Views

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA – 69 – IOAS SI MOARTEA LUI – 3
Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur”-arh. Gh. Petrescu
Autori: Arh. Gheorghe Petrescu si Stanuta Petrescu – World Youth Foundation –
Washington, DC., USA. – Sponsor: Adrian Dobrovolschi – USA

2 Cronici, 24, 23-25
23 După trecerea anului, oastea sirienilor s-a suit împotriva lui Ioas şi a venit în Iuda şi la Ierusalim. Au omorât din popor pe toate căpeteniile poporului şi au trimis împăratului toată prada la Damasc.
24 Oastea sirienilor a venit cu un mic număr de oameni. Totuşi Domnul a dat în mâinile lor o oaste foarte însemnată, pentru că părăsiseră pe Domnul Dumnezeul părinţilor lor. Astfel au pedepsit sirienii pe Ioas.
Lev 26.8; Deut 32.30; Isa 30.17; Isa ; Lev 26.25; Deut 28.25; 2Cro 22.8; Isa 10.4;
25 Când au plecat de la el, după ce-l lăsaseră în mari suferinţe, slujitorii lui au uneltit împotriva lui din pricina sângelui fiului preotului Iehoiada. L-au omorât în patul lui, şi a murit. L-au îngropat în cetatea lui David, dar nu l-au îngropat în mormintele împăraţilor.

Dupa un an de la moartea lui Zaharia, Domnul si-a adus aminte de cuvintele rostite de acesta:”Domnul sa vada si sa judece !” Si Domnul a vazut si a judecat drept moartea lui Zaharia, fiul preotului Iehoiada. Sa fie clar, atata timp cat focul sacru ardea in Casa Domnului, Ioas imparatul lui Iuda, capeteniile ostirii lui Iuda si tot poporul lui, au fost binecuvantati de Dumnezeul Universului. Imparatul, conducerea armatei lui Iuda si poporul prin moartea lui Zaharia au semanat neascultare si nesupunere fata de Legile Creatorului si au fost loviti unde se credeau mai puternici. Sirenii au navalit cu un mic corp de armata si au facut ravagii in asa zisa oaste puternica a lui Iuda si Ierusalim. Corpul de armata Sirian au ucis toate capeteniile poporului din Iuda si au trimis toata prada luata cu forta de la marea oaste a lui Ioas, la Damasc, capitala Siriei. Aceasta armata neinsemnata a Sirienilor au distrus armata puternica a lui Ioas.
Cel din Ceruri a vazut nedreptatea si moartea lui Zaharia fara vina in fata lui Dumnezeu dar, si fara vina, fata de ostirea poporului din Regatul lui Iuda. In felul acesta razbunarea Siriana a fost imensa si Ioas a plecat capul in fata imparatului Siriei. Dumnezeu l-a lovit acolo unde se credea puternic si tare. Dar, a vazut cu ochii lui razbunarea Celui Prea Puternic, Dumnezeu. Pentru faptele facute fara cugetare a primit rasplata ce o merita. Din pacate, nu a luat aminte nici de asta data, nu s-a cait de raul care l-a facut fata de Iehova, ci mai degraba l-a luat pe Lucifer ca sfatuitor incontinuare. Nu si-a indreptat privirea ca in anii tineretii lui spre Domnul ci, a ales calea Baalilor si a Astarteilor. Daca inceputul vietii lui ca rege la o varsta frageda a fost in armonie cu Dumnezeu, sfarsitul lui tot ca rege al lui Iuda, a fost un dezastru fara Dumnezeu.

Pe timpul lui Iehoiada nu sufla unul in fata marelui preot. nici Ioas ca rege, dar nici ostile marei armate a lui Iuda, deoarece Dumnezeu era cu Iehoiada si ce spunea preotul era luat in considerare de toata lumea si anume: rege, ostile poporului si marea gloata a poporului lui Iuda. Sfarsitul este mai important decat inceputul. Se spune ca nu are importanta cati studenti intra in facultate ci cati au reusit sa parcura tot programul de scoala, si in final sa primeasca o diploma cu care sa mearga in viata. Tot asa si Ioas. A inceput bine scoala vietii lui cu Dumnezeu si a sfarsit rau scoala vietii lui care i-a mai ramas, cu Lucifer. Foarte simplu. Acelasi om cu doua vieti spirituale. In tinerete a fost alaturi de Dumnezeu, iar la batranete l-a luat in brate pe Lucifer. „Sfarsitul unui lucru este mai important decat inceputul lui!” Concluzia vietii lui Ioas este, dramatica.

Finalul vietii lui este o drama ce trebuie analizata de fiecare dintre noi. Mergi cu Isus o viata intreaga si la batranete ajungi la concluziile tale bizare bazate pe imaginatia lui Lucifer. Ioas la ales pe Lucifer in finalul vietii lui, iar oamenii lui de incredere ce faceau parte din ostirea poporului, au uneltit o moarte cruda chiar in palatul lui. L-au omorat. Lucifer s-a bucurat. Ei l-au ingropat in cetatea lui David, dar nu l-a loc de cinste in mormintele imparatilor. L-a pierdut pe Dumnezeu, a pierdut cinstea din partea multor oameni si a fost facut de tot rasul in fata tuturor de ultimul lui invatator fals, Lucifer.

Asherah1

Imaginea #1: Copacul verde impodobit la Craciun, cu cadouri, bibelouri colorate, steaua lui Iacov. Crucea din lemn cu o statueta argintata cu Isus pe cruce, Apoi alta silueta feminina din lumea antica ca idol, In final un idol sapat (sculptat in lemn), vultur, ce reprezinta forta de zbor a zeului „vultur”.

SANYO DIGITAL CAMERA

SANYO DIGITAL CAMERA

Imaginea #2: Practica moderna in :senzualitate, sexualitate, spiritualitate, ale lui Lucifer, inlocuiesc, „Dumnezeu, Faca-Se Voia Ta, Vie Imparatia Ta!”

asherah-5-oranmor-the-venue-bar

Imaginea #3:Inchinarea moderna la zeul bauturilor alcolice-Altar pentru Rugaciune-

baal-temple

Imaginea #4:Templul lui Baal din Antichitate.

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA -69- IOAS SI MOARTEA LUI -3

| Articole / Stiri |
Despre autor
-