În perioada februarie 2019 – iunie 2021, în cadrul proiectului ”Atelierul ADRA Viile Noi”, care se încadrează în domeniul de expertiză “Dezvoltare economică”, 1.500 persoane din familii vulnerabile au primit articole de îmbrăcăminte, măști de protecție și lenjerii de pat, diferitele materiale textile fiind prelucrate gratuit, cu sprijinul celor 12 voluntari, în atelierul de croitorie amenajat în anexele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea ”Viile Noi” din municipiul Constanța, proiectul desfășurându-se în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Muntenia.
”Atelierul „ADRA Viile Noi” cultivă ca valoare fundamentală slujirea, pornind de la exemplul Mântuitorului care ne-a învățat că slujirea semenilor este un ingredient care nu ar trebui să lipsească niciodată din meniul lucrării de vestire a Evangheliei. Darurile și abilitățile echipei de croitorese sunt puse în slujba semenilor prin furnizarea de servicii de croitorie cu titlu gratuit. În funcție de nevoi, echipa s-a mobilizat confecționând articole pentru diferite categorii de persoane defavorizate, iar în contextul pandemiei de COVID-19 a produs mii de măști de care au beneficiat sute de persoane” a declarat Danubian Modoran, Pastorul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea VIILE NOI din Constanța.
Proiectul „Atelierul ADRA Viile Noi” funcționează ca parte a componentei de dezvoltare profesională derulată de ADRA România, obiectivul fiind crearea unei oportunități reale care vine în întâmpinarea nevoilor sociale ale diferitelor categorii de persoane defavorizate prin articolele de îmbrăcăminte și lenjeriile de pat pe care le confecționează în mod voluntar un număr de 12 persoane.
„Atelierul ADRA din Constanta este un atelier de croitorie special amenajat în anexele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea VIILE NOI, care vine în întâmpinarea nevoilor sociale ale diferitelor categorii de persoane defavorizate prin articolele de îmbrăcăminte şi lenjeriile de pat pe care le confecţionează în mod voluntar un număr de 12 persoane. În perioada februarie 2019 – iunie 2021, s-au realizat peste 3.000 de articole de îmbrăcaminte, voluntarii ”Atelierului ADRA Viile Noi” investind o parte din timpul, din îndemânarea şi din talentul lor fără a fi remuneraţi în nici un fel, singura satisfacţie fiind închinarea la Dumnezeu prin slujirea semenilor. De asemenea, toate contribuţiile donatorilor (de orice fel) sunt reinvestite în realizarea bunurilor pentru beneficiari. Deşi este un proiect ce se desfăşoară în anexele Bisericii Adventiste, oricine este binevenit să participe voluntar indiferent de religia pe care o îmbrăţişează, confesiunea religioasă nefiind un criteriu de eligibilitate în selectarea beneficiarilor” a declarat Luminița Pantilie, Coordonator proiect și voluntar ADRA România.
”Cu un frumos spirit de echipă, „Atelierul ADRA Viile Noi” din județul Constanța pune pe plan local un zâmbet persoanelor defavorizate care din diferite motive au ajuns în imposibilitatea sustenabilității materiale. Alături de o echipă determinată, într-un cadru cald și un ambient primitor, atât voluntarii, cât și beneficiarii proiectului își desfășoară activitatea cu adaptare la contextul pandemiei generate de virusul COVID-19 și pentru aceasta noi, echipa ADRA, nu putem decât să le mulțumim și să îi susținem” a declarat Bogdan Stănică, Manager de proiect ADRA România.
ADRA România promovează un viitor mai bun!
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Atelierul ADRA Viile Noi„ și să se implice o pot face prin:
- voluntariat,
- donații materiale (mașini de cusut, materiale textile), dar și prin
- donații financiare în contul ADRA sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul „Atelierul ADRA Viile Noi„,
- donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.