Pe 24 februarie, în Ucraina s-a declanșat un conflict de mari proporții cu efecte umanitare devastatoare. Acest fapt a dus la strămutarea populației, atât în interiorul Ucrainei, cât și la granițele țărilor vecine. Încă din prima zi, valurile de refugiați continuă să sosească pe teritoriul României, prin punctele de frontieră deschise. ADRA Canada în parteneriat cu ADRA România intervine asupra situației refugiaților din România, în cadrul proiectului „Speranța pentru Ucraina”, asistând nevoile esențiale ale acestora, respectiv: servicii de sănătate mentală și psihosocială, precum și protecție socială și asistență financiară.
Beneficiarii din cadrul proiectului cadru „Speranță pentru Ucraina”, care face parte din domeniul de expertiză „Asistarea categoriilor sociale defavorizate”, sunt refugiații ucraineni, un număr de 800 de persoane, ale căror nevoi principale vor fi îndeplinite pentru a putea traversa mai ușor perioada de criză.
Proiectul „Speranță pentru Ucraina”, implementat de către ADRA România și finanțat de către ADRA Canada, pentru refugiații ucraineni, de pe teritoriul României, se desfășoară timp de 10 luni, începând cu data de 01.06.2022.
Obiectivul proiectului „Speranță pentru Ucraina”, cu o valoarea totală de 1.020.231 CAD (778.151,91 EUR ), îl constituie asistarea unui grup țintă de refugiați ucraineni de pe teritoriul României, alcătuit dintr-un număr de 800 de persoane. În cadrul proiectului, refugiații ucraineni vor beneficia de consiliere psihosocială, consiliere juridică cu privire la drepturile și intrarea în legalitate în România, inclusiv furnizarea de informații despre serviciile disponibile de combatere a traficului de persoane și sclavie modernă, precum și protecție socială. Totodată, se va distribui un număr de 23.100 de vouchere în valoare de aproximativ 335.756 CAD (1.155.000 lei) cu care refugiații își pot cumpăra orice produse din supermarket, în funcție de nevoi.
„Proiectul „Speranță pentru Ucraina”, implementat de către ADRA România, vine în sprijinul refugiaților care vor să se integreze în societatea română prin participarea la cursuri, la servicii și activități pe care angajații angrenați în proiect le vor oferi. „Mulțumim ADRA Canada pentru implicare și finanțare!”, a declarat Bogdan Stănică, Manager Proiect ADRA România.
ADRA este agenția umanitară a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. ADRA Canada face parte din rețeaua ADRA Internațional. ADRA Canada se adresează comunităților din Canada și de peste hotare pentru a pune capăt sărăciei extreme, încă din anul1985.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România