428
Views

SEMNELE  SFÂRSITULUI  MATEI 24

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamânt. Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita In toata lumea. ,,Când veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi”.

                               Semnele saptamânii 19 Iunie 2014

Nebraska. Tornada dubla. Un eveniment fara precedent. În ultimele ore partea de nord-est a statului Nebraska, din centrul SUA, a fost afectata de vreme rea, extrem de severa. Imaginile, care au sosit din micul oras Pilger, arata o comunitate devastata la fel ca într-o zona de razboi. Masini aruncate pe case, copaci si stâlpi de iluminat dezradacinati si chiar case de caramida prabusite. Pe scurt, haosul provocat de o serie de tornade care s-au dezlantuit asupra scolilor, caselor, vehiculelor si oamenilor, cu vânturi de 360 km pe ora. Bilantul este de aproximativ doua victime, inclusiv un copil de 5 ani si de cel putin 19 raniti. Se crede ca vârtejurile au fost cel putin trei, de intensitate 4 pe scara Fujita, una dintre cele mai devastatoare, scari în care intensitatea maxima este de 5. Expertii au declarat ca a fost un fenomen nemaiintâlnit, care va intra în cartea recordurilor. De aceasta parere este dr. Greg Postel, care a explicat la Weather Channel ca nu a mai vazut niciodata o furtuna atât de semnificativa. Tornadele au atins solul la aproximativ o mila distanta unul de celalalt, în apropiere de Stanton si Pilger, la 100 km nord-vest de Omaha. De mai multe ori, datorita mass-media sau a filmelor facute de amatori, s-au vazut multe imagini care înfatiseaza mai multe tornade în acelasi timp, dar întotdeauna cu un vârtej dominant si celelalte vârtejuri mai putin intense care se învârt în jurul primului. De data aceasta, ambele tornade au fost capabile sa produca vânturi de peste 350 km/h, cu o baza la sol foarte larga. ,,A fost ca si cum Dumnezeu ar fi tras doua unghii pe Pamânt”, a afirmat speriat pentru News Daily din Norfolk, Gregg Moeller, un martor ocular al evenimentelor. Tornadele au cauzat, de asemenea, intense caderi de grindina, cu boabe la fel de mari ca mingiile de golf, fulgere puternice si vânturi ciclonice daunatoare.

Japonia. Cutremure. Doua cutremure de peste cinci grade au fost înregistrate în vecinatatea coastei estice a Japoniei, în apropiere de Fukushima, a anuntat Geological Survey, adugând ca nu exista riscul ca seismele sa fi deteriorat centrala nucleara. Epicentrul primului cutremur, care a fost de 5,7 grade, a fost localizat la 91 de km de coasta insulei Honshu, si la o adâncime de 22 de km, la scurt timp dupa ora 3 dimineata. Al doilea cutremur, de 5,6 grade, a fost doua ore mai târziu, putin mai aproape de tarm, si s-a produs la o adâncime de 39 de km. Cele mai apropiate orase de epicentrul cutremurului sunt Iwaki, Kita-Ibaraki, Namie si Hitachi. Japonia este situata deasupra locului de întâlnire a mai multor placi tectonice si este lovita de numar mare de cutremure relativ violente în fiecare an. Însa din cauza regulilor stricte folosite în constructia cladirilor, chiar si cutremurele puternice care ar putea sa provoace haos în alte tari, trec fara sa cauzeze prea multe pagube.

Sicilia. Vulcan. Vulcanul Etna,situat în regiunea italiana Sicilia, a erupt din nou luni. Norii de cenusa formati în urma eruptiei au fortat autoritatile sa închida aeroportul din Catania si sa anuleze numeroase curse aeriene, potrivit cotidianului italian „La Repubblica”. În iunie 2013 Muntele Etna a fost inclus pe lista patrimoniului international al UNESCO.

