Views

În perioada 14-18 august 2017, un grupul de tineri din localitatea Solingen, Germania, au participat la acțiuni de voluntariat în cadrul proiectelor desfășurate de Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România. Grupul de voluntari a fost format din 9 persoane, coordonat de Costel Coșman, participând la proiecte din zona orașului Avrig, din județul Sibiu. Periodic, tineri voluntari, din localitatea Solingen, s-au implicat în proiectele ADRA România, alegând să își petreacă diferit vacanța , prin participarea la acțiuni de voluntariat care vizează  familii aflate în nevoie.

La venirea în țară, voluntarii au adus pentru distribuire un transport de peste 300 de pachete, cu bunuri colectate din Germania, care conțineau: haine, încălțăminte, jucării și dulciuri pentru copii. Distribuirea pachetelor s-a derulat pentru copii beneficiari ai proiectului ADRA “Vreau la Școală”. De asemenea, au fost achiziționate alimente de bază și produse de igienă care au fost distribuite familiilor în nevoie, în cadrul proiectului “Sprijin pentru fiecare” fiind vizate familii care trăiesc sub pragul sărăciei.

Echipa de tineri, din acest an, a fost compusă din tineri care au mai participat și în anii anteriori, precum și din alți tineri doritori să experimenteze bucuria de a lucra și oferi ceva semenilor.

“Ne bucurăm foarte mult de faptul că acest grup de tineri duc mai departe tradiția care a început în vara anului 2012. ADRA Romania a avut o colaborare excelentă cu acești tineri, prin acțiunile întreprinse împreuna cu ei, în zona Brașov, în județul Bacău și anul acesta, în zona Sibiu. Mulțumim comunității din Solingen pentru pachetele atent selectate, domnului Costel Coșman care dorește ca an de an, să-i învețe pe acești tineri că “este mai ferice de a da decât de a primi”. Pe această cale doresc să anunț că suntem deschiși la orice fel de colaborare și cu alte grupuri de tineri din țară sau străinătate care doresc să colaboreze cu noia declarat Irinel Ganea, manager proiect și coordonator proiecte ADRA România, în zona Transilvania de Sud.

”Ne-am bucurat ca am putut colabora, si anul acesta, cu ADRA România în proiectul de ajutorare a familiilor nevoiașe din zona Sibiului. Tinerii din Germania au experimentat ei înșiși o parte a lumii pe care n-au cunoscut-o decât din știrile de televiziune sau din filme. Am fost impresionat să văd cât de repede s-a stabilit relația dintre tineri și copiii familiilor pe care le-am vizitat. Copii dintr-o țară străină, cu o cultură diferită, dintr-un context social total diferit, se întâlnesc și sunt una, jucându-se împreună. Momente ca acestea sunt clipe prețioase care ne arată că fericirea și bucuria adevărată se găsește în a ieși din coconul propriu, în a întinde poduri și în a dărui, ci nu în izolare și egoism. Ne întoarcem acasă cu bucurie si mulțumim organizației ADRA România pentru sprijinul acordat pe tot parcursul acestei acțiuni” a declarat Costel Coșman, coordonatorul grupului de tineri din localitatea Solingen, Germania.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

 

ADRA România

Voluntarii din Germania susțin proiectele ADRA România

Despre autor
-