1,028,937 mulțumiri ADRA România pentru ADRA Canada care s-a implicat financiar în cadrul proiectului „Evacuare, asistență și protecție pentru salvarea de vieți”

Views
ADRA România își exprimă recunoștința față de ADRA Canada care a contribuit la finanțarea proiectului „Evacuare, asistență și protecție pentru salvarea de vieți” (GAC-P011701) în valoare de 1,028,937 CAD pentru cei 3.913 refugiați ucraineni afectați de război.
Proiectul „Evacuare, asistență și protecție pentru salvarea de vieți”, implementat de ADRA România și finanțat de ADRA Canada pentru refugiații ucraineni, de pe teritoriul României, s-a desfășurat timp de 9 luni, începând cu data de 01.07.2022. Obiectivul proiectului „Evacuare, asistență și protecție pentru salvarea de vieți”, în valoare de 1,028,937 CAD, a fost asistarea unui grup țintă de refugiați ucraineni de pe teritoriul României alcătuit dintr-un număr de peste 3.913 persoane. În cadrul proiectului ADRA, refugiații ucraineni au beneficiat atât de servicii de asistență psihosocială (consiliere psihologică individuală și de grup, management de caz, consiliere juridică și consiliere cu privire la problemele asociate violenței pe bază de gen), asistență financiară pentru adăposturile care au găzduit refugiați și pentru integrarea copiilor în sistemul de învățământ românesc, precum și amenajarea de spații prietenoase pentru organizarea de activități adaptate vârstei acestora. Totodată, s-a distribuit un număr de 26.389 de vouchere în valoare de aproximativ 368.176,13 CAD (1.319.500 lei) cu care refugiații au putut cumpăra orice produse din supermarket, în funcție de nevoi.
„Suntem recunoscători pentru faptul că am avut oportunitatea să sprijinim persoanele care au fugit din calea războiului, răspunzând nevoilor lor cele mai urgente astfel încât să le oferim puțină alinare și să-i susținem în această situație de criză. Pe lângă asistența financiară, a fost foarte apreciat suportul psihologic acordat copiilor care, în activitățile organizate de echipele ADRA România, au putut să integreze experiențe care i-au ajutat să se bucure din nou de copilărie. Mulțumim ADRA Canada pentru implicare și finanțare!”, a declarat Ramona Popovici, Manager Proiect ADRA România.
ADRA este agenția umanitară a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. ADRA Canada face parte din rețeaua ADRA InternaționalADRA Canada se adresează comunităților din Canada și de peste hotare pentru a pune capăt sărăciei extreme, încă din anul 1985. Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România

1,028,937 mulțumiri ADRA România pentru ADRA Canada care s-a implicat financiar în cadrul proiectului „Evacuare, asistență și protecție pentru salvarea de vieți”

| Articole / Stiri, Intercer |
About The Author
-