Kenia sub atacul islamistilor. Duminica noaptea un grup de islamisti al-Shabab a atacat orasul Kenyan Mpeketoni care se afla la100 km de granita cu Somalia si la 600 km de capitala Nairobi. In timp ce locuitorii priveau la televizoare cupa mondiala de fotbal, un grup de islamisti a facut eruptie in oras. In mod metodic timp de câteva ore ei au interogat pe cei care le ieseau in cale supunându-i unui examen cu privire la islam. Cei care nu stiau sa raspunda corect, sau care nu vorbeau limba Somali au fost executati fara mila. Locuinte, hoteluri si masini au fost incendiate. In noaptea urmatoare acelasi grup a atacat o localitate vecina unde a produs acelasi dezastru. Se estimeaza ca au fost ucise cel putin 60 de persoane si in plus rapite câteva zeci de femei. Ca sa adauge confuziei si nemultumirii populatiei, presedintele kenian Uhuru Kenyatta a declarat ca el nu crede ca sunt islamistii care au facut aceste atacuri, ci ele au fost puse la cale de catre partidele de opozitie care sunt in conflict deschis cu guvernul. Negocierile dintre ele si guvern sunt in impas, asa ca guvernul incearca sa le discrediteze cum poate. In urma acestor atacuri populatia este revoltata protestând in mod zgomotos fata de apatia si neglijenta fortelor de ordine. Abdulaziz Abu Musab, purtatorul de cuvânt al islamistilor a declarat insa ca ei au organizat acest atac ca raspuns la actiunile armatei keniene care lupta impotriva lor si a indemnat musulmanii din Kenya, desi sunt numai o minoritate sa se rascoale impotriva guvernului. Nu departe se afla orasul Lamu care este un centru istoric recunoscut de UNESCO ca fiind cel mai vechi oras locuit din Kenya. Regiunea a cunoscut incepând din 2011 o epidemie de rapiri in rândul turistilor straini ceea ce a facut ca turismul principala sursa de venit a regiunii sa scada in mod dramatic.

Nigeria noi atacuri. Marti seara in periferia orasului nigerian Damaturu, in staul Yobe situat in nordul tarii islamistii apartinând grupului Boko Haram au atacat din nou. O explozie puternica a avut loc in mijlocul multimii care viziona pe un ecran gigantic meciul echipei nationale la campionatul mondial de fotbal. De fapt islamistii avertizasera dinainte ca nu sunt de acord cu aceste manifestari sportive si ca cei care le vizioneaza vor fi pedepsiti, ceea ce s-a si intâmplat. Nu era inca clar care este numarul victimelor. Politia spune ca au fost 10 numarând cadavrele care sunt la morga, spitalul spune ca sunt 21, populatia crede ca sunt mai multi. Victimele sunt in general tineri si copii care vizionau meciul de fotbal. In tot nordul Nigeriei situatia este extrem de dificila, pericolul atacurilor islamistilor este permanent in timp ce autoritatile nu pot face mare lucru ca sa le opreasca. Cele aproape 250 de fete rapite pe 14 aprilie nu au fost gasite si chiar daca se zvoneste ca 4 dintre ele ar fi reusit sa evadeze, situatia ramâne confuza. Aparent guvernul negociaza cu secta, dar nu se vede nici un rezultat concret.

 In Irak conflictele se extind. In Irak pe fondul confuziei generale si a instabilitatii ajunse la paroxysm, au loc in fiecare zi noi acte de o cruzime neimaginabila. Miercuri rebelii au atacat rafinaria de la Baiji. Aceasta rafinarie, cea mai mare din tara este situata la circa 250 km nord de capitala Bagdad, si reprezinta un sfert din intreaga productie de produse petroliere a Irakului. Ea produce benzina, petrol pentru gatit si pacura folosita de utilajele industriale. Aceasta a facut ca cozile de la statiile de benzina sa devina si mai lungi, si de asemenea sa afecteze productia de electricitate. Purtatorul de cuvânt al armatei, locotenentul general Aassim al-Moussawi, a declarat ca armata a respins atacul si a ucis 40 de rebeli. In acelasi timp au avut loc atacuri in zona oraselor Mosul si Kirkuk, unde au fost rapiti muncitori straini care lucrau in constructii. Guvernul Indian a confirmat ca are cunostinta despre cel putin 40 de indieni care au fost capturati. In Irak lucreaza circa 10.000 de lucratori indieni, dar numai 100 dintre ei se afla in zonele din nord unde au loc conflictele actuale. Guvernul turc invesgheaza de asemenea rapoarte care vorbesc despre 60 de muncitori rapiti in zona petroliera a orasului Kirkuk, dintre care 15 ar fi turci. In aceasi zona a orasului Kirkuk de unde autoritatile Irakiene au dezertat, kurzii au luat controlul extinzându-si dominatia si solicitându-si pretentiile la independenta.

