Sub motoul ”Totul pentru viață!”, în zilele de 13-14 octombrie 2017, s-a desfășurat la Casa de Cultură din Târgu Mureș, a XXIX-a Convenție a ”Asociației pentru Suport și Inițiativă – ASI România”, întâlnire anuală a oamenilor de afaceri și nu numai, pentru a stabili bugetul alocat proiectelor, pentru a urmării evoluția proiectelor demarate în anii anteriori, pentru a susține diferite proiecte de dezvoltare locală, dar și pentru a încuraja dezvoltarea în timp a proiectelor finanțate.
„Asociaţia pentru Suport și Iniţiativă – ASI România sprijină anual dezvoltarea a zeci de proiecte cu impact în mediul educaţional, misionar, medical ori social. Pentru aceasta, membrii asociaţiei se întâlnesc anual în cadrul unei convenţii în care se stabileşte bugetul alocat proiectelor, dar se urmăreşte şi evoluţia proiectelor demarate în anii anteriori. Încurajăm dezvoltarea în timp a proiectelor pe care le finanţăm. Credem în poveşti care evoluează frumos, investim în oameni şi vrem să vedem cum aceştia reuşesc, datorită nouă și lui Dumnezeu, să creeze un viitor promiţător. De-a lungul timpului am sprijinit înfiinţarea de noi şcoli sau grădiniţe, debutarea unor reviste, demararea proiectelor misionare, dar şi multe alte proiecte promiţătoare în care am crezut” a spus Remus Bența, Președinte ASI România.
https://tv.intercer.net/wp-admin/post-new.php”Noi ne-am născut egoiști. Este în firea noastră să fim egoiști. În cer, pe pământ și sub pământ, în ape și în izvoarele apelor este uimitor să vezi cum totul este pentru viață, într-o relație chemată la existență pentru a primi și pentru a oferi viață și lumină. Doar primind de la Isus vom putea să oferim semenilor noștri viața și lumina. În felul acesta, vom fi eliberați de egoism, având o viață nouă, o viață din belșug pentru binele semenilor. Continuați să creșteți pe măsură ce oferiți oamenilor viață și lumină!” a declarat pastorul Mario Brito, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel European.
ADRA România se numără printre beneficiarii sumelor investite de ASI România. Două dintre proiectele ADRA România, respectiv ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA” și ”Vreau la școală!” au fost selectate de către comisia de evaluare ASI România pentru a primi finanțare în anul 2018.
Prezent la eveniment, Prof. Univ. Dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș a declarat: ”An de an, ADRA România este implicată activ în reducerea abandonului școlar. Ce poate fi mai frumos decât să te îngrijești de educația copiilor și pentru a continua educația. ADRA România este una dintre cele mai credibile asociații umanitare din România și nu numai.”
Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” dorește să susțină copiii care au rezultate bune la învățătură, în ciuda faptului că sunt permanent amenințați de abandon școlar. Acest proiect a avut ca scop prevenirea abandonului școlar prin sprijin material și consiliere parentală, cu scopul corectării atitudinii părinților vizavi de educația instituțională. Periodic, copiii beneficiari ai proiectului au avut parte de ajutor la teme și de activități socio – recreative, desfășurate cu ajutorul voluntarilor, în cadrul cărora, prin joc, și-au dezvoltat creativitatea și și-au descoperit noi abilități. De la un an la altul numărul copiilor susținuți a crescut: în anul școlar 2017 – 2018 numărul copiilor dezavantajați înscriși în proiect fiind de 386, iar repartizarea geografică a acestui proiect acoperind zonele Moldova, Bucovina, Muntenia, Dobrogea, Oltenia, Transilvania, Maramureș și Banat.
Proiect început în anul 2009, ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA” are ca obiectiv reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.
”Asociația pentru Suport și Inițiativă – ASI România” este o organizație non-profit, non-guvernamentală, independentă, apolitică și umanitară, înființată în anul 1997. Membrii asociației sunt antreprenori sau liber profesioniști care cred în proiecte inedite, în dezvoltare prin ajutorare, manifestând entuziasm și implicare în misiuni caritabile și umanitare, având drept nucleu principiul ”Ferice de cel ce va da, căci acela va primi”. ASI este o organizație mondială divizată pe continente, țări și regiuni. Anual au loc convenții ASI la nivel internațional european și național.
Înființată în anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populaţie și oferă sprijin în mod necondiţionat indiferent de religia, rasa, etnia sau genul beneficiarilor. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, este activă în 139 de ţări și este condusă după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios.
ADRA România