Views

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 50 – VIA LUI NABOT – 4

Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, World Youth Foundation, Washington, DC. USA – Sponsor: Adrian Dobrovolschi – USA

Via lui Nabot
1 Regi 21, 15

15 Când a auzit Izabela că Nabot fusese împroşcat cu pietre şi că murise, a zis lui Ahab: „Scoală-te şi ia în stăpânire via lui Nabot din Izreel, care n-a vrut să ţi-o dea pe preţ de argint, căci Nabot nu mai trăieşte, a murit.”
Ordinul reginei poporului Israel a fost dus la indeplinire. Nabot a fost ucis cu pietre si trimes in lumea mortilor. Nu a fost omorat de un muritor de rand ci de insusi casa regala a lui Israel. O moarte cu multe semne de intrebare deoarece Nabot nu a fost vinovat de moarte. Apoi condamnarea a avut un act juridic fals si pe marturia mincinoasa a doi neispraviti dar bine instruiti in a spune neadevarul. Apararea lui Nabot nici nu a existat din moment ce baroul de judecata primise prin inscrisuri speciale de la Izabela si Ahab instructiunile necesare rezolvarii unui caz ce era dirijat direct de cele doua personaje importante ale casei regale, Ahab si Izabela. Scrisorile si toate actele necesare procesului de judecata erau pecetluite cu sigla regala sau sigiliul regal, ce nimeni nu avea dreptul sa o schimbe sau sa o inlocuiasca cu alta forma de sigiliu, sau sigla. Era puterea cea mai proeminenta in poporul Israel si reprezenta autoritatea statului Israel. Orice schimbare in procesul de judecata era penalizata de insusi puterea statala ce era reprezentata prin regele Ahah si regina Izabela. Nimeni din poporul Israel nu a avut curajul sa infrunte puterea regala reprezentata prin Ahab si Izabela.

Legile Orientului Antic pedepseau aspru pe cineva ce se impotrivea acestor legi prin decapitare sau pedeapsa cu moartea fara judecata. Democratia nici nu exista, in acele timpuri, iar scandalul in fata autoritatii regale era imediat rezolvat de garda de corp a imparatului prin decapitare, pentru cei care aveau curajul sa o faca. Toate imparatiile Orientului Antic, cu mici exceptii, au avut la baza ca metoda de executie maxima, a omului muritor, moartea prin decapitare. Astazi, aceasta metoda inca mai exista la acele popoare, ce, nu au schimbat cu nimic traditia criminala a calcatorului de lege. Poti vedea azi prin massmedia mondiala cum decapitarea ca metoda de ucidere exista, ca si uciderea unui barbat sau femeie, prin salbatica metoda a folosirii pietrei de orice dimensiune, asupra vinovatului sau vinovatei care nu este altceva decat o fiinta umana. Sant si cazuri ca in exemplul nostru cu Nabot, puterea unei imparatii foloseste fara scrupule, minciuna, pofta si uciderea fara mila, cu mana altuia. Ahab si Izabela au folosit puterea cu mana altora la uciderea lui Nabot. Acest om harnic si tenace in felul lui, l-a infruntat drept pe regele poporului Israel, Ahab. Moartea lui este pentru noi cei de astazi, o proba de curaj in fata auroritatilor de toate culorile inclusiv cele religioase. Trebuie sa vedem daca avem pe Isus sau pe Lucifer.

1 Regi 21, 16.
16 Ahab, auzind că a murit Nabot, s-a sculat să se coboare la via lui Nabot din Izreel ca s-o ia în stăpânire.

Regele poporului Israel, Ahab, satisfacut de marea inteligenta a Izabelei, s-a pregatit si a plecat rapid sa ia via lui Nabot ca proprietate a lui, fara sa-l coste nimic, dar, avand mainile pline de sangele lui Nabot din Izreel. Dorinta lui a fost indeplinita, prin minciuna, furt si ucidere. S-a demonstrat in decursul veacurilor ca, omul ajuns la putere, ca: rege, regina, imparat, presedinte, premier, si lista poate continua, in anumite momente slabe fara Dumnezeu, barbatul sau femeia care au puterea in mana, pot claca indiferent de situatie, de la putere, fara sa mai poate repara gresala sau greselile comise in momente de cumpana dictatoriale. Daca stai si analizezi cuplul imparatesc al lui Israel, Ahab si Izabela, ajungi la concluzia ca Dumnezeu i-a ajutat atat de mult in luptele cu Ben-Hadad si alti regi ai Orientului Antic incat nu au nici o scuza in fata Marelui Creator. Recunostinta casei regale a fost zero fata de Domnul Ostirilor, la tot ajutorul acordat de El. Iar, ca drept recompensa, Ahab prin Izabela, planifica o mascarada de judecata, ce a facut ca acest cuplu regal sa-si primeasca rasplata, ce o vom analiza in numarul urmator. Ce putem invata din aceasta asa zisa victorie a lui Ahab? O victorie cu cantec de jale, ce a facut din viata lor, o uraciune la adresa lui Dumnezeu. Un dezmat total idolatru cu consecinse grave la un popor, Israel ce a fost sortit la moarte din cauza unei lumi total contrare cu Legile Lui Iehova. Si astazi in acest timp de rascruce dintre bine si rau, putem esua pe traiectoria neagra a lui Lucifer fara sa stim ca santem pe o orbita prost calculata fara Dumnezeu. Duhul Sfant ne este dat noua celor ce cercetam Scripturile dar si celor ce fac parte din alte sisteme religioase, ce, se intorc la Adevaratul Dumnezeu, si Viu in vecii vecilor. Se pune, deci dar, emblematica intrebare, eu sant cu Isus sau cu Lucifer? AMIN!

vineARD 7 -naboth MOARE

Imaginea #1: Nabot moare in conditii critice.

vineyard 9- picura celebra

Imaginea #2: Via lui Nabot – La cules de struguri – Pictura celebra

8-spiritul izabelei

Imaginea #3: Spiritul lui Izabela.

4.Ahab plange dupa via lui nabot

Imaginea #4: Spiritul lui Ahab

7-sigiliul lui izabela

Imaginea #5: Sigiliul lui Izabela

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 50 – VIA LUI NABOT – 4

| Articole / Stiri |
Despre autor
-