Presedintele Obama trimite soldati in Irak. Presedintele american Barack Obama. a notificat Congresul ca ar putea trimite 275 de soldati americani în Irak. Obama spune ca fortele vor asigura securitatea personalului american de la ambasada Statelor Unite din Bagdad. Fortele armate sunt pregatite pentru razboi si vor ramâne în Irak pâna când nu vor mai fi necesare, a continuat Obama. Aproximativ 170 de soldati sunt deja în Irak, inclusiv 50 de puscasi marini si peste 100 de soldati. Unii dintre acesti soldati sunt noi veniti. Statele Unite a mobilizat deja în Golful Persic portavionul CVN-77, George H.W.Bush, cât si o nava de razboi ce transporta 550 de puscasi marini desemnati saprotejeze ambasada americana din Bagdad, conform Pentagonului. Chiar daca administratia de la Washington sustine ca nu vrea sa implice Statele Unite într-un nou razboi, oficialii iau în considerare trimiterea unui contingent de forte speciale în Irak. Masurile fac parte din lista de optiuni dezbatute de Casa Alba privitoare la ajutorarea guvernului de la Bagdad. Scopul lor este sa respinga avansul rebelilor sunniti, care au capturat teritorii vaste din nordul si centrul tarii, înconjurând capitala. Ambasada Statelor Unite se pregateste de evacuarea unui numar substantial din cei 5.500 de membri ai personalului sau în timp ce confruntarile se apropie de capitala. Ambasada americana, în valoare de 600 de milioane USD, este asemanatoare unei fortarete si este localizata pe râul Tigru într-o zona cunoscuta drept Zona Verde, un sector fortificat din centrul Bagdadului. Purtatorul de cuvânt al Departamentului de Stat american a declarat ca personalul principal va ramâne la datorie, însa nu a dezvaluit câte persoane vor fi evacuate. Pozele postate pe website al militantilor arata cum luptatorii mascati ai ISIL încarca cadavrele prizonierilor în camioane. Înainte sa fie transportati, prizonierii sunt aliniati într-un sant cu fata la pamânt si cu mâinile legate la spate. Imaginile finale arata cadavrele pline de sânge al prizonierilor dupa ce au fost împuscati. ISIL sustine ca a executat, în total, aproximativ 1.700 de soldati irakieni, politisti si membri ai militiilor locale. Imaginile brutale ar putea intensifica tensiunile dintre sectele islamiste. Cel mai respectat lider spiritual al siitilor a cerut populatiei sa se înarmeze pentru confruntarile cu militantii suniti care au ravasit nordul Irakului. ISIL a jurat ca va duce conflictul în Bagdad, apoi în orasele sudice care adapostesc altarele siite.

Violente în fata Consulatului Rusiei la Odessa. Doi protestatari care aveau asupra lor dispozitive explozive au fost arestati, luni, în fata Consulatului Rusiei la Odessa, unde s-au produs incidente violente între manifestanti si fortle de ordine. Autoritatile de la Kiev au decis, luni, sa închida frontiera cu Rusia pe o lungime de 400 de km. Incidentele s-au produs dupa ce manifestantii au depus coroane funerare la portile Consulatului Rusiei din Odessa, în semn de protest. Participantii la miting au semnat chiar si o petitie prin care au cerut ca reprezentanta diplomatica sa dea jos steagul rusesc de pe cladire. În acest timp, situatia în estul Ucrainei continua sa fie extrem de tensionata. Presedintele Petro Porosenko a ordonat armatei sa preia controlul asupra întregii frontiere cu Rusia si a promis ca odata ce granita va fi securizata urmeaza sa declare încetarea focului pe o perioada limitata. Totodata, puterea de la Kiev acuza Rusia ca si-a mobilizat din nou trupe în apropierea granitei si ca acestea sunt gata sa intervina. „Numarul fortelor ruse concentrate lânga granita cu Ucraina se ridica la aproape 16.000 de soldati, pe teritoriul Crimeei mai sunt pâna la 20.000 de soldati si 3.500 de soldati pe teritoriul Transnistriei, care sunt gata sa treaca la actiuni mai directe si mai agresive”, a spus ministrul Apararii, Andrii Parubîi. Noile tensiuni au aparut în conditiile în care Rusia a sistat livrarea de gaze catre Ucraina.

Porosenko promite un raspuns dur. În urma tragediei aviatice, presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a promis un raspuns dur la actiunile militantilor prorusi si a anuntat ca armata a trecut la contraofensiva. La cererea liderului de la Kiev, Consiliul National de Securitate si Ministerul Apararii se vor întruni pentru a discuta cele mai recente evenimente din tara. De asemenea, guvernul ucrainean a primit sarcina de a acorda ajutor familiilor militarilor care si-au pierdut viata în urma prabusirii avionului la Lugansk.

