235
Views

EMA_0356 web Sentimente de bucurie și gânduri nostalgice, emoții dar și satisfacții care transmit suficientă siguranță… Studenți cu un zâmbet larg, profesori mulțumiți, părinți împlinți și …mulți oaspeți. Aceasta este descrierea care încearcă să se apropie de atmosfera deosebită în care a început festivitatea de absolvire a promoției 2014 de la Institutul Teologic Adventist din Cernica, duminică, 8 iunie. Alături de studenții care și-au încheiat studiile, la acest eveniment au fost profesorii care i-au îndrumat, colegi, părinți, prieteni și alți invitați. Din partea Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România au participat pastorii Marius Munteanu (Președinte) și Romică Sîrbu (dir. dep. Educație și Viața de Familie). Universitatea Andrews, instituție care oferă un Master în Teologie la Institutul Teologic Adventist, a fost reprezentată de Prof. Dr. Jiří Moskala, decanul Facultății de Teologie.

Generația care a absolvit în anul când Institutul Teologic Adventist a împlinit 90 de ani de la înființare, și-a ales ca moto principiul protestant: Soli Deo Gloria (Glorie numai lui Dumnezeu). Un mesaj inspirat și foarte potrivit la acest moment, pentru că Dumnezeu merită lauda noastră nu doar pentru ceea ce a făcut în trecut, ci și pentru ceea ce promite că va face în viitor. De aceea, și textul preferat de absolvenți a fost „Din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile. A Luis ă fie slava în veci! Amin.” Romani 11:36

Programul evenimentului a început cu intrarea absolvenților în acorduri melodioase de orgă, cuvântul de bun venit al pastoruluiEMA_9984 web Benjamin Stan (capelan ITA) după care toți cei prezenți au cântat imnul “Spre slava Ta uniți” și au ascultat rugăciunea pastorului Laurențiu Moț (profesor ITA). După o piesă instrumentală interpretată la oboi de studenta Iulia Paraschiv, pastorul Jiří Moskala a prezenta un mesaj devoțional. “Trăiți pentru slava lui Dumnezeu. Soli Deo Gloria!”, au fost printre primele cuvinte adresate celor prezenți, dar în special absolvenților.Vorbitorul și-a propus, și a reușit, să răspundă la întrebarea: “Cum puteți trăi pentru slava lui Dumnezeu?”, aducând în atenția celor prezenți patru aspecte determinante: “(1) Străduiți-vă pentru excelență. (2)Gândiți pozitiv și faceți o schimbare bună în viețile celorlalți oameni. Dumnezeu are nevoie de voi. (3)Trăiți ca stăpâni, nu ca sclavi ai situațiilor dificile. Și în final, (4)Prețuiți oamenii, oferindu-le valoare. Tratați-i foarte bine chiar atunci când greșesc. Tratați-i cu demnitate și respect. Așa a făcut Domnul Isus Hristos.

A urmat un imn cântat de Crina Petrehuși după care au fost prezentați absolvenții promoției 2014. Mai întâi au fost chemați în față, de către Lect. univ. dr Flavia Iosub – Crăcană, tinerii care au studiat în cadrul programului de studii de licență Asistență Socială. Apoi au urmat colegii lor de la programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, prezentați de Lect. Univ. Dr. Zenobia Niculiță. Acest punct din program s-a închiat cu prezentarea făcută de pastorul Laurențiu Nistor absolvenților programului de studii Teologie Adventistă Pastorală.

EMA_0558 webÎntre momentele cele mai solemne ale programului, declararea absolvenților (Lect. univ. dr. Szalos – Farkas Zoltan) și cuvântul de trimitere (Lect. univ. drd. Marius Munteanu) urmat de rugăciunea de consacrare (pastor Romică) a fost și o piesă muzicală interpretată de orchestra de clopote a Institutului Teologic Adventist.

Loredana Arsene, absolventa programului de studii Asistență Socială și șef de promoție a prezentat “Cuvântul studenților”. Alături de mulțumiri încărcate de emoție adresate celor care au susținut-o în timpul studiilor – profesori și părinți, în special mama, mesajul ei poate fi rezumat în principiul pe care ea însăși l-a ales atunci când a început să studieze în domeniul asistenție sociale: “FII SCHIMBAREA PE CARE O DOREȘTI ÎN LUME”. Programul s-a încheiat cu mesaje de mulțumire adresate de absolvenții Alexandru Fudulea, Ionela Fotache și Andreea Vitan după care s-a cântat imnului „Voios pornesc în viață” și s-a făcut rugăciunea de final.

Din mărturiile celor prezenți, putem să înțelegem că acest evenimentul a marcat un moment foarte important atât în viața absolvenților și profesorilor, cât și a părinților. “Am un sentiment de pace în suflet pentru că Dumnezeu a fost cu mine în toți acești trei ani și am garanția că El va fi cu mine în continuare. Mă bucur foarte mult pentru alegerea pe care am făcut-o acum trei ani și pentru că îmi place aici foarte mult am început și programul de studii Limba și Litereatura Română/Engleză. La acest program sunt studentă în anul II.” Claudia Bulgaru – programul de studii de licență Asistență Socială.EMA_0207 web cr

“Încă o generație de absolvenți înseamnă câțiva stropi de enegie și entuziasm trimiși în lume. Ei pot să reprezinte sarea care poate să dea gust … Mă gândesc acum în special la absolvenții programului de studii Asistență Socială, pe care am avut bucuria să-i prezint azi. Fiecare dintre ei, cu energia, potențialul, talentele pe care le au și cu puterea pe care noi uneori nu o sesizăm în spatele feței tinere, poate să facă o schimbare acolo unde va lucra.” Flavia Iosub Crăcană, manager al programului de studii de licență Asistență Socială.

“Sunt fericită și împlinită că Dumnezeu l-a ajutat pe copilul meu să-și împlinească visul pe care l-a avut de când era copil. … Acum, dorința mea este ca Dumnezeu să-l călăuzească mai departe și să-l folosească în lucrarea Lui.” Rodica Stâncioiu – mamă

Fotografia de grup a fost ultimul moment în care absolvenții promoției 2014 au stat împreună. Dar, vor rămâne uniți prin experiențele frumoase pe ce care le-au trăit în timpul anilor de studii, dar și datorită determinării de a-L sluji pe Dumnezeu. De asemenea, istoria acestui eveniment va continua cu cei care vor fi absolvenți în anii 2015, 2016 … și inclusiv cu cei care vor fi admiși la Institutul Teologic Adventist în sesiunile de admitere din acest an. Rămâne totuși speranța că revenirea Domnului Isus Hristos va opri acest parcurs obișnuit. Dar, tocmai pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede este nevoie să fie cât mai mulți lucrători pentru Dumnezeu. Sesiunile de admitere din 2014 vor fi în perioada 14-24 iulie și 8-18 septembrie la toate cele patru programe de studii de licență: Teologie Adventistă Pastorală, Limba și Literatura Română – Limba și Literatura Engleză, Asistență Socială și Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar. Cei interesați pot găsi mai multe informații la adresa de internet http://institutadventist.ro/admitere sau la numerele de telefon 021 369 53 50 și 0744 68 51 23.

Emanuel Sălăgean / Institutul Teologic Adventist

EMA_0885 web

Soli Deo Gloria: motoul generatiei de absolventi 2014 ai Institutului Teologic Adventist

| Articole / Stiri |
Despre autor
-