2.412 persoane din 860 familii grav afectate, victime ale exploziei din Beirut, primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA ”Apel la solidaritate internațională – Liban”

Views
Explozia uriașă care a lovit capitala libaneză pe 4 august 2020, a distrus majoritatea infrastructurii și a deteriorat gospodăriile și clădirile rezidențiale de până la 12 km distanță. Explozia care a zguduit capitala Beirut a lăsat peste 200 de morți, 6.000 de răniți și 300.000 de oameni fără adăpost. În plus, țara se confruntă deja cu o criză economică, pe lângă cea generată de pandemia globală de coronavirus. Echipele de răspuns din cadrul Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA din Liban au furnizat servicii esențiale de urgență echipelor de recuperare și supraviețuitorilor exploziei masive din portul Beirut.
Prin proiectul “Apel la solidaritate internațională – Liban”, desfășurat în perioada septembrie 2020 – februarie 2021, ADRA România, cu ajutorul mai multor donatori, a reușit să intervină răspunzând celor 2.412 persoane din 860 familii grav afectate, victime ale exploziei din Liban. În cadrul intervenției rețelei ADRA, pe lângă sprijinul umanitar acordat unităților de învățământ din zonă, beneficiarii proiectului, victime ale dezastrului din cel puțin cinci cartiere ale capitalei libaneze, au primit alimente de bază, medicamente, kituri de igienă adaptate nevoilor și li s-au reparat casele în care locuiesc.
Autoritățile consideră că explozia mortală ar fi fost cauzată de tone de materiale puternic explozive stocate într-un depozit din portul principal. Dezastrul copleșește întreaga țara care s-a confruntă deja cu o criză economică și cu pandemia COVID-19.
„ADRA România, prin proiectul “Apel la solidaritate internațională – Liban”, a răspuns prompt solicitării de ajutor pentru Beirut și suntem bucuroși că am putut depăși obstacolele apărute în cale. Împărtășim cu dumneavoastră bucuria de a fi fost alături de cele 2.412 persoane din 860 familii grav afectate de distrugerile din zonă, împreună cu colegii din rețeaua ADRA. Cei 5.000 USD donați de către ADRA România au fost posibili cu ajutorul dumneavoastră și pentru acest lucru vă mulțumim în numele celor la care ajutorul dumneavoastră a ajuns, dar și în numele echipei ADRA România” a declarat Bogdan Stănică, Manager de proiect ADRA România.
„În cadrul proiectului “Apel la solidaritate internațională – Liban”, ADRA România a intervenit cu succes sprijinind familiile afectate de explozia din Beirut. Ca de fiecare dată, în situațiile de criză, pe lângă durerea pricinuită de dezastrele care vin pe neașteptate, se poate vedea și solidaritatea umană acționând. ADRA România este mereu la lucru pentru semenii noștri!” a declarat Delia Fărâmiță, Asistent Manager Situații de Urgență. Responsabil Marketing și Comunicare ADRA România.
ADRA a lucrat cu voluntarii bisericii, autorităților locale și partenerii din Beirut pentru a coordona operațiunile de ajutorare și recuperare. Pentru mai multe informații despre răspunsul de urgență ADRA în Liban, vizitați ADRA.org/Disasters.
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice în proiectele umanitare în desfășurare, o pot face prin:
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România

2.412 persoane din 860 familii grav afectate, victime ale exploziei din Beirut, primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA ”Apel la solidaritate internațională – Liban”

About The Author
-