Explozia de la gazoductul din Ucraina. Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a declarat miercuri ca investigatiile examineaza posibilele cauze ale exploziei de la gazoductul Urengoi-Pomary-Uzhgorod, accentuând posibilitatea unui atac terorist lansat de Rusia, conform Kiev Post. Furnizarea de gaze prin aceasta ramura a conductei a fost blocat acum, pericolul unui dezastru major a fost evitat, iar focul a fost stins la 4,40 dimineata. Gazul catre Europa este transportat la capacitate maxima printr-o conducta de rezerva, a continuat ministrul. Departamentul de investigatii ucrainean a deschis momentan un dosar penal în conformitate cu articolul din codul penal care vizeaza deteriorarea infrastructurilor de energie, dar daca teoria principala este confirmata, cazul va fi reclasificat sub categoria actelor ,,teroriste”. Kievul considera ca explozia de la gazoduct, care transporta gaz catre Slovacia, a fost provocata de un atac din partea Rusiei. Doua atacuri asupra sistemului de transport al gazului ucrainean au avut loc în regiunea Ivano-Frankisk chiar înainte de alegerile prezidentiale din Ucraina, a explicat Avakov. ,,Aceste actiuni subversive sunt menite sa discrediteze sistemul de transport al gazului ucrainean, sa opreasca tranzitul spre Europa si cel mai important, sa legitimizeze South Stream în ochii Europei”, a declarat Avakov citându-l pe premierul ucrainean Arseni Iaceniuk. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a efectuat, în ultima perioada, mai multe vizite în Europa si Asia, încercând sa convinga partenerii Rusiei sa sustina proiectul South Stream, care implica constructia unui gazoduct prin Crimeea, Marea Neagra si sudul Europei.

Minte sanatoasa în corp sanatos. Pastila de rosii. Un extract din rosii concentrat intr-o pastila ar putea ajuta pacientilor cu maladii cardiovasculare, este opinia oamenilor de stiinta din Marea Britanie, care au efectuat recent un studiu in acest sens. Studiul, care a testat o pilula cu extracte din rosii fata de un placebo in 72 de adulti, a constatat inbunatatiri semnificative in functiile vaselor de sânge. Pilula contine lycopene, un antioxidant natural care contribuie la culoarea rosiilor. Cercetatorii au observat de mai mult timp ca lycopene are calitati deosebite, mai ales in mentinerea sanatatii si prevenirea mai multor tipuri de cancer si boli cardiovasculare. Exista dovezi ca o dieta de stil mediteranean, care este bogata in fructe si vegetale, dar mai ales tomate si masline, este benefica pentru sanatate.  Cercetatorii britanici recomanda o dieta sanatoasa care sa incorporeze cât mai multe fructe si vegetale, insa pentru cei care au o adversitate la cruditati sau traiesc intr-o regiune a globului unde o asemenea dieta este dificil de mentinut, ei lucreaza la o modalitate de a pune cel putin o parte din aceste calitati ale vegetalelor intr-o pastila usor de consumat. Astfel, oamenii de stiinta de la British Heart Foundation, National Institute of Health Research, si CambridgeUniversity au incercat sa dovedeasca ca o asemnea pilula ar avea efectul dorit. Ei au recrutat 36 de voluntari cu o istorie de boli cardiovasculare, si 36 de persoane relativ sanatoase care au primit in fiecare zi o pastila care a continut fie un extract de rosii, fie un placebo. Nici voluntarii, si nici cercetatorii nu au stiu ce contin tabletele. Pentru comparatie, cercetatorii au efectuat un test numit ,,forearm blood flow” (fluxul de sânge antebral), care poate indica riscul de maladii cardiovasculare. Este bine cunoscut ca un flux redus de sânge in anumite portiuni ale sistemul circulator poate duce la afectiuni grave, printre care atacul de cord si accidentul vascular cerebral sunt cele mai frecvente si periculoase. Rezultatele au aratat o imbunatatire considerabila a fluxului sanguin la pacientii care au luat pilula cu extract de rosii, spre deosebire de cei cu placebo care nu au avut nici o schimbare. Suplimentul insa, nu a avut nici un efect asupra tensiunii arteriale, rigiditatea arteriala sau nivelul de grasimi din sânge.Lycopene este un antioxidant natural gasit din abundenta in rosii, pepene verde, caise, grefe si papaya. Aceasta substanta are calitatea de a protejeza celulele organismul impotriva inbatrânirii si a efectelor nocive ale stresului si poluari. Este insa neclar daca aceste extracte pot avea aceleasi beneficii cu fructele consumate proaspete. ,,Extractele de rosii nu pot sa inlocuiasca tratamentele medicale sau o dieta sanatoasa bogata in fructe, insa noi speram sa aducem beneficii suplimentare pentru cei care au nevoie de ele”, a declarat conducatorul studiului, Dr Joseph Cheriyan.

Textul saptamânii.  ,,Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine”. Apocalipsa 3,20

Petre si Paul Gheorghe

Ora Profetica 25/2014

| Articole / Stiri |
About The Author
-