504
Views

Sesiunea Conferintei Generala este cea mai mare adunare administrativa a Bisericii Adventiste mondiale si se desfasoara o data la 5 ani. Aici, pe parcursul a 10 zile sunt alesi liderii care vor conduce si motiva biserica pentru urmatorii 5 ani.

Cele 13 Diviziuni au planuit sa-si trimita peste 2500 de delegati, care au ca misiune principala votarea recomandarilor venite de la sedintele anterioare ale Comitetului Executiv al Conferintei Generale. Acest Comitet Executiv este considerat cea de-a doua putere influenta in Biserica Adventista dupa adunarea Conferintei Generale in Sesiune Administrativa.

O situatie mai putin obisnuita a fost observata de liderul de sedinta inca din prima zi. Din totalul delagatilor, mai putin de 1900 s-au inscris si s-au prezentat pentru lucrarile acestei sesiuni. Datorita problemelor tehnice cu care Ambasadele Americane s-au confruntat recent, au fost refuzate vizele de calatorie pentru mai mult de 600 dintre delegati. Conform regulmentului, o treime din numărul total de delegați trebuie să fie prezenți la sesiune pentru a se putea declara cvorum.

Situatia n-a afectat direct lucrarile sesiunii, insa cu siguranta ar putea afecta rezultatul in cazurile in care numarul voturilor contrare sunt foarte apropiate. Asa s-a intamplat si astazi, in prima zi a lucrarilor, cand la propunerea Comitetului Executiv, s-a incercat schimbarea cvorumului pentru trecerea unei motiuni de la 50% la 66.7%. Probabil ca absenta unor delegati a creat putin stress, insa la sugestia presedintelui diviziunii Nord Americane, propunere a fost respinsa.

Fiecare delegat are voce – ceea ce înseamnă că poate veni la microfon să vorbească despre subiectul care este în discuție. De asemenea fiecare delegate are un vot – ceea ce inseamna ca este in masura sa voteze cu privire la propunerea care este în discuție.

Din totalul delegatilor prezenti, astazi s-au ales 252 de delegati care vor forma comitetul de numiri. Fiecare diviziune are permisiunea să trimita 10 la suta din delegații sai la comitetul de numiri, in timp ce Conferința Generală poate trimite doar 8% din delegații sai.

De asemenea, delegații selectati pentru comitetul de numiri nu pot fi alesi lideri ai Conferinței Generale sau ai diviziunilor.

În timp ce engleza este limba oficiala a tuturor intalnirilor de lucru ale bisericii, traducătorii sunt prezenti în timpul reuniunilor comitetului de numiri pentru a se asigura că informațiile sunt împărtășite în mod eficient cu membri comitetului care vorbesc alte limbi si vin din culturi diferite.

Prima poziție considerata de comitetul de numiri este președintele Conferinței Generale. Odată ce președintele este ales, președintele servește ca si consilier al comitetului de numiri pentru restul procesului electoral.

În timp ce propunerile comitetului de numiri sunt privite doar ca recomandari, se intampla foarte rar ca delegații sa respinga aceste nominalizari.

Dacă un delegat are rezerve cu privire la raportul comitetului de numiri, delegatul este invitat la comitet pentru a-și exprima îngrijorarea sa. Dupa ce invitatul se retrage, comitetul de numiri va decide daca propunerea este mentinuta sau nu.

Asteptam ca Vineri, inainte de apusul soarelui, sa avem raportul comitetului de numiri petru alegerea sau realegerea presedintelui Conferintei Generale si confirmarea acestui de plenul delegatilor.

Aspectul cel mai important al Sesiunii Conferintei Generale ramane unificarea poporului lui Dumnezeu pentru a îndeplini misiunea încredințată.

Comitetul de numiri

Cum sunt alesi liderii Bisericii Adventiste?

| Articole / Stiri |
Despre autor
-