Apel ADRA la solidaritate internațională – Beirut 2020

Views
Echipele de răspuns din cadrul Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA din Liban furnizează servicii esențiale de urgență echipelor de recuperare și supraviețuitorilor exploziei masive din portul Beirut. Explozia uriașă care a lovit capitala libaneză la 4 august 2020 a ucis cel puțin 135 de oameni, a rănit peste 5.000 de oameni și a lăsat mai mult de 300.000 de persoane fără adăpost.
„Voluntarii noștri spun că nu au mai văzut așa ceva până acum. Imaginile arată ca o zonă de război. Primele echipe de ambulanță ajunse la fața locului au fost ucise în urma exploziei. Oferim apă și echipamente esențiale pompierilor și lucrătorilor de apărare civilă. Asigurăm articole pentru pat, astfel încât aceștia să aibă un loc unde să se odihnească. Au nevoie de pătuțuri, corturi, generatoare pentru lumini, deoarece energia electrică este căzută în cea mai mare parte a orașului. Știm că există pagube în mai multe cartiere apropiate de centru, însă echipele noastre din teren evaluează rapid situația pentru a oferi ajutor imediat copiilor și familiilor” a declarat Gunther Wallauer, Director regional ADRA Orientul Mijlociu și Africa de Nord.
Intervenția ADRA vizează acordarea sprijinului umanitar prin bunuri, medicamente, apă și hrană pentru victimele dezastrului din cel puțin cinci cartiere, inclusiv școlile din zona respectivă. Autoritățile consideră că explozia mortală ar fi putut fi cauzată de tone de materiale puternic explozive stocate într-un depozit din portul principal. Dezastrul copleșește întreaga țara care se confruntă deja cu o criză economică și cu pandemia COVID-19.
„Rugăciunile noastre sunt pentru poporul libanez, în special pentru copiii și familiile afectate în mod direct, pentru cei care și-au pierdut persoanele apropiate și pentru cei răniți în această catastrofă. Am fost pe teren încă de la izbucnirea coronavirusului ajutând comunitatea libaneză să facă față provocărilor economice și de sănătate. Suntem în continuare pregătiți să oferim tot sprijinul de care este nevoie în timpul acestei noi crize. Ne-am luat angajamentul să creștem activitățile noastre de răspuns la situații de urgență pentru a oferi ajutorul esențial pentru salvarea de vieți” a declarat Michael Kruger, Președinte ADRA Internațional. ADRA lucrează cu voluntarii bisericii, autoritățile locale și partenerii din Beirut pentru a coordona operațiunile de ajutorare și recuperare. Pentru a ajuta la răspunsul de urgență ADRA în Liban, vizitați ADRA.org/Disasters. DESPRE ADRA Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor este brațul umanitar internațional al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, având birouri în 118 țări din lume și lucrând activ pentru toate statele existente. Activitatea sa împuternicește comunitățile și schimbă viețile de pe tot globul, oferind o dezvoltare comunitară durabilă și ajutor pe timp de dezastre. Scopul ADRA este să slujească umanității, astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit. Pentru mai multe informații, vizitați ADRA.org.
Implică-te și tu susținând biroul ADRA din Beirut și, implicit, victimele exploziei! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA și să se implice, o pot face prin: • donații financiare în conturile ADRA  (cu precizarea ”Beirut”) sau • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, prin specificarea ”Beirut” la destinația banilor. ADRA International

Apel ADRA la solidaritate internațională – Beirut 2020

About The Author
-