În perioada 15 decembrie 2017 – 30 august 2020, în cadrul proiectului ADRA “Sprijin pentru nou-născuți”, 1.368 de nou-născuți și mămici vulnerabile au primit trusouri pentru bebeluși, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente.
Beneficiarii ADRA, nou-născuții și mămicile lor, care sunt cazuri sociale și corespund direcțiilor de implementare ale proiectelor ADRA, sunt selectați cu ajutorul Spitalului Municipal Câmpina și cu ajutorul Unităților Administrativ Teritoriale de pe raza județului Prahova. Finanțatorii sunt persoane fizice și juridice din țară și din afara țării, care, împreună cu voluntarii ADRA, pregătesc, confecționează și oferă darurile de două ori pe săptămână cu sprijinul celor trei biserici adventiste de ziua a șaptea din orașul Câmpina.
Obiectivul proiectului ADRA “Sprijin pentru nou-născuți”, care se încadrează în domeniul de expertiză ”Educație și Sănătate de Bază”, este ajutarea lăuzelor la început de drum prin oferirea gratuită a unui trusou conținând lucruri necesare noului născut (căciuliță și botoșei croșetați, păturică, scutec de finet, căciuliță de bumbac, body, costumaș) și a produselor de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente.
Proiectul a luat ființă având susținerea mai multor voluntari ADRA inimoși din județul Prahova, care se întâlnesc periodic pentru a tricota sau croșeta împreună lucrurile ce urmează a fi donate, investind atât timp, cât și mijloace materiale și financiare. Proiectul a debutat cu un număr de 13 voluntarii, ajungând până în prezent la 40 de voluntari implicați trup și suflet din dragoste pentru semenii lor.
„Povestea începe cu trei ani în urmă, cu familia Grecu din localitatea Scorțeni, județul Prahova, pe care am întâlnit-o la Maternitatea Câmpina, când a venit pe lume fetița lor cea mică. Noi, grupul de voluntari ADRA din Câmpina, am vizitat această familie, oferindu-le îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente și dulciuri, pentru care familia ne-a mulțumit și s-a bucurat. Într-o căsuță locuiesc 8 suflete: 5 fetițe, părinții și bunica lor. Mare a fost bucuria noastră, dar și a lor când au văzut ajutorul venit din partea noastră. Cel mai rău este că fetița cea mare are un deficit de vorbire și de concentrare. Acolo în zonă mai sunt vreo 4 ”garsoniere” din scândură cu alte mame cu copii care nu știu să spună ce vârstă au. Dar noi avem multe familii de ajutat în zonă cărora le oferim resursele necesare în limita a ce putem noi colecta și face, chiar dacă reușim să rezolvăm doar o parte din nevoile lor. În cadrul proiectului “Sprijin pentru nou-născuți”, ADRA România a sprijinit 1.368 de beneficiari copii și mămici în ultimi 3 ani. Dorința voluntarilor ADRA de a fi de folos este mare și împreună cu ajutorul Domnului nostru Isus Hristos izbutim în a ne duce la capăt misiunea” a declarat Lidia Lixandroiu, voluntar ADRA România.
”Proiectul ADRA “Sprijin pentru nou-născuți” se bucură de o mare susținere din partea voluntarelor ADRA din Câmpina, care sunt animate de un entuziasm molipsitor. Anvergura la care se desfășoară proiectul presupune foarte mult spirit de sacrificiu. Le mulțumim și le dorim să fie mai departe la fel de neobosite și voioase. Dumnezeu nu rămâne dator!” a declarat Daniel Neacșu, Coordonator proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea.
ADRA România promovează un viitor mai bun!
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin pentru nou-născuți” și să se implice, o pot face prin:
- voluntariat
- prin donații materiale (trusouri pentru bebeluși, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente)
- donații financiare în conturile ADRA sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Sprijin pentru nou-născuți”.
Din toata inima – Speranta pentru nou-nascuti – invitati: Livia Lixandroiu, Silvia Dumitran, Daniel Neacsu – 26.05.2018ADRA România