Misiune îndeplinită: 445.363 EUR, 7.609 persoane asistate, 1.219 voluntari, 211 mașini, 100 zile, 73 case susținute în reconstrucție – un semn de solidaritate ADRA cu sinistrații afectați de inundații
Misiune îndeplinită: 445.363 EUR, 7.609 persoane asistate, 1.219 voluntari, 211 mașini, 100 zile, 73 case susținute în reconstrucție – un semn de solidaritate ADRA cu sinistrații afectați de inundații
07ian.
Views
În perioada 15 septembrie – 23 decembrie 2024, ADRA România a desfășurat activități intense în sprijinul comunităților afectate de Ciclonul Boris. În cadrul proiectului „Speranță mai presus de ape”, au fost asistate un număr de 7.609 persoane, români aflați în nevoie din cauza pagubelor provocate de ape. Acest sprijin a fost posibil datorită implicării a 1.219 voluntari activi și a colaborării cu 176 parteneri de încredere.
Un alt aspect important al implementării acestui proiect a fost contribuția materială și financiară. Sprijinul oferit de cel puțin 257 sponsori generoși a fost esențial, transformând promisiunile în acțiuni concrete și ajutând la realizarea demersului umanitar.
Donarea a 206 tone de produse esențiale a fost realizată prin colaborarea dintre ADRA România și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, cu implicarea semnificativă a Conferințelor Moldova și Bucovina, Muntenia și Dobrogea, Oltenia, Transilvania Sud, Transilvania Nord și Maramureș, Banat și Crișana și mulți altii. Printre produsele distribuite s-au numărat alimente, produse de igienă, apă, vouchere, îmbrăcăminte, încălțăminte, pilote, pături, generatoare, pompe, dezumidificatoare, jeturi de apă, stupi de albine, frigidere, mașini de spălat, aragaze, mobilă, materiale de construcție și multe altele, toate având o valoare totală de 445.363 EUR. Deasemenea, 32.440 de litri de apă au fost scoși din pereți de dezumidificatoarele ADRA, iar 73 de case sunt susținute în procesul de reconstrucție, oferindu-le familiilor afectate de inundații un nou început și un adăpost sigur, adaptat nevoilor lor.
Aceste donații au fost distribuite sinistraților din județul Galați, în localitățile Pechea, Cudalbi, Costache Negri, Cuza-Vodă, Grivița, Slobozia Conachi, Corni, Valea Mărului, Drăgușeni, Berești și Tudor Valdimirescu, oferind sprijin celor aflați în necaz.
„O sută poate fi mult sau puțin – depinde ce reprezintă această sumă. La o sută de zile de la inundațiile din județul Galați, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutor, le mulțumim sponsorilor și voluntarilor pentru implicare și ne rugăm pentru continuarea sprijinului acordat familiilor afectate. Dumnezeu să ofere perspectivă și speranță!”, a declarat Willy Cotruță, Coordonator proiecte ADRA pentru Moldova și Bucovina.
„Mulțumim Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea pentru mobilizarea voluntarilor și a resurselor în sprijinul familiilor sinistrate din județul Galați. Dumnezeu să răsplătească efortul depus de fiecare voluntar!”, a declarat Ionuț Nunu, Voluntar ADRA România în cadrul proiectului „Speranță mai presus de ape” și Pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.
„Inundațiile din 14 septembrie 2024 au schimbat din nou viețile multor locuitori din județul Galați. În urma precipitațiilor abundente, apele au venit de pe dealuri, antrenând diverse obiecte și mult noroi, într-o cantitate mult mai mare decât în 2013. Mulțumită ajutorului autorităților și al multor voluntari, s-a reușit intervenția rapidă pentru salvarea vieților, îndepărtarea noroiului și oferirea alimentelor de strictă necesitate. ADRA a fost aproape de sinistrați încă din primul moment, suplinind nevoile urgente: hrană, apă, haine, pături, dezinfectanți, dezumidificatoare etc. După ce au curățat noroiul din case și curți, sinistrații s-au văzut în situația de a-și pregăti cel puțin o cameră în care să stea peste iarnă, urmând ca, din primăvară, să își repare și celelalte încăperi. Etapa a doua a intervenției ADRA a constat în sprijinirea sinistraților pentru repararea camerelor afectate (gresie, sobe, var lavabil etc.) sau construirea de case noi pentru cei care nu au mai putut recupera nimic din locuință. Chiar dacă pericolul a trecut, sunt multe persoane care privesc cu îngrijorare fiecare ploaie puternică, sperând ca un astfel de eveniment să nu se mai repete”, a declarat Ionuț Stăvărachi, Voluntar ADRA România în cadrul proiectului „Speranță mai presus de ape” și Pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.
„Unele evenimente apar ca din senin. Urgia aceasta a lovit în miez de noapte, când oamenii se odihneau și își recăpătau puterile după toate provocările trăite. Apa a luat, pentru unii, mult, iar pentru alții, tot. În această perioadă am înțeles cât de îngrozitoare sunt tragediile, dar și cum ele pot fi răscumpărate prin prezența lui Dumnezeu. El a folosit diferite căi și oameni pentru a ajunge la cei afectați. ADRA, prin voluntarii săi, a fost și este o mână care mângâie, ajută și ridică. Prin „puțin aici” și „puțin acolo”, Dumnezeu nu doar repară și construiește case, ci răscumpără tragedia și dă naștere frățietății, maturității și unei speranțe mai presus de ape!”, a declarat Gabriel Ștefăniță, Voluntar ADRA România în cadrul proiectului „Speranță mai presus de ape” și Pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.
Cum te poți implica?
Voluntariat.
Donații materiale (în special electrocasnice, mobilă, alimente, kituri de igienă, dar și îmbrăcăminte și încălțăminte).
Donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul „ADRA”.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România
Misiune îndeplinită: 445.363 EUR, 7.609 persoane asistate, 1.219 voluntari, 211 mașini, 100 zile, 73 case susținute în reconstrucție – un semn de solidaritate ADRA cu sinistrații afectați de inundații