiect ADRA România.
2. De la mână la mână Obiectivul proiectului, cu un număr de 16.800 de beneficiari și un buget de 25.000 EUR, a fost distribuirea de alimente și produse de igienă pentru persoanele defavorizate care nu-și permit din punct de vedere financiar achiziționarea celor necesare pentru un trai decent. „Suntem impresionați de felul în care s-a dezvoltat proiectul „De la mâna la mână” în timpul campaniei „Împreună pentru București”. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat! Felicitări pastorilor și membrilor voluntari din bisericile adventiste: Labirint, Balta Albă, Maranata, Tei, Învingători, Popa Tatu, Noul Grant, Foișor, Militari, Brâncoveanu și Bellu”, a declarat Daniel Neacșu, Coordonator Proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea.
3. Un doctor pentru tine Obiectivul proiectului, cu un număr de 1.000 de beneficiari și un buget de 1.000 EUR, în parteneriat cu Primăria București Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, a fost realizarea unor consultații medicale GRATUITE pentru cazurile sociale și persoanele vulnerabile care au avut nevoie de suport medical. „Pentru că suntem „Împreună pentru oameni”, ne-am dorit ca fiecare persoană vulnerabilă sau cu venit redus, să aibă acces la „Un doctor pentru tine”. Nu avem cuvinte pentru a mulțumi medicilor specialiști care au asigurat cu multă dăruire, dragoste și profesionalism actului medical, neobositelor asistente medicale și voluntarilor implicați. Bucuria tuturor se exprimă prin numărul celor aproximativ 1.000 de persoane care au putut beneficia de consult de specialitate în mod gratuit, realizând, împreună, ceea ce Hipocrate a lăsat ca testament omenirii: „Mă angajez solemn să-mi consacru viața în slujba umanității”, a declarat Cristina Roșu, Manager Proiect ADRA România.
4. Prietenie fără frică Cu tematica „bullying-ul”, obiectivul proiectului, cu un număr de 350 de beneficiari și un buget de 5.000 EUR, a fost în instruirea școlarilor cu privire la cunoștințele și instrumentele necesare pentru a construi relații sănătoase și respectuoase, astfel ajutându-i pe copii să recunoască semnele unei interacțiuni toxice și să învețe cum să caute ajutor și sprijin atunci când este nevoie. Scopul a fost de a crea un mediu sigur în care fiecare copil poate înflori, fără teamă și intimidare. „Proiectul „Prietenie fără frică” ne-a adus aproape de elevi, aproape de situațiile cu care aceștia se confruntă când vorbim de relațiile dintre ei. Am fost impresionați de implicarea și deschiderea lor, ne-au ascultat, ne-au provocat, am discutat situații concrete trăite de ei și cum au fost sau pot fi abordate într-o manieră benefică. Mulțumim pe această cale și colectivului de profesori implicat atât de la Școala Gimnazială Elena Văcărescu, cât și de la Liceul Teoretic Mihai Ionescu. A fost o experiență minunată de a fi împreună și sperăm să continuăm colaborările”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, Psihoterapeut ADRA România.
5. Împreună pentru București Obiectivul proiectului, cu un număr de 378 de beneficiari și un buget de 8.364 EUR, a fost diminuarea inechităților sociale cu care se confruntă persoanele vulnerabile, precum vârstnicii singuri. Prin intervenții punctuale s-a acordat asistență și suport în vederea acoperirii nevoilor urgente, precum distribuirea de kituri de igienă persoanelor în imposibilitate financiară. „Deși suntem într-un trend economic ascendent, constatăm că ultimii ani ne-au adus evenimente nedorite, care fragilizează tot mai mult categoriile sociale vulnerabile, iar aceștia sunt primii pași spre excludere socială, fenomen pe care dorim să îl diminuăm cu fiecare intervenție, simplă sau complexă. Așa a fost și în cazul proiectului „Împreună pentru București” implementat cu succes”, a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Director Programe ADRA România.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit. ADRA România

Împreună pentru București – o campanie ADRA România implementată cu succes

| Articole / Stiri, Intercer |
About The Author
-