Views

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA – 68 – IOAS SI INCHINAREA LA IDOLI – 2
Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur”-arh. Gh. Petrescu
Autori: Arh. Gheorghe Petrescu si Stanuta Petrescu – World Youth Foundation –
Washington, DC., USA. – Sponsor: Adrian Dobrovolschi – USA

20 Zaharia, fiul preotului Iehoiada, a fost îmbrăcat cu Duhul lui Dumnezeu. El s-a înfăţişat înaintea poporului şi i-a zis: „Aşa vorbeşte Dumnezeu: „Pentru ce călcaţi poruncile Domnului? Nu veţi propăşi. Pentru că aţi părăsit pe Domnul, şi El vă va părăsi.”
2Cro 15.1; 2Cro 20.14; 2Cro ; Num 14.41; 2Cro 15.2;
21 Şi au uneltit împotriva lui şi l-au ucis cu pietre, din porunca împăratului, în curtea Casei Domnului.
Mat 23.35; Fapt 7.58.59;
22 Împăratul Ioas nu şi-a adus aminte de bunăvoinţa pe care o avusese faţă de el Iehoiada, tatăl lui Zaharia, şi a omorât pe fiul lui. Zaharia a zis când a murit: „Domnul să vadă şi să judece!”

In numarul trecut, am tratat despre decaderea morala si spirituala a lui Ioas, imparatul lui Iuda. De ce s-a schimbat asa dintr-o data Ioas? Daca facem o analiza atenta vedem ca dupa moartea preotului Iehoiada, mentorul lui spiritual din frageda pruncie a fost crescut in Casa Domnului. S-a vazut ca viata lui spirituala era in stransa dependenta de a lui Iehoiada, deoarece pana la 7 ani a fost pazit de marele preot cu strasnicie ca sa nu fie ucis de regina regatului Iuda, Atalia. Cand i-a crescut puterea ca imparat a dat ordine si a stabilit reguli speciale de refacere a Casei Domnului.

Poporul a scapat de sub controlul preotului Iehoiada si s-a intors din nou la lumea idolatra a lui Baal si Astarteei. Aici a gresit flagrant coroana regala a lui Ioas. Nu s-a increzut in Dumnezeu ci in forta militara a ostirii regatului Iuda. Din cauza aceasta Domnul s-a maniat pe Ioas si Iuda. Imparatul fiind singur in cofruntarea cu capeteniile ostirii lui Iuda, a renuntat sa apeleze la Marele Creator al Universului. Acest lucru l-a costat mult deoarece Domnul nu a mai fost cu el. S-a bazat pe forta militara a armatei ce si-a facut-o si s-a indepartat treptat de Dumnezeu.Zaharia, fiul preotului Iehoiada imbracat cu Spiritul Sfant s-a prezentat in fata poporului si l-a avertizat asupra raului ce l-au facut. Neascultarea fata de poruncile Lui, l-a dus pe Iuda in valea prapastiei pacatului si a mortii. Blestemul dat de Zaharia a suparat pe toti inchinatorii la idoli iar acestia i-au pregatit o surpriza sora cu moartea. Asa a fost atunci.

Cand superi pe Lucifer, el cere razbunare rapida. Dumnezeu nu a intervenit in aceasta aparare a lui Zaharia, dar cuvintele sale pe pragul mortii au fost suficiente ca tot poporul sa inteleaga ca mania Domnului va veni pe neasteptate asupra pacatelor cele multe si grele ale lor. “Faptul ca nu veti propasi”, au fost spusele lui Iehoiada junior nu la manie ci, la ordinul lui Dumnezeu. Si totusi nu au avut mila de el ci, l-au tarat la moarte chiar in curtea Casei Domnului. O moarte aparte a sistemului din indepartatul Orient Antic. Interesant ca ordinul a fost semnat cu sigiliul regal al coroanei vremii lui Ioas. Insusi regele lui Iuda, Ioas, a fost de accord cu moartea cruda asupra lui Zaharia, prin aruncarea cu piatra de diferite dimensiuni pana la anihilarea completa a vietii fiului lui Iohoiada. Pe finalul intre viata si moarte el a declarant cuvinte de o blandete si intelepciune care preciza: ”Domnul sa vada si sa judece!” Trist, dar adevarat. Au ales maniera diabolica a lui Lucifer, pentru care isi vor lua rasplata la venirea lui Isus. Ce este de retinut la acest imparat poate fi un exemplu pentru noi astazi. Se spune ca Iehoiada, marele preot al vremii, l-a pazit cu arma lui Dumnezeu si a avut o bunavointa fata de el de neimaginat. Si totusi puterea si ascultarea de Lucifer l-au schimbat imediat intr-un monstru. La omorat cu pietrele maniei pe Zaharia pana cand sufletul acestuia s-a dus la Dumnezeu iar ce s-a intamplat cu Ioas in ultimii ani ai domniei lui vom vedea in numarul urmator. Trecand peste veacuri acest diavol numit si Satana, care a inselat si inca mai insala pana la o vreme stabilita de Imparatul Universului, isi va lua pe deplin ce este scris in dreptul lui. Va fi sdrobit de cel pe care a vrut sa-l omoare la Golgota.

Pentru noi cei de astazi vremea este aproape de revenirea Lui pe norii cerului si atunci toti vor vedea fata Lui, nu de Mantuitor ci, de Judecator. Grazaviile ce Lucifer le imagineaza pentru neamul omenesc sant teribile si ucigatoare. Vedem in bisericile noastre prezenta manifestata de Lucifer. La unii dintre noi, se vede o schimbare in rau, deoarece ne-am schimbat credinta adevarata in Isus, intr-un amalgam de doctrine false purtatoare de o asa zisa libertate crescuta pe minciuna. Ea ataca mintea si inima omului si femeii veacului in care traim. Progresele facute in toate domeniile au dus la concluzii si teorii false despre Creatia proiectata si construita de Impatatul Universului. E posibil ? Dumnezeu a ingaduit lui Lucifer sa lucreze la partea negativa a omului modern si a reusit, dar, Iehova si-a pastrat o ramasita a Lui multiculturala care nu s-a intinat cu lucrarile Diavolului, ba dimpotriva a ascultat de glasul lui Isus. Aceasta ramasita a pazit Poruncile lui Iehova si credinta in Isus Cel Rastignit si inviat din morti. Vom vedea in curand pe acest Epitalam al Cerurilor Inalte in Marire ai Slava in vecii vecilor Amin!

Asherah poles and idols-femeia diavol

Imaginea #1: Asherah poles and idols sau transormarea unei femei in diavol.

Nimrod-SnakeTree

Imaginea #2: Nimrod and Christmas Tree – Iar sarpele florar impodobit de Craciun, aminteste de sarpele din Gradina Eden

child sacrifice to Canaanite gods

Imaginea #3:Baal Worship Sacrifices a child-Zeul lui Marduk

regina

Imacinea #4: Hebrews Worship Queen of Heaven – Imparateasa Cerurilor –

vitel-2

Imaginea #5.Israele, iata Dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului. Worship Golden Calf Idol.

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA – 68 – IOAS SI INCHINAREA LA IDOLI – 2

| Articole / Stiri |
Despre autor
-