1.086 persoane primesc ajutor în cea de-a 5-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

Views

Fiecare zi de trai în contextul COVID-19 aduce cu sine o nouă suferință: izolare, pierderea locului de muncă, terminarea hranei, imposibilitatea de a ieși pentru acoperirea nevoilor de bază, boală, lipsuri, griji. Deși numărul celor afectați de acest virus crește în fiecare zi, sporind astfel și riscul de infectare, ADRA România găsește căi de ajunge la oamenii care au nevoie de sprijin. În cea de-a 5-a săptămâna de implementare a proiectului ”Sprijin Umanitar COVID-19”, deschis special pentru acest context, ADRA România oferă un plus de bine pentru 1.086 de beneficiari.

Fie că s-a adresat celor 519 de persoane provenite din familii cu venituri extrem de reduse, celor 350 de beneficiari proveniți din medii defavorizate (persoane cu dizabilități, romi), celor 157 de bătrâni izolați de acest virus, celor 42 de antreprenori puși în dificultate pentru continuarea activităților economice, celor 12 refugiați sau celor 6 victime ale violenței domestice din centrul propriu, echipa ADRA și-a dus cu bine la îndeplinire misiunea de a fi aproape de oameni în momente de criză.

Astfel că, în săptămâna 05 – 11 aprilie 2020, ADRA România prin proiectul ”Sprijin Umanitar COVID-19” a fost alături de 1.086 de persoane oferind asistență potrivit nevoilor de moment generate de apariția virusului COVID-19, după cum urmează:

  • 832 persoane cu venituri reduse și care se află la pragul subzistenței au primit pachete cu alimente de bază;
  • 119 persoane provenite din medii defavorizate au beneficiat de alimente și produse de igienă sau medicamente necesare prevenției infectării cu COVID-19;
  • 86 de persoane au beneficiat de servicii medicale generale și de prevenție, precum și servicii sociale și de consiliere psihologică pentru situațiile de criză cu care se confruntă, 75 de persoane dintre ele au primit o masă caldă la domiciliu;
  • 45 de antreprenori au fost monitorizați și îndrumați pentru depășirea obstacolelor economice actuale;
  • 4 persoane au primit mobilier adaptat cererilor și nevoilor lor;

În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate.

”În această perioadă de criză, dorința de a veni în ajutorul celor în nevoie este tot mai mare. ADRA România oferă ajutor, atât beneficiarilor vârstnici, cât și mamelor cu copii cu vârsta cuprinsă între 0- 2 ani, din orașul Babadag, județul Tulcea. Am găsit o modalitate de a oferi consiliere și de a continua ca relația terapeutică să nu fie afectată, iar beneficiarul să se simtă în siguranță. Pe lângă consilierea telefonică, mă deplasez la domiciliu fiecăruia pentru a oferi alimente și soluții sanitare achiziționate în cadrul proiectului ADRA România ”Sprijin umanitar COVID-19”. Pentru a ne proteja sistemul imunitar propriu, dar și pe al celor din jur, igiena fizică nu este suficientă. Pe lângă a câștiga lupta cu noul virus, la fel de importantă este și lupta cu stresul; iar în acest caz, igiena psihică și emoțională sunt definitorii. Este util să ne spălăm regulat pe mâini, să respectăm regulile de izolare și distanțare fizică; însă, sistemul nostru imunitar are de suferit dacă în tot acest timp ne pierdem în mlaștina îngrijorărilor, suntem copleșiți de frică sau le distrugem siguranța celor din jur” a declarat Adina Mușat, Psiholog ADRA România.

”În timp de criză normalitatea pe săraci îi aveți mereu lângă voi ne atrage atenția la cât de vulnerabili putem să devenim, iar gândul acesta ne face mai umani. În cadrul proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”, în ultimele săptămâni, am putut să ofer rechizite copiilor care au avut zilele monotone de izolare, alimente pentru cei care au rămas șomeri și medicamente pentru cei bolnavi. Atunci când cei în nevoie văd că totuși mai există omenie, că totuși cuiva îi pasă și că nu sunt uitați au parte de un moment de respiro față de grijile apăsătoare ale vieții. Este o binecuvântare să poți ajuta oamenii și să primești mulțumire în limbi diferite (română, maghiară, rromani), pentru că ADRA îi valorizează pe toți oamenii în mod egal. Nu cred că ar fi corect să spun că datorită COVID-19 mulți oameni au ajuns să cunoască ADRA. Empatia echipei ADRA România este cunoscută prin intermediul diferitelor proiecte la nivel național. Devotamentul slujirii este punctul forte al celor care formează ADRA” a declarat Vasilica Mettler, Asistent Manager Voluntar. Coordonator Proiecte ADRA România în Transilvania Sud.

Implică-te și tu!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Răspândirea actuală a virusului COVID-19 la nivel global: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

  • (29.03 – 04.04.2020) RAPORT ADRA România 4:

977 persoane primesc ajutor în cea de-a 4-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

  • (22-28.03.2020) RAPORT ADRA România 3:

692 persoane primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

  • (15-21.03.2020) RAPORT ADRA România 2:

527 persoane primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

  • (08-14.03.2020) RAPORT ADRA România 1:

169 persoane primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

ADRA România

1.086 persoane primesc ajutor în cea de-a 5-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

About The Author
-