ADRA ”Vreau la școală!”: Florin, un copil orfan de numai 8 ani, dar cu rezultate deosebite la școală, are nevoie de ajutorul tău!

Views
Florin Giurgiuveanu, un băiețel de 8 ani, elev în clasa a II-a, locuiește într-o casă modestă de lut, în orașul Zimnicea, județul Teleorman. Florin are o inteligență sclipitoare pe care o poți citi în ochișorii lui, dar și o capacitate de comunicare care te cucerește. Încă din primele discuții, nu poți să nu remarci vocabularul lui foarte dezvoltat și maturitatea. Este hotărât și știe clar ce își dorește să devină: polițist sau pompier.
Florin s-a născut într-o familie foarte modestă, copilăria fiindu-i marcată de multe lipsuri și greutăți. Despre tatăl său nu se cunosc foarte multe lucruri, deoarece acesta și-a părăsit familia când Florin avea doar câțiva ani, în schimb, despre mama lui vorbește cu drag și se bucură că în sfârșit s-a întors acasă. I-a simțit destul de mult lipsa în ultimii ani, fiind plecată la muncă în străinătate, dar acum se consideră un copil fericit pentru că o are pe mama lângă el. Bunica lui, o femeie de aproape 85 de ani, este o femeie înțeleaptă, care i-a dăruit din pensia ei mai mult decât o bucată de pâine. L-a învățat să fie harnic, să respecte oamenii, să vorbească frumos și mai ales, să iubească școala.
Florin este inclus în proiectul “Vreau la școală!”, fiind beneficiar al acestui program pe care ADRA România îl oferă copiilor care doresc să învețe și au rezultate foarte bune la învățătură, dar se confruntă cu lipsuri materiale. Căsuța în care locuiește Florin împreună cu fratele lui, mama și bunica este o căsuța foarte modestă din lut, dar curată. Este locul unde Florin se întoarce cu drag de fiecare dată, chiar și atunci când aduce lemne pentru foc cărate în spate, din împrejurimi. Este un copil care a învățat să se bucure de ceea ce are, dar îndrăznește să viseze că într-o zi va fi mai bine.
„Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a fi alături de copiii care doresc să-și depășească condiția, prin educație. Proiectul ADRA „Vreau la școală!” reprezintă o mâna întinsă de Dumnezeu copiilor care se confruntă cu lipsuri, dar care au totuși puterea să viseze. Pentru ei luptăm și ne străduim ca dincolo de alimente, rechizite sau bunuri de igienă personală să le oferim acestor copii speranța că nu sunt singuri și că prin muncă și perseverență vor reuși să-și realizeze visurile. În această perioadă tulbure care ne aduce în față multe provocări, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toți sponsorii, voluntarii și colaboratorii noștri. El să răsplătească fiecare gest de iubire făcut față de semenii noștri și să poarte de grijă tuturor beneficiarilor ADRA” a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA „Vreau la școală!”.   Proiectul inițiat de către ADRA România – ”Vreau la școală!” – are ca obiectiv lupta împotriva abandonului școlar prematur, încercând să ajute la depășirea a două praguri dificile pe care acești copii le întâmpină: intrarea în gimnaziu și intrarea în liceu. Beneficiarii ADRA sunt identificați prin intermediul parteneriatelor cu primăriile locale și prin colaborarea strânsă a voluntarilor locali ADRA cu directorii unităților de învățământ din zonă.
ADRA România susține educația! Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” susține la școală copii cuminți, harnici, silitori, apreciați de către autoritățile locale și cu rezultate bune la învățătură, deși provin din familii vulnerabile și sunt permanent amenințați de abandon școlar. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Vreau la școală” și să se implice susținându-l pe Florin Giurgiuveanu, o pot face prin:
  • prin donații materiale (în special produse alimentare, rechizite sau bunuri de igienă personală), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea ”Florin Giurgiuveanu”) sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul „Vreau la școală”, prin specificarea “Florin Giurgiuveanu” la destinația banilor.
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.
În anul școlar 2020 – 2021, pe plan național, 347 de elevi din familii vulnerabile, dar cu rezultate deosebite la învățătură din Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania sunt susținuți de zeci de sponsori și voluntari, în cadrul proiectului „Vreau la școală”, prin ADRA România, în procesul educațional, oferindu-le în fiecare lună alimente de bază, rechizite școlare, articole de igienă și îmbrăcăminte.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit. ADRA România

ADRA ”Vreau la școală!”: Florin, un copil orfan de numai 8 ani, dar cu rezultate deosebite la școală, are nevoie de ajutorul tău!

About The Author
-