48
Views

ultima zi de pessa jerusalem 058Din Jerusalem, orasul iubirii …

Vesti din Jerusalem; am scris si voi mai scrie despre biserica, pentru ca ea face parte din mine asa cum misiunea este parte a biserici atunci cand ea lucreaza, … desigur vorbeam despre biserica, vorbeam despre mine si despre tine cititorule .

Am cateva intrebari … sunt asa retorice, nu astept raspuns de la nimeni; dar daca cineva are raspunsul adevarat, poate sa il publice prin Intercer.

Ce poti intelege din afirmatia unui mesager angajat al biserici, care de la amvon cu mult curaj iti predica solia “fi linistit, biserica nu are dusmani ”?

Apoi, fara sa mediteze la propriul mesaj, incurajeaza primirea zecimii chiar daca este castigata prin munca efectuata in Sabat ?

De ce fratii nu stiu ca Sabatul este mai sfant decat zecimea , sau la fel de sfant, el fiind  semnul lui Dumnezeu care va fi pus pe fruntea celor care vor ramane mereu statornici in pazirea Lui din dragoste, nu din interse?

Ce bine ca ziua Domnului se apropie cu pasi repezi si  fiecare va da pe fata ceea ce a semanat- spune Biblia .

Am revenit in Jerusalem dupa aproape unsprezece ani si am mers, desigur la biserica, la frati, la prieteni, cei cu care mancam la masa candva. Mi-au inchis usa si cel mai rau, nu mi-au permis nici cel putin sa las valiza cateva ore in biserica .

Cladirea pentru care am muncit, am lucrat, am transpirat, crezand ca zi de zi oamenii vor privi la biserica si vor alege sa faca parte din ea .

Lucrurile se schimba, oamenii se schimba, dar ce minunat – Cuvantu tau Doamne, ramane vesnic din vesncii in vesnicii acelasi TU esti; acelasi ieri, azi si in  vesnicii,  Tu ai fost si vei ramane vesnic. TU nu sti sa te schimbi dupa vreme, dupa oameni, dupa situatii, dupa preferinte, dupa interese, dupa alegeri etc… Tu ramai acelasi Bun Iubitor si drept.

Nu am fost un credul, dar am inteles din experienta de un an de cand am revenit aici in Jerusalem, ca Dumnezeu are oameni aici in biserica si inafara ei, care calca zi de zi pe urmele pasilor LUI.

Frati, surori si prieteni care nu isi risca mantuirea pentru un interes fie el chiar si spiritual sau material; frati si surori care se roaga, canta si lucreaza pentru Dumnezeu asa cum nu au facut-o pana acuma. Dumnezeu vede si cunoaste biserica din Jerusalem desigur si biserica ta cititorule .

A venit vremea sa fi mult mai atent cu pregatirea ta spirituala, sa fi mai statornic cu promisiunile facute lui Dumnezeu si mult mai serios cand vine vorba de credinciosie; actul care desigur in multe locuri te propulseaza spre o functie de conducere .

De ce se petrece acelasi lucru in Biserica precum in politica ?

Biserica trebuie sa fie altfel, adica in ea, spune Biblia, cei care sunt inzestrati cu daruri spirituale de la Duhul Sfant, trebuie sa devina lideri sau diaconi; oameni cu frica de Dumnezeu si frica de oameni si mai ales cu frica de pacat.

Doamne, priveste de acolo de sus de la Tine si trimite intelepciune copiilor tai de aici de jos, ca am ajuns prea jos cu tot ce insemna Laodiceea

Umple-ne de dragoste si pace sa cunoastem voia Ta asa cum tu Doamne ai dori sa o cunoastem, nu cum unii dintre noi o predica de la amvon . Deschide-ne ochi ,sa vedem grozavia pacatului, curvia, hotia, tradarea, minciuna si altele … in care unii  se regasesc si se complac.

Ajuta -ne TU  sa ne pocaim de toate cele rele si sa mai fie timp de intoarcere la TINE pentru fiecare dintre noi . Tu inca ne astepti, ne ajuti si ne intrebi zi de zi cand vom deschide si cat timp te vom tine dupa usa? Si nu doar o vizita , Tu doresti Doamne sa locuesti in noi zi de zi, clipa de clipa.

Tu doresti sa reversi peste biserica ta ploaia tarzie, aceea binecuvantare care sa ne scoata din banci, sau scaune afara pe strada, in parc in autobuze, in tren, in orice loc sa te predicam cu putere si speranta; sa spunem oamenilor ca TU esti aici la usi si doresti mantuirea tuturora .

A venit vremea sa predicam oamnilor despre dreptatea TA,  tot atat cat unii vorbesc despre dragostea TA. Numai TU sti sa fi in acelasi timp si bun si drept, Doamne .

Noi facem compromisuri si aliante, sa parem buni si cand vine vorba de dreptate, lasam lucrurile in voia lor, adica pe seama Ta ( o sa rezolve Dumnezeu aceasta problema ) fara sa masuram urmarile acestei decizii necredincioase pentru cei care vad in biserica o miresa in pregatirea ei pentru mire .

Biserica trebuie sa lupte, sa fie curata cum mireasa se pregateste de intalnirea cu MIRELE, tot asa eu si cu tine: frate, sora si prietene, trebuie sa ne curatim zi de zi hainele in sangele Mielului, sa fugim de stricaciunea care este in lume prin pofte, sau orice altceva care  ni se pare pacatos.

Laodiceea, trezeste-te!

Nu mai este timp de amanare.

Imbraca-te, trateaza-te si cauta ADEVARATUL AUR. Sa devii mereu bogat in acele fapte care sa lucreze pentru tine si cei care te cunosc zi de zi, mantuirea vesnica .

Doamne, asculta strigatul laodiceenilor din Jerusalem !

Jerusalem  01 april 2013

Elisav ( colaborator Intercer)

Din Jerusalem, orasul iubirii …

Despre autor
-