291
Views

 

Bursa de studii “Gîșman Petre” la Institutul Teologic Adventist

Campus Institutul Teologic Adventist

În fiecare an universitar studeții Institutului Teologic Adventist pot beneficia de mai multe burse. De-a lungul timpului aceste programe s-au dovedit a fi un ajutor financiar care a contat. Bursele de merit și bursele oferit de ARM (Adventist Romanian Ministries) sunt două programe prin care studenții sunt ajutați și încurajați să facă totul cât pot mai bine. La acestea se adaugă și alte proiecte de susținere financiară a tinerilor care studiază în campusul din Cernica.

Din anul universitar 2013-2014, tot ca un mijloc de a susține studenții, s-a înființat bursa de studii Gîșman Petre. Inițiativa aparține nepoților celui care a slujit lui Dumnezeu peste 50 de ani în mai multe responsabilități din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Izvoarele, jud. Prahova. Dedicarea, plăcerea și conștinciozitatea cu care a înțeles să-și trăiască viața de credință i-au inspirat permanent pe nepoți. În primul rând, prin acest proiect ne propunem ceva mai mult decât să păstrăm permanent în mintea noastră exemplul de bun creștin al bunicului nostru. Ne dorim să facem tot ce putem pentru ca persoane din generația următoare să nu piardă elementele fundamentale ale credinței adventiste. În al doilea rând, ne exprimăm public convingerea că educația adventistă este o necesitate și trebuie susținută. Studenții și absolvenții Institutului Teologic Adventist, au ca scop principal să prezinte mesajul Evangheliei dar și să ajute la dezvoltarea sistemului de educație Adventist. Iar în al treilea rând, acest proiecte ne unește pe noi nepoții, răspândiți fiind în mai multe țări din lume. Este atât de frumos să discuți, să faci planuri și să contribui la lucrarea lui Dumnezeu, având privirile ațintite în viitor, a declarat unul dintre nepoți.

Primul student care a primit bursa “Gîșman Petre” este Adrian Ștefăniță, student în anul IV la programul de studii Teologie Adventistă Pastorală. Pe lângă alte criterii de selecție propuse de inițiatorii proiectului, au contat rezultatele academice, implicarea în proiectele de campus sau misiune și situația socială.

Inițiativa de care vorbim este surprinzătoare dar și vrednică de toată lauda Domnului. Când îi privim pe cei care au trudit până ce “carul Evangheliei” a ajuns și la noi, și descoperim că acești oameni ai lui Dumnezeu sunt interesați și de viitorii slujitori, ne împrospătăm forțele și privim cu încredere ziua de mâine. Le mulțumesc personal donatorilor și transmit pe această cale o încurajare spre atașare personală sau instituțională de tot ceea ce înseamnă lucrul nostru, prin puterea Duhului. (Marius Munteanu – președintele Institutului Teologic Adventist)

Este adevărat că Sfânta Scriptură aduce în atenție principiul discreției atunci când învață despre binefacere (Matei 6:3). Dar este la fel de adevărat că în Biblie avem descrise mai multe ocazii în care sunt prezentate evenimente și atitudini care s-au dorit să nu fie cunoscute public (Matei 26:13; Luca 10:30-35; Luca 21:2). Motivul principal pentru care aceste situații sunt făcute publice se regăsește în mesajul Mântuitorului: Du-te și fă și tu la fel.(Luca 10:37) Aceste cuvinte ne îndeamnă la discreție și o preocupare de a urma un exemplu bun, chiar și atunci când este vorba de bursa “Gîșman Petre”.

Bursa de studii “Gîșman Petre” la Institutul Teologic Adventist

| Articole / Stiri |
About The Author
-