[Info Adventist] Mesaj pentru credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România privind COVID-19

Views

Sursa: https://www.adventist.ro/index/mesaj-pentru-credinciosii-bisericii-adventiste-de-ziua-a-saptea-din-romania-privind-covid-19/

La aproximativ două săptămâni de la apariția primului caz de coronavirus (COVID-19) pe teritoriul țării noastre, România este în fața unei mari provocări: răspândirea virusului și o eventuală pandemie. În acest context, reafirmăm credința noastră fermă în Dumnezeu, care este „adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi.” Psalmii 46:1

În urma situației create și a deciziilor luate de autoritățile române, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România comunică următoarele:

  1. Să se respecte reglementările în vigoare emise de autoritățile locale și naționale;
  2. Suspendarea temporară a serviciilor de cult în bisericile unde participarea depășește numărul de persoane stabilit de autorități (100 de persoane, astăzi 11.03.2020) până la data de 31 martie. Menționăm că autoritățile locale pot suspenda întâlnirile publice, unele prefecturi și primării luând deja această măsură;
  3. Monitorizarea permanentă a informațiilor de interes public emise de instituțiile abilitate și actualizarea comunicărilor emise de acestea;
  4. Având în vedere condițiile impuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență privind desfășurarea întâlnirilor publice, vă rugăm să analizați în mod responsabil suspendarea temporară a serviciilor divine chiar și în cazul bisericilor care au mai puțin de 100 de participanți prezenți.

Avem ocazia de a petrece un timp de închinare de calitate alături de cei dragi în familie și în grupe mici, rugându-ne pentru situația din țară și din lume. În contextul de față și nu numai, putem aprofunda ce spun Biblia și Spiritul Profetic despre vremurile actuale și să ne rugăm mai mult împreună cu familia și să îi sprijinim pe cei în nevoie. De asemenea, invităm Biserica Adventistă din România la post și consacrare în Sabatul din 14 martie 2020.

Centrul Media Adventist, prin cele două canale media, Speranța TV și Radio Vocea Speranței, va oferi publicului programe de susținere spirituală, în absența programelor obișnuite din biserici.

Facem apel către persoanele venite din afara țării din zone de risc să respecte condițiile de izolare sau carantină, iar membrii aparținători să evite întâlnirile publice, inclusiv adunările religioase.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea are încredere în capacitatea autorităților din România de a face față situației prezente cu ajutorul lui Dumnezeu. Aceste măsuri de prevenție și control sunt de natură să aducă mai multă siguranță și protecție membrilor din Biserica Adventistă.

Întrucât înțelegem dificultatea momentului pe care îl traversăm, rămânem ancorați în valorile spirituale care ne-au călăuzit întotdeauna și conștientizăm nevoia tot mai mare de a căuta sprijin permanent la Dumnezeu.

Să ne rugăm lui Dumnezeu pentru persoanele afectate și pentru rezolvarea fenomenului la nivel mondial. În rugăciunile noastre, să cerem Domnului să ofere înțelepciune cadrelor medicale și instituțiilor implicate în gestionarea crizei. Să manifestăm afecțiune și empatie față de toate persoanele în suferință.

Credem că Dumnezeu Își urmează planul și îl împlinește după voia Lui. El Își menține promisiunea oferită în Psalmul 91:5,6: „Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua, nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua în amiaza mare.”

Dacă unele informații oferite în acest comunicat nu vor mai fi de actualitate în urma comunicărilor oferite ulterior de autorități, vă rugăm să respectați reglementările în vigoare! În funcție de evoluția evenimentelor, vom reveni cu precizări.

Comitetul executiv al Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România

11 martie 2020, ora 1800

[Info Adventist] Mesaj pentru credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România privind COVID-19

Despre autor
-