Orașul Bacău este situat în regiunea Moldova – una dintre cele mai vulnerabile și sărace părți din România. Criza COVID-19 a avut un impact major în oraș, în consecință, foarte mulți locuitori nu au avut acces la consultațiile periodice și proceduri de monitorizare a sănătății. În acest context, ADRA Internațional, ADRA Europe și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, în parteneriat cu ADRA România, organizează o campanie națională în orașul Bacău, în perioada 01-09 aprilie 2022. Scopul campaniei „Împreună pentru oameni” este de a susține un număr de 1.000 persoane vulnerabile care au avut de suferit din cauza dificultăților generate de prezența virusului COVID-19, în parteneriat cu Unitățile Administrativ Teritoriale, din județul Bacău.
Proiectul „Intervenție umanitară COVID-19”, implementat pentru locuitorii județului Bacău, se va desfășura timp de 30 de zile, începând cu data de 01.04.2022, în parteneriat ADRA Internațional (7.500 USD), ADRA Europa (5.000 USD) și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România (2.500 USD) (Birouri de finanțare) și ADRA România (Birou de implementare).
Obiectivul proiectului „Intervenție umanitară COVID-19”, cu o valoarea totală de 15.000 USD, îl constituie asistarea unui grup țintă format din locuitori ai județului Bacău, constituit dintr-un număr total de 1.000 de persoane, care vor beneficia de următoarele servicii: alimente, kituri de igienă, acces la educație sanitară și servicii medicale. Sunt amenajate 25 de cabinete medicale la Sala de atletism și se efectuează ecografii, analize și consultații în mod gratuit pentru minim 1.500 de beneficiari, locuitori din județul Bacău, cu sprijinul unei echipe formate din 50 de medici și profesioniști medicali din toată țara. De asemenea, se va promova un stil de viață sănătos în rândul populației, prin amenajarea a 5 corturi sanitare gratuite, unde oamenii pot primi analize gratuite și consiliere de sănătate post COVID-19.
„Sunt bucuros că ADRA susține financiar campania „Împreună pentru oameni” din Bacău și ne este partener în desfășurarea ei, în special pentru acțiunile din domeniul social și educațional. Cu sprijinul ADRA România, putem întâmpina nevoi imediate pentru minim 1.000 de beneficiari din orașul Bacău și împrejurimi, dovedind că în ciuda vremurilor critice, rămânem oameni pentru oameni”, a declarat Daniel Brînzan, Director Departament Lucrarea Personală Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.
„Acum când atenția majorității instituțiilor este îndreptată către criza refugiaților ucraineni și când eforturile sunt canalizate aproape exclusive către aceștia, ADRA România își dorește să nu neglijeze celelalte ramuri de intervenție în care este implicată. Proiectul este un follow-up pentru perioada grea de pandemie prin care am trecut împreună. Suntem alături de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, prin implementarea acestui proiect în județul Bacău pentru un număr de 1.000 de beneficiari. Este un îndemn pentru aceștia de a nu neglija aspectele legate de starea de sănătate și igienă și de a crește cât se poate de mult importanța monitorizării și atenției asupra sănătății. Vă mulțumim tuturor că sunteți alături de noi în demersurile noastre și că indiferent de greutățile cu care știm că vă confruntați, aveți în vedere și semenii noștri mai mult încercați de greutățile vieții cotidiene”, a declarat Bogdan Stănică, Manager proiect ADRA România.
ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, este activă în mai mult de 118 de ţări şi este condusă după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. Datorită promptitudinii cu care ADRA a răspuns la nevoile oamenilor de pe întregul glob, în 1997, Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC) i-a conferit statutul de membru consultativ.
ADRA Europe oferă ajutor și asistență pentru dezvoltare persoanelor indiferent de etnie, afiliere politică, gen sau religie. Prin parteneriatul cu comunitățile, organizațiile și guvernele locale, sunt capabili să livreze programe relevante din punct de vedere cultural și să construiască capacități locale pentru o schimbare durabilă. ADRA este brațul umanitar global al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – parte a comunității adventiste puternice de 20 de milioane de persoane, cu sute de mii de biserici la nivel global și cea mai mare rețea integrată de asistență medicală și educație din lume.
Misiunea credincioșilor adventiști este aceea de a-i ajuta pe oameni să găsească libertate și vindecare în Isus Hristos, prin cunoașterea Scripturii. Din punct de vedere practic, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea promovează un stil de viață sănătos și desfășoară o bogată activitate socială, culturală și filantropică. În România funcţionează mai multe instituții adventiste de învățământ: o universitate, licee, școli și grădinițe. Postul de televiziune Speranţa TV şi Radio Vocea Speranței aparțin de asemenea Bisericii. La nivel global, adventiștii patronează al doilea cel mai mare sistem educațional privat și cea mai mare rețea de instituții medicale și educaționale din mediul protestant. Întrucât adventiștii au fost pionieri globali în afirmarea libertăților de conștiință și religie și de asemenea lideri în comunicare, oferim mai jos declarațiile oficiale ale Bisericii cu privire la pace: https://adventist.ro/pace/
https://adventist.ro/pace-in-lume/https://adventist.ro/apel-la-pace-al-bisericii-adventiste-de-ziua-a-saptea/
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România