În perioada 19-21 Iunie 2022, echipa ADRA România a fost la joacă în Plaza România, activitățile având în centru ideea de ”Copilărie fără frică”. Programul de activități a făcut parte din seria de evenimente destinate promovării ”Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”, desfășurându-se în parteneriat cu Plaza România.
Am cântat, am învățat să ne exprimăm emoțiile, ne-am jucat și ne-am făcut mulți prieteni. Prin campania desfășurată ne-am dorit să oferim copiilor posibilitatea de a-și conștientiza emoțiile, de a face mișcare într-un cadru plăcut, de a lucra în echipă, dar și de a experimenta puțin jocul în familie prin gândirea unor activități pentru diada părinte-copil.
Psihologii au fost la dispoziția părinților pentru a răspunde la întrebări. Rama specială a campaniei ”Copilărie fără frică” a fost una dintre atracțiile momentelor petrecute în Plaza România. Copiii au fost foarte încântați de prezența doamnei Alina Teianu-Cocioran, actriță la Teatrul Țăndărică, zâna celor mici a cărei voce o putem identifica în dublarea personajelor de desene animate.
Împărtășim cu voi câteva gânduri ale voluntarilor fără de care nu am fi reușit să ne bucurăm atât de frumos și cărora le mulțumim pentru toată implicarea (mai ales că unii dintre ei sunt în perioada examenelor).
„Pentru mine a fost o zi desenată în culorile magice ale copilăriei, alături de ambasadorii păcii în lume: copiii – îngerii oamenilor mari pe pământ!”, ne spune Camelia Groza, voluntar în cadrul campaniei „Copilărie fără frică” ADRA România.
„Activitatea ADRA este o manifestare a iubirii către semeni, iar proiectul acesta este un adevărat aliat al familiilor aflate în situații atât de greu încercate! Mă simt fericită și onorată pentru oportunitatea de a da mai departe! Cu adevărat fericirea se construiește împreună! Mulțumesc pentru colaborare!”, ne spune Bianca Afloarei, voluntar în cadrul campaniei „Copilărie fără frică” ADRA România.
„Cel mai mult mi-a plăcut bucuria copiilor când ne arătau ce au desenat”, ne spune Andrei Bebereche, voluntar în cadrul campaniei „Copilărie fără frică” ADRA România.
„Pentru mine a fost o experiență extraordinară! Mă bucur mult că v-am găsit și că am putut să particip activ la aceasta activitate!”, ne spune Iuliana Cioabă, voluntar în cadrul campaniei „Copilărie fără frică” ADRA România.
”Campania „Copilărie fără frică” ne-a adus multă bucurie și sperăm noi, prieteni pe care să-i întâlnim și la alte activități din proiectele noastre. Gazda noastră, Plaza România a fost una grozavă și îi mulțumim pentru posibilitatea de a ne reaminti de copilărie și joc. Faptul că părinții s-au arătat interesați să fie informați și de alte evenimente viitoare arată că ne-am atins obiectivul, acela de a promova valori frumoase, trainice precum colaborarea, acceptarea, prietenia, simplu spus: o copilărie fără frică”, a declarat Alina Bordas Mohorea, Psiholog ADRA România.
În perioada anilor 2009 – 2021, în cadrul proiectului ADRA ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”, care se încadrează în domeniul de expertiză ”Lupta împotriva violenței în familie”, au fost asistate peste 3.552 de victime ale violenței în familiei, mame și copii, dintre care 1.015 au primit găzduire la ”Casa ADRA”.
Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.
Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat până în 30.12.2025, în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România