510 copii din familii defavorizate, dar care au rezultate școlare excepționale, sunt sprijiniți de ADRA România prin proiectul „Vreau la școală!” în anul școlar 2023-2024

Views
Recunoscând faptul că educația este parte integrantă a oricărui efort de dezvoltare și că accesul la educație înseamnă stoparea ciclului sărăciei, ADRA România desfășoară proiecte prin care susține procesul educațional, promovând totodată și egalitatea de șanse. În cadrul proiectului „Vreau la școală!”, oferim copiilor beneficiari alimente de bază (pe durata anului școlar), iar periodic kituri de igienă, rechizite și uneori îmbrăcăminte sau încălțăminte, în funcție de nevoile identificate.
Prin proiectul ”Vreau la școală!” ADRA România luptă împotriva abandonului școlar prematur, încercând să ajute la depășirea a două praguri dificile pe care copiii le întâmpină: intrarea în gimnaziu și intrarea în liceu. Beneficiarii ADRA sunt identificați prin intermediul parteneriatelor cu primăriile locale și prin colaborarea strânsă a voluntarilor locali ADRA cu directorii unităților de învățământ din zonă. Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt:
  • Consilierea și susținerea materială a familiilor defavorizate în vederea motivării copiilor pentru participarea la procesul de educație.
  • Optimizarea permanentă a motivaţiei pentru învăţare a elevilor precum și dezvoltarea stimei de sine.
  • Sprijinirea copiilor în activitatea instructiv-educativă și oferirea suportului pentru depășirea anumitor dificultăţi sau blocaje în activitatea de învăţare.
  • Dezvoltarea parteneriatelor dintre organizatii nonguvernamentale, institutii ale statului și companii în vederea implementarii de proiecte care contribuie la reducerea ratei abandonului școlar.
„Abandonul școlar rămâne o provocare în societatea românească și mă bucur că ADRA România a ales și anul acesta să investească în educație. Pentru anul școlar 2023-2024 ne-am propus să aducem bucurie, speranță și perspectiva unui viitor mai bun pentru 510 copii din toate zonele țării. Proiectul “Vreau la școală!” este un proiect care ne solicită mult din punct de vedere financiar, ca organizație, dar rămâne modalitatea practică prin care ADRA România luptă pentru o Românie educată. Pornim cu emoții, dar și cu entuziasm în acest nou an școlar, fiind convinși că Dumnezeu ne va ajuta să facem față tuturor provocărilor care țin de implementarea acestui proiect. Mulțumim tuturor celor care cu încredere și bucurie sunt alături de noi și susțin proiectul “Vreau la școală!” Mulțumim sponsorilor, voluntarilor și tuturor colaboratorilor pentru încrederea oferită și le dorim copiilor mult succes în noul an școlar”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.
În anul școlar 2023-2024, pe plan național, 510 elevi din Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania sunt susținuți de zeci de sponsori și voluntari, în cadrul proiectului ”Vreau la școală!”.
Vreau la școală este strigătul ce clocotește în inimile multor copii care au înțeles că singura lor șansă este doar educația! Vreau la școală este dorința copiilor maturizați prea devreme, din cauza lipsurilor și greutăților cu care se confruntă! Vreau la școală este proiectul prin care ADRA oferă soluții concrete la problema abandonului școlar.
Proiectul “Vreau la școală!” implementat de către ADRA România este un proiect cu acoperire națională, care se adresează copiilor cu rezultate bune la învățătură, dar care se confruntă cu riscul abandonului școlar, din cauza situațiilor dificile în familiile din care provin.
ADRA România susține educația! Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” susține la școală copii cuminți, harnici, silitori, apreciați de către autoritățile locale și cu rezultate bune la învățătură, deși provin din familii vulnerabile și sunt permanent amenințați de abandon școlar. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ!” și să se implice, o pot face prin:
  • voluntariat,
  • prin donații materiale (în special rechizite școlare, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la școală!” sau
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit. ADRA România

510 copii din familii defavorizate, dar care au rezultate școlare excepționale, sunt sprijiniți de ADRA România prin proiectul „Vreau la școală!” în anul școlar 2023-2024

| Articole / Stiri, Intercer |
About The Author
-