1.942 persoane primesc ajutor în cea de-a 7-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

Views
În această perioadă dificilă și tulbure, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA ROMÂNIA își continuă misiunea față de copii, familii vulnerabile, bătrâni, refugiați, victime ale violenței domestice și antreprenori în cadrul proiectului ”Sprijin Umanitar COVID-19”. Acum, mai mult ca oricând, este nevoie de ajutor, căci lipsurile materiale din familiile vulnerabile se adâncesc, bătrânii se simt neputincioși, refugiații și victimele violenței sunt la risc de abuz, copiii – mai ales nou-născuții – au nevoie de a siguranță. Părinții și-au pierdut locurile de muncă, alții se află în șomaj tehnic, iar multe familii care trăiau din munca cu ziua au rămas acum și fără acest venit. Prin toate intervențiile ADRA în această perioadă de criză, vrem să ne asigurăm că beneficiarii noștri vor trece cu bine peste această pandemie COVID-19, indiferent de categoria socială din care provin.
În cadrul proiectului ”Sprijin Umanitar COVID-19”, ADRA România a reușit în ce-a de-a 7-a săptămână de implementare, să sprijine 1.216 de persoane adulte provenite din familii aflate la risc de sărăcie, 490 de copii, dintre care 100 de nou-născuți, 156 de bătrâni, 58 de antreprenori, 16 refugiați și 6 victime ale violenței domestice.
Astfel că, în săptămâna 19 – 25 aprilie 2020, serviciile specializate și adaptate nevoilor specifice generate sau accentuate de contextul COVID-19 s-au concretizat prin proiectul ADRA ”Sprijin Umanitar COVID-19” pentru 1.942 de persoane, după cum urmează:
  • 1.083 de persoane cu risc crescut de sărăcie au beneficiat de alimente și produse de igienă de bază, kit-uri de protecție sau medicamente necesare prevenției infectării cu COVID-19;
  • 685 de persoane cu venituri reduse și care se află la pragul subzistenței au primit pachete cu alimente de bază, dintre care 76 au primit o masă caldă și 39 au beneficiat de servicii de asistență socială și psihologică de criză;
  • 100 de nou-născuți au primit trusoul pentru bebeluși;
  • 58 de antreprenori au fost monitorizați și asistați în adaptarea activităților economice pentru depășirea obstacolelor economice actuale;
  • 16 persoane au beneficiat de servicii de asistență socială și consiliere psihologică.
”Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru sponsorii și donatorii noștri, dar și pentru voluntarii și colaboratorii ADRA din toate zonele țării. Plini de curaj, dar respectând prevederile legale în vigoare, aceștia au mers pe teren pentru a distribui pachetele cu alimente și produse de igienă atât de necesare în aceste zile. Veștile primite din țară, precum și bucuria pe care am citit-o personal în ochii copiilor și părinților în aceste zile pe teren, îmi întăresc convingerea că în vremuri speciale, ADRA România are o menire specială. Putem trăi și fără să ne pese de ceilalți, dar putem trăi lăsând urme frumoase în viața semenilor noștri. Putem trăi în mod egoist gândindu-ne doar la pâinea și la sănătatea noastră, dar putem trăi gândindu-ne și la sănătatea și pâinea celor de lângă noi. E vremea să trăim frumos, asemenea lui Isus, și azi, și mâine, și mereu… și nu doar pentru noi!” a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect. Asistent Social ADRA România.
”Îmi aduc aminte că în spațiul public, în urma unor fenomene naturale obișnuite într-o anumită parte a anului, se repeta frecvent această afirmație: am fost luați pe nepregătite. Pentru majoritatea dintre noi, pandemia COVID-19 este o surpriză neplăcută care ne-a adus în față o mare provocare. În acest context, sunt plăcut surprins că echipa ADRA a găsit resursele umane și financiare pentru a implementa proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” prin care umanitatea să fie slujită pentru satisfacerea nevoilor elementare în aceste condiții. Apreciez implicarea donatorilor, voluntarilor și personalului administrativ în efortul lor de a fi conectați cu realitatea prezentă și de a manifesta dragostea în acțiunile realizate pentru semenii noștri!” a declarat Walter Creciuneac, Secretar Asistent Director. Casier. Responsabil Comunicare ADRA România.
Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate.
În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.
Implică-te și tu! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit. Răspândirea actuală a virusului COVID-19 la nivel global: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
  • (12.04 – 18.04.2020) RAPORT ADRA România 6:
3.558 persoane primesc ajutor în cea de-a 6-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”
  • (05.04 – 11.04.2020) RAPORT ADRA România 5:
1.086 persoane primesc ajutor în cea de-a 5-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”
  • (29.03 – 04.04.2020) RAPORT ADRA România 4:
977 persoane primesc ajutor în cea de-a 4-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”
  • (22.03 – 28.03.2020) RAPORT ADRA România 3:
692 persoane primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”
  • (15.03 – 21.03.2020) RAPORT ADRA România 2:
527 persoane primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”
  • (08.03 – 14.03.2020) RAPORT ADRA România 1:
169 persoane primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”
ADRA România

1.942 persoane primesc ajutor în cea de-a 7-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

About The Author
-