ADRA „Vreau la școală!” – Denis, un copil care iubește matematica

Views

Susține-l și tu pe Denis investind în educația lui prin proiectul „Vreau la școală!”

În orașul Săliște din Mărginimea Sibiului, își duce existența Denis Sandu, elev în clasa a IV-a, care este beneficiar al proiectului “Vreau la școală!” din anul 2020. Locuiește într-un apartament foarte modest împreună cu tatăl, sora mai mică si bunica paternă. Mama a părăsit familia când Denis avea doar 3 ani, iar de atunci nu s-a mai întors niciodată, nici măcar să-l vadă. În ciuda faptului că mama a rupt orice legătură cu familia, Denis s-a dezvoltat frumos, iar tatăl face eforturi serioase pentru a oferi copiilor cele necesare pentru o viață decentă. Bunica este cea care se îngrijește hrană pentru cei micuți și de celelalte treburi în gospodărie. Tatăl, un om modest si harnic, este salariat și a ales să aibă grijă de cei doi copii, chiar dacă nu i-a fost ușor.
Fiecare copil din proiectul “Vreau la școală!” are povestea lui, însă povestea lui Denis este una cu totul aparte. Este greu să nu fi impresionat de drama prin care a trecut și este imposibil să uiți zâmbetul lui care te cucerește de la prima întâlnire! Acum, la 11 ani ochii lui mari si negri trădează inteligența și determinarea pe care o are de a lupta pentru visul lui.
„Denis este unul dintre copii despre care pot spune, pe bună dreptate, că are toate șansele să ajungă departe în viață. Este respectuos, sârguincios, foarte comunicativ și, mai ales, iubește școala. Am cunosc de-a lungul anilor mulți copii beneficiari ai proiectului “Vreau la școală!”, însă discuția pe care am purtat-o cu Denis, precum și maturitatea, optimismul și preocuparea lui pentru educație m-au impresionat. Îi place să învețe și are o minte foarte ageră. Este un copil care nu a avut parte de dragostea și îmbrățișarea mamei, dar Dumnezeu l-a ajutat să se dezvolte frumos, avându-l pe tata aproape. Este o plăcere să te uiți în caietele lui de teme și am fost uimită să constat că în carnetul lui de note nu există decât calificative de Foarte Bine. Iubește foarte mult matematica și compotul de ananas. Este pasionat de cifre, calcule și îndrăznește să viseze că într-o zi va ajunge să lucreze în IT. La ultimul test de la matematică a obținut calificativul: Excelent! Nicio greșeală, totul perfect, pentru un copil care, deși simte gustul amar al sărăciei, a ales să lupte prin educație pentru a-și depăși condiția. Pentru Denis și pentru ceilalți copii asemenea lui, ADRA România luptă, investește și oferă speranță, prin intermediul proiectului “Vreau la școală!”„, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.
Proiectul “Vreau la școală!” este un proiect cu acoperire națională prin care ADRA România susține copiii care provin din familii defavorizate, dar care doresc să învețe. Este un proiect care ne solicită destul de mult din punct de vedere financiar, dar mulțumim lui Dumnezeu pentru toți cei care au ales să ne fie aproape: sponsori, donatori și voluntari. Este frumos să lucrăm în echipă și să unim eforturile noastre pentru a oferi o șansă la educație unor copii care, deși se luptă cu multe neajunsuri, au totuși curajul să privească departe. Acești copii poate sunt uneori flămânzi, alteori, poate nu au hainele necesare pentru școală sau, poate sunt părăsiți de părinți, însă ei sunt o lecție pentru noi. Au puterea să lupte, să spere și să zâmbească și este bucuria noastră să fim alături de ei. Vă mulțumim tuturor celor care susțineți educația și investiți în viitorul acestor micuți! Aveți posibilitatea să susțineți acest proiect prin donațiile dumneavoastră financiare sau materiale cât si prin intermediul Formularului 230, redirecționând 3,5% din impozitul pe profit pentru ADRA România.
ADRA România susține educația! Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” susține la școală copii cuminți, harnici, silitori, apreciați de către autoritățile locale și cu rezultate bune la învățătură, deși provin din familii vulnerabile și sunt permanent amenințați de abandon școlar. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul “Vreau la școală!” și să se implice, o pot face prin:
  • prin donații materiale (în special produse alimentare, rechizite sau bunuri de igienă personală), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea ”Denis Sandu”) sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul “Vreau la școală!”, prin specificarea “Denis Sandu” la destinația banilor.
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.
În anul școlar 2022-2023, pe plan național, 436 de elevi din Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania sunt susținuți de zeci de sponsori și voluntari, în cadrul proiectului ”Vreau la școală!”.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit. ADRA România

ADRA „Vreau la școală!” – Denis, un copil care iubește matematica

| Articole / Stiri, Intercer |
About The Author
-