412
Views

Pentru prima data in istoria sesiunilor Conferintei Generale, aici la San Antonio, a fost introdusa o metoda electronica de vot.  Pana acum, votul se facea cu ajutorul cartonaselor de votare, prin ridicare de mana.  Anul acesta, fiecare delegat a primit un dispozitiv electronic de marimea unei telecomenzi de televizor si instructiunile aferente.  De obicei tasta 1 e folosita pentru DA, iar tasta 2 pentru NU.  Printre motivele introducerii noii metode de vot mentionam:

  • anonimitatea
  • minimalizarea efectului de turma
  • acuratete
  • scurtarea timpului necesar numararii voturilor

Metoda a fost folosita cu succes la alte adunari administrative ale bisericii, incluzand alegeri la nivel de conferinta la care am participat personal.  De data aceasta insa, sistemul nu a functionat conform asteptarilor.  Trei incercari consecutive au produs erori: computerul a inregistrat mai putin de 200 de voturi, la un numar de aproximativ 1800 de delegati prezenti.  In culise tensiunea era in crestere, cu organizatorii locali incercand sa gaseasca vinovatul.  S-a convenit ca reteaua de internet a stadionului era responsabila pentru eroare si s-a cerut inchiderea ei.  Dupa ce s-a hotarat folosirea cartonaselor si cateva hotarari au fost luate folosind aceasta metoda, votului electronic i s-a dat inca o sansa.  De data aceasta sistemul a functionat bine, asa ca delegatii au folosit dispozitivele elecronice in cursul dupa-amiezei.

In timp ce tehnologia poate ajuta sau chiar lua locul unei metode greoaie de vot, nimic nu poate lua locul calauzirii divine prin rugaciune si prezenta Duhului Sfant.  Ca si la alte sesiuni precedente, o camera speciala e amenajata pentru acest scop, iar membri bisericii sunt incurajati sa mijloceasca in rugaciune pentru si in timpul lucrarilor.

de AdiAmar

Votul electronic Votul electronic 2

Actualizarea metodei de vot

| Articole / Stiri |
Despre autor
-