Miercuri, 20 septembrie 2023, a avut loc în comuna Ceahlău, județul Neamț, un eveniment special prilejuit de finalizarea proiectului ADRA „Clasa mea, un loc frumos!”. Principalul obiectiv al acestui proiect a fost îmbunătățirea condițiilor pentru realizarea actului educațional prin amenajarea unei săli de clasă din cadrul Școlii Gimnaziale „Grigore Ungureanu”. În cadrul acestui proiect s-au realizat lucrări ample de renovare și reamenajare, precum și lucrări de refacere a instalației electrice și termice, prin care s-au îmbunătățit considerabil condițiile de studiu ale celor 190 de elevi care învață în această școală.
Proiectul „Clasa mea, un loc frumos!” s-a desfășurat pe o perioadă de 40 de zile, demarând pe data de 10 august 2023 și finalizându-se pe data de 20 septembrie 2023. Scopul proiectului, cu o investiție de 12.000 EUR, a fost îmbunătățirea condițiilor de învățământ prin amenajarea la standarde actuale și moderne a spațiului destinat procesului de educație.
ADRA România, cu sprijinul unui finanțator unic din domeniul de expertiză ”Educație și Sănătate de Bază”, și-a propus și a realizat cu succes acest proiect care contribuie la desfășurarea în condiții optime a procesului de educație.
„Încep prin a aduce mulțumiri finanțatorului și vouă, ADRA România, căci prin voi s-a putut implementa proiectul „Clasa mea, un loc frumos!” pentru elevii școlii noastre. Tot ceea ce s-a făcut prin efort comun a avut ca scop crearea de condiții optime pentru ca atunci când copiii pășesc în școală să se simtă ca acasă, într-un spațiu deschis, frumos, igienizat și cu un cadru cât se poate de vesel. Vă mulțumesc din suflet și ne dorim ca pe viitor să mai putem colabora pentru binele educației”, a declarat Liliana Ciucanu, Director Școala Gimnazială „Grigore Ungureanu”, județul Neamț.
„Mă bucură tare mult pentru că împreună am putut să ne dăm mâna cu toții spre implementarea acestui proiect destinat elevilor acestei școli, în așa fel încât indiferent de rasă, de etnie, confesiune religioasă sau gen să putem lucra unul cu celălalt pentru un viitor mai bun. ADRA România susține educația, sănătatea și un nivel de trai sustenabil. Copiii și tinerii reprezintă categorii prioritare de beneficiari ai proiectelor ADRA România. La zecile de mii de beneficiari ADRA România numărați an de an la nivel național, astăzi se adaugă și cei 190 de elevi ai școlii dumneavoastră și lucrul acesta ne bucură. Domnul să fie cel care să coordoneze lucrarea școlii pe mai departe prin cei ce sunt responsabili pentru acest lucru!”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.
„Vă mulțumesc în numele întregii comunități că ați ales școala noastră. Ne-ați ales pe noi, o comunitate cu nevoi financiare ajutându-ne să depășim acest prag și vă așteptăm și pe viitor să continuăm ceea ce ați început pentru noi cu speranța unei colaborări frumoase”, a declarat Savin Robert, Secretar Primăria comunei Ceahlău, județul Neamț.
„Investiția în educație este o investiție pe termen lung și cea mai bună pentru viitorul nostru, cât și al copiilor noștri. Datorită acestui lucru ne-am dorit să investim în comunitatea din Ceahlău și le mulțumim tuturor pentru colaborare și implicare”, a declarat Ciprian Bistriceanu, reprezentant finanțator.
„Cuvântul frumos caracterizează zona Ceahlăului. Ne bucurăm de colaborarea frumoasă dintre noi toți, fiindcă în spatele acestui lucru stă la bază munca depusă în implementarea proiectului „Clasa mea, un loc frumos!”, o reușită extraordinară pentru educația elevilor de aici. Investind în educație schimbăm societatea în bine. Îmi doresc să facem cât mai multe lucruri frumoase pentru viitor”, a declarat Mugurel Asaftei, Secretar General Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina.
„Copiii au fost și sunt o prioritate pentru ADRA România și mă bucur foarte mult că în portofoliul ADRA se află multe proiecte care susțin educația și sănătatea de bază. Fiecare proiect este unic, așa cum este și proiectul “Clasa mea un loc frumos!” din Ceahlău. Deși au fost multe provocări în perioada de implementare, de fiecare dată ne-am orientat către soluții și astăzi ne putem bucura de acest moment de final. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru sprijinul oferit de finanțator, pentru echipa de constructori care a lucrat cu responsabilitate, pentru suportul colegilor din echipa ADRA și am convingerea că și mai departe vom reuși să aducem plus valoare în comunitățile locale unde ajungem”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România