1.05K
Views

banner_468x60_bible_confluence
Pacea Domnului!

Zilele trecute răscolind printre nenumăratele mesaje primite de-a lungul timpului, am găsit o listă de distribuție din vremea când administram site-ul www.adventist.ro . Cu multă nostalgie, mi-am amintit de acea perioadă când, cu mult efort, dar și cu bucurie, mi-am adus contribuția pentru a susține funcționarea continuă a acestui important punct de informare al bisericii noastre.

Toate acestea se întâmplau undeva în cursul anilor 2006 – 2009, care s-au suprapus și cu demararea proiectului Biblia pe telefonul mobil (www.biblephone.net), despre care s-ar putea să vă mai aduceți aminte.

A fost o vreme de pionierat, când inițiativa laică era binevenită pe acest tărâm al spațiului virtual. Entuziasmul, pasiunea și fericirea de a lucra pentru Domnul au constituit motoarele motivație mele de a sluji în acest domeniu.

Ulterior, am predat ștafeta cu multă simpatie privind administrarea și dezvoltarea site-ului www.adventist.ro , fiindcă era necesară trecerea la o abordare profesionistă. Și așa trebuie trebuie să fie: la început sunt temerarii, cei care încearcă un nou domeniu sau intervin în perioade de nevoie, după care urmează o abordare sistematică din partea celor care s-au specializat pe o anumită tehnologie sau activitate.

În privința site-ului www.biblephone.net, pe măsură ce nu am mai putut ține pasul cu evoluția tehnologiei în materie de telefonie mobilă, am oprit proiectul într-un stadiu care să fie funcțional pentru cei care vor mai utiliza modelele din jurul anului 2007 – 2010. Pentru mine a fost o experiență minunată, dorința mea fiind de a se profita de o oportunitate, care se oferea în acea perioadă. Ulterior, a venit timpul abordării profesioniste și cu bucurie m-am dat la o parte. Lucrurile așa trebuie să evolueze mereu!

Grație unor legături foarte bune cu redacția postului Radio Vocea Speranței am început o colaborare în cadrul emisiunilor Școala Cuvântului și Jurnal de Studiu, realizator fiind Angelica Paicu, în perioada anilor 2007 – 2011. Am strâns multe amintiri minunate, de care îmi amintesc cu drag de fiecare dată când am ocazia. Din păcate, sănătatea mea destul de fragilă, m-a silit să mă retrag, dar sufletul meu a rămas mereu alături de studiourile Centrului Media Adventist.

Din acea colaborare s-a născut ideea unui blog creștin intitulat Jurnal de Studiu și Rugăciune, care ulterior a devenit revista Conexiuni Creștine, care a funcționat în perioada 2007 – 2011. Am fost deosebit de binecuvântat prin experiența de mărturisire directă a Cuvântului divin în acea perioadă și păstrez o amintire plăcută a acestui proiect.

Ulterior, pe măsură ce interesul se muta către site-urile profesioniste, inclusiv în lumea creștină!, am trecut către o altă nișă în care am fost convins că merita să îmi încerc forțele: literatura. Având legături puternice în lumea literară românească din diaspora am lansat începând cu anul 2011 revista Confluențe Literare (www.confluente.ro), care în timp a devenit tot mai accesată și citită la nivel internațional.

În ce mă privește, am explorat mai multe genuri literare: motivațional, creștin, beletristic, anticipație etc. , de fiecare dată încorporând elemente de gândire creștină în texte laice pentru a veni în întâmpinarea lumii seculare contemporane. Dacă doriți să citiți câteva date despre mine ca autor, o puteți face aici: http://confluente.ro/Redactia–Autori/Octavian_Lupu.html , iar articolele le găsiți aici: http://confluente.ro/articole/octavian_lupu . Puteți judeca după cum scriu dacă este posibilă sau nu simbioza dintre literatură și spiritualitate!

Dar nostalgia mea după acele vremuri când răspândeam Cuvântul lui Dumnezeu, m-a determinat să inițiez începând cu anul 2014 un site multilingvistic intitulat Bible Confluence (Confluențe Biblice) pe care îl găsiți aici: http://biblia.confluente.ro unde am refolosit 127 de versiuni ale Bibliei în 64 de limbi. Acest site este adaptat deopotrivă utilizării de pe telefonul mobil și permite citirea paralelă a mai multor versiuni, comentarii Facebook și Disqus și multe alte facilități.

Una dintre acestea este cea de a citi Biblia zilnic, conform cu un plan de studiu. Acesta este posibil în mai multe variante: unul, două sau trei capitole pe zi. Practic, cel care s-a abonat va primi un scurt mesaj zilnic în care i se indică ce capitol sau capitole trebuie citite astăzi, ieri și mâine. Am testat pe telefonul mobil, iar mesajul este ușor de citit.

