61
Views

Respiro_12_schema

În timp ce Dumnezeu nu face nimic fără să-Şi descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci (Amos 3:7), asta nu înseamnă că mişcările Sale în istorie sunt atât de previzibile încât putem fi complet siguri de succesiunea exactă a evenimentelor finale. Există şi lucruri pe care Dumnezeu le-a păstrat numai pentru Sine (Deuteronom 29:29, compară cu Matei 24:36). Ca să ştim că revenirea lui Isus este aproape, nu avem nevoie de o succesiune a evenimentelor premergătoare sfârşitului. Este suficient să credem ceea ce toţi scriitorii Noului Testament spun – că este la uşi. Motivul pentru care vom căuta să alcătuim o succesiune a lucrurilor care trebuie să se petreacă înainte ca Isus să vină este deci, nu ca să tragem concluzia că mai este puţin.

 

Acest lucru suntem datori să-l credem deoarece o spune Scriptura. Scopul este acela de a ne poziţiona corect pentru a şti care este datoria noastră faţă de Dumnezeu. Ne interesează ce vrea El să facem pentru ca Numele Său să fie onorat şi nu numai pentru ca noi să nu fim prinşi în ofsaid. Dacă observarea escatologiei este numai pentru a ne pregăti la timp şi a nu pierde noi mântuirea, este nu doar un act egocentrist, dar este şi prea puţin în raport cu interesele mult prea înalte care sunt în joc în marea luptă care se apropie de sfârşit.

 

bullet 1844: începe judecata de cercetare în care sunt cuprinşi toţi cei care au intrat în contact cu învăţătura lui Hristos (Daniel 8:14; 9:24-27; 1 Petru 4:17)

 

› citește în continuare

Revista Re:spiro – Schema evenimentelor finale în ordine

Despre autor
-