Luând cunoștință de planul de citire lansat de către Conferința Generală (http://www.revivalandreformation.org/assets/docs/Believe%20His%20Prophets%20Daily%20Reading%20Plan.pdf), am sincronizat un modul biblic (Biblia Confluențe +) pentru a se transmite zilnic ce trebuie citit. Din momentul în care se merge pe legătura către capitolul de citit din mesajul primit, se deschide pagina de pe site-ul Confluențe Biblice aferent acestuia și se poate citi foarte ușor tot capitolul.

Comentariile sunt binevenite și se realizează în sistemele: Facebook și Disqus. De asemenea, se pot trimite recomandări pe 12 rețele sociale în genul: Facebook, Google Plus, Linkedin, Twitter etc.
 
Dorința mea ar fi ca dacă vă place această metodă, să vă abonați la planul de citire zilnică aferent versiunii Biblia Cornilescu +, care se poate realiza atât din prima pagină a site-ului, cât și de aici: http://bible.confluente.ro/ro/7/web/ 

1. Se accesează: http://bible.confluente.ro/ro/7/web/
2. Se merge în partea din dreapta sus unde scrie Daily Reading, Biblia Confluențe +.
3. Se lasă selectat 1 Chapter Daily.
4. Se introduce adresa de e-mail.
5. Se apasă tasta subscribe.Mesajele sunt trimise zilnic în jurul orei 03 dimineața, ora României.M-aș bucura să încercați acest sistem și să vedeți dacă vă va plăcea. Dezabonarea este simplă.Dacă există dificultăți de abonare, vă rog să îmi spuneți.În cazul în care doriți sincronizarea cu planul de studiu al bisericii și a altor module biblice, vă rog să îmi spuneți.

Dacă această idee va fi preluată și de către alte site-uri ale bisericii, mă voi bucura și mai mult!

De asemenea, dacă doriți să trimiteți și altor acest mesaj, aș fi deosebit de încântat!

Cu o aleasă considerație vă doresc un Sabat binecuvântat,
 
Octavian Lupu
 
–––––––––
 
Administrator și Dezvoltator al paginii: Confluențe Biblice (http://bible.confluente.ro).

–––––––––

Exemplu de mesaj primit zilnic:


This Message Was Sent To: octavian_lupu@hotmail.com

Biblia Cornilescu +

Yesterday: 28.08.2015

Geneza 48

1: După aceea, au venit şi au spus lui Iosif: „Tatăl tău este bolnav.” Şi Iosif a luat cu el pe cei doi fii ai săi, Manase şi Efraim.
2: Au dat de ştire lui Iacov şi i-au spus: „Iată că fiul tău Iosif vine la tine.” Şi Israel şi-a adunat puterile şi s-a aşezat pe pat.
3: Iacov a zis lui Iosif: „Dumnezeul cel Atotputernic mi S-a arătat la Luz, în ţara Canaan, şi m-a binecuvântat.
4: El mi-a zis: „Te voi face să creşti, te voi înmulţi şi voi face din tine o ceată de popoare; voi da ţara aceasta seminţei tale după tine, ca s-o stăpânească pentru totdeauna.”

Click Here To Read All This Chapter … .

Today: 29.08.2015

Geneza 49

1: Iacov a chemat pe fiii săi şi a zis: „Strângeţi-vă şi vă voi vesti ce vi se va întâmpla în vremurile care vor veni.
2: Strângeţi-vă şi ascultaţi, fii ai lui Iacov! Ascultaţi pe tatăl vostru, Israel!
3: Ruben, tu, întâiul meu născut, puterea mea şi pârga tăriei mele, întâiul în vrednicie şi întâiul în putere,
4: năvalnic ca apele tu nu vei mai avea întâietatea! Căci te-ai suit în patul tatălui tău, mi-ai spurcat patul, suindu-te în el.

Click Here To Read All This Chapter … .

Next Day: 30.08.2015

Geneza 50

1: Iosif s-a aruncat pe faţa tatălui său, l-a plâns şi l-a sărutat.
2: A poruncit doctorilor, care erau în slujba lui, să îmbălsămeze pe tatăl său; şi doctorii au îmbălsămat pe Israel.
3: Patruzeci de zile au trecut astfel şi au fost întrebuinţate cu îmbălsămarea lui. Şi egiptenii l-au plâns şaptezeci de zile.
4: După ce au trecut zilele de jale, Iosif a vorbit oamenilor din casa lui faraon şi le-a zis: „Dacă am căpătat trecere înaintea voastră, spuneţi, vă rog, lui faraon ce vă spun eu.

Click Here To Read All This Chapter … .

Planul de Citire Zilnică a Bibliei al Conferinței Generale, de Octavian Lupu, bible.confluente.ro

| Articole / Stiri |
Despre